Liczba postów:18
Nie wiem jak mogłem źle skopiować... Skopiowałem wszystko to co mi wysłałeś i zrobiłem tak jak przy poprzednim kodem, który podmieniał linijkę 'Trofea'. Sama podmiana działa, ale już przy tym nowym wyświetla się błąd który wysłałem wyżej.
Liczba postów:1.328
02.10.2021, 19:23:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.10.2021, 22:49:00 przez Erwin.)
Sprawdziłem u siebie na Nocy Kruka i to pierwsze faktycznie podmienia tę nazwę Trofea, a na tej drugiej opcji nie widzę żadnej różnicy w stosunku do pierwszej.
Liczba postów:559
Różnica w szkoleniu, nie myśl, że od razu wszystko będzie.
https://imgur.com/pZ8LJNu
https://imgur.com/2hGDscw
https://imgur.com/lQojiAX
Musisz utworzyć jeszcze 1 skrypt, który zastąpi i doda miejsce dla języków w menu.dat
Menu_status.d
Kod PHP:
META { Parser = Menu; Engine = G2A; }; // ******************************** // Anmeldung der MenuItem-Instanzen // ********************************
instance MENU_STATUS (C_MENU_DEF) { // Gilde, Level, XP und Magiekreis items[0] = "MENU_ITEM_STATUS_HEADING"; // --------------------------------------------- items[1] = "MENU_ITEM_PLAYERGUILD"; items[2] = "MENU_ITEM_LEVEL_TITLE"; items[3] = "MENU_ITEM_LEVEL"; // --------------------------------------------- items[4] = "MENU_ITEM_TALENT_7_TITLE"; //Magie items[5] = "MENU_ITEM_TALENT_7_CIRCLE"; //Kreis items[6] = "MENU_ITEM_TALENT_7_SKILL"; // --------------------------------------------- items[7] = "MENU_ITEM_EXP_TITLE"; items[8] = "MENU_ITEM_EXP"; // --------------------------------------------- items[9] = "MENU_ITEM_LEVEL_NEXT_TITLE"; items[10] = "MENU_ITEM_LEVEL_NEXT"; // --------------------------------------------- items[11] = "MENU_ITEM_LEARN_TITLE"; items[12] = "MENU_ITEM_LEARN"; // ------ Attribute ------ items[13] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_HEADING"; // -------------------------------------------- items[14] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_1_TITLE"; items[15] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_2_TITLE"; items[16] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_3_TITLE"; items[17] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_4_TITLE"; // --------------------------------------------- items[18] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_1"; items[19] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_2"; items[20] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_3"; items[21] = "MENU_ITEM_ATTRIBUTE_4";
// Rьstungswerte items[22] = "MENU_ITEM_ARMOR_HEADING"; // --------------------------------------------- items[23] = "MENU_ITEM_ARMOR_1_TITLE"; items[24] = "MENU_ITEM_ARMOR_2_TITLE"; items[25] = "MENU_ITEM_ARMOR_3_TITLE"; items[26] = "MENU_ITEM_ARMOR_4_TITLE"; // -------------------------------------------- items[27] = "MENU_ITEM_ARMOR_1"; items[28] = "MENU_ITEM_ARMOR_2"; items[29] = "MENU_ITEM_ARMOR_3"; items[30] = "MENU_ITEM_ARMOR_4"; // TALENTE items[31] = "MENU_ITEM_TALENTS_HEADING"; // --- 1h ------------------------------------------ items[32] = "MENU_ITEM_TALENT_1_TITLE"; items[33] = "MENU_ITEM_TALENT_1_SKILL"; items[34] = "MENU_ITEM_TALENT_1"; // --- 2h ----------------------------------------- items[35] = "MENU_ITEM_TALENT_2_TITLE"; items[36] = "MENU_ITEM_TALENT_2_SKILL"; items[37] = "MENU_ITEM_TALENT_2"; // --- Bow ------------------------------------------ items[38] = "MENU_ITEM_TALENT_3_TITLE"; items[39] = "MENU_ITEM_TALENT_3_SKILL"; items[40] = "MENU_ITEM_TALENT_3"; // --- Crossbow ------------------------------------------ items[41] = "MENU_ITEM_TALENT_4_TITLE"; items[42] = "MENU_ITEM_TALENT_4_SKILL"; items[43] = "MENU_ITEM_TALENT_4";
// --- Sneak ------------------------------------------ items[44] = "MENU_ITEM_TALENT_8_TITLE"; items[45] = "MENU_ITEM_TALENT_8_SKILL"; // --- Picklock --------------------------------------- items[46] = "MENU_ITEM_TALENT_5_TITLE"; items[47] = "MENU_ITEM_TALENT_5_SKILL"; // --- Pickpocket ------------------------------------------ items[48] = "MENU_ITEM_TALENT_12_TITLE"; items[49] = "MENU_ITEM_TALENT_12_SKILL"; // --- Runes --------------------------------------- items[50] = "MENU_ITEM_TALENT_14_TITLE"; items[51] = "MENU_ITEM_TALENT_14_SKILL"; // --- Alchemy ------------------------------------------ items[52] = "MENU_ITEM_TALENT_15_TITLE"; items[53] = "MENU_ITEM_TALENT_15_SKILL"; // --- Smith ------------------------------------------ items[54] = "MENU_ITEM_TALENT_13_TITLE"; items[55] = "MENU_ITEM_TALENT_13_SKILL"; // --- TakeAnimalTrophy ------------------------------------------ items[56] = "MENU_ITEM_TALENT_16_TITLE"; items[57] = "MENU_ITEM_TALENT_16_SKILL"; items[58] = "MENU_ITEM_TALENT_17_TITLE"; items[59] = "MENU_ITEM_TALENT_17_SKILL";
// ------ Eigenschaften ------ dimx = 8192; dimy = 8192; flags = flags | MENU_OVERTOP|MENU_NOANI; backPic = STAT_BACK_PIC; };
// ------ TakeAnimalTrophy ------ // Talent 17 INSTANCE MENU_ITEM_TALENT_17_TITLE(C_MENU_ITEM_DEF) { posx = STAT_B_X1;posy = STAT_TAL_Y + 14*STAT_DY; fontName = STAT_FONT_DEFAULT;flags=flags & ~IT_SELECTABLE; }; instance MENU_ITEM_TALENT_17_SKILL(C_MENU_ITEM_DEF) { posx = STAT_B_X2;posy = STAT_TAL_Y + 14*STAT_DY; fontName = STAT_FONT_DEFAULT;flags=flags & ~IT_SELECTABLE; };
03.10.2021, 07:38:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2021, 07:40:04 przez Erwin.)
Do tego zrobić sobie poprawkę do tekstury menu, tak żeby w tej prawej ramce dolna krawędź była na równo z tą po lewej stronie i można sobie dodawać różne rzeczy i będzie to uniwersalne rozwiązanie do modyfikacji, które nie mają rozbudowanych takich statystyk.
Liczba postów:18
Okej, mam tak właśnie jak wysłałeś na tych screenach, ale niestety jak tworzę ten jeszcze jeden skrypt który wysłałeś na poszerzenie tej tabelki to nic się nie dzieje ;/
Udało mi się odpowiednio edytować okienko statystyk tak, aby nie przecinało nowej linijki. Oto efekt końcowy - https://ibb.co/tpxhqL0
Dzięki wielkie N1kX za napisanie skryptów, jestem wdzięczny. Dzięki również Erwin oraz Memorius za udzielanie się w temacie.
Hej, mam pytanko. Zauważyłem, że mam w czcionce pewien defekt a mianowicie występują przebarwienia przy niektórych znakach takich jak ukośnik, nawiasy jak i też przy niektórych polskich znakach. W większości to tak jakby czerwone/różowe piksele na tej czcionce. Zamieszczę screena z przykładem problemu - https://ibb.co/z2KpdZc
Jeśli ktoś wie jak to poprawić byłbym wdzięczny za odpowiedź
07.10.2021, 19:29:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.10.2021, 19:30:03 przez Erwin.)
Myślę, że 99% gothicowych graczy nawet tego nie zauważa, ale jak Cię to tak drażni, to możesz sobie przejrzeć pliki czcionek z gry. Ewentualnie podmienić czcionkę na inną i zobaczyć czy problem występuje nadal, choćby z tego tematu na rosyjskim forum:
https://worldofplayers.ru/threads/25865/
Być może N1kX będzie wiedział coś więcej. Widziałem, że poprawiał czcionkę do rosyjskiej wersji gry.
Wrzucę tutaj, zdobywającą ostatnio popularność interaktywną stronkę do G2 NK.
https://gothic2.maprealm.net/#/
Dzięki dwóm wtyczkom (itemmap i itemlocator) ta strona po prostu nie ma sensu. Ale ktoś może się przydać.
Liczba postów:1.041
Raczej bezużyteczna, zwlaszcza w zestawieniu z modami, kto dzisiaj gra w czystego gothica?
Liczba postów:68
Mam jedno pytanie odnośnie pakietu Union bo ostatnio na nim grywam większe mody a mam w planach Odyseje ograć i czy istnieje plugin który wgrałby ItemLocalizator bo jeśli chodzi o mnie cebulkę exploringu i expa :D to by się mega przydało a tak to trzeba grać na pakiecie Ninjy bo tylko z nim narazie to się zgrywa. N1kX ktoś coś?
Union i Ninja pracują razem od bardzo dawna, jakie są problemy? Sam używam 7 wtyczek union i 7 wtyczek Ninja i nie mam problemów z różnymi modyfikacjami.
Liczba postów:68
Pytam bo spotkałem się z opiniami że oba te powyżej wymienione pakiety nie kolidują ze sobą, a więc można śmiało i z Uniona jak i Ninjy zainstalować i nie będzie częstych spotkań z pulpitem?
Nie, Nie będzie. Sam mod Odyssey pokaże Ci pulpit.
Liczba postów:2.964
A ja mam pytanie dotyczące instalacji zgodnej z tematu: http://druzynaspolszczenia.pl/showthread.php?tid=55
Zainstalowałem PlayerKita + Patch 64 i Union 1.0i - czy nie będzie działać żaden wcześniejszy zapis gry? W Przebudzeniu wyrzuca mi wszystko do pulpitu. Tylko nowa gra?
„[...] on nie zsyła im piekła, on po prostu mówi prawdę, a oni uważają, że to piekło!"
Systempack.ini
SaveDATinASCII =0
Również z Union musisz 1 raz uruchomić grę z uprawnieniami administratora, aby DEP został automatycznie wyłączony
Liczba postów:2.964
zmieniłem jw, uruchamiam jako admin i też mam pulpit
„[...] on nie zsyła im piekła, on po prostu mówi prawdę, a oni uważają, że to piekło!"
|