Gothic-modyfikacje-polecam/nie polecam
Ja tego moda darzę szczególnym sentymentem bo był pierwszym w jakiego zagrałem. Pamiętam to podniecenie na myśl, że oto zdarza się okazja żeby wycisnąć z Gothica jeszcze więcej Gothica i gdy po wielu próbach nieudanych instalacji w końcu ujrzałem ekran ładowania z wilkiem na pierwszym planie to moja ekscytacja sięgała zenitu. :D
Mogłem mieć wtedy może 13-14 lat i wtedy kompletnie nie przeszkadzały mi mankamenty które opisałeś. Po prostu chłonąłem nowy świat gry i na koniec byłem nieco rozczarowany że fabuła nie poprowadziła nas we wszystkie lokacje na mapie i miałem je potem odwiedzić na własną rękę ale do tej pory tego nie zrobiłem. xD
Może jednak w końcu to zrobię? Teraz już mam świadomość, że Diccuric to projekt ukończony w 50 procentach i nie wiem czy nie będzie mnie dzisiaj odpychał ale w moim growym serduszku pozostaje na bardzo honorowym miejscu jako mod który zapoczątkował moje zainteresowanie się innymi modyfikacjami i ogólnie community Gothica.
Odpowiedz
Na pewno graliście w mody : polskie ,niemieckie ,ukraińskie, rosyjskie czy nawet czeskie .A kto z was grał w mody 
rumuńskie ? Otóż Insula_Paladinului_Mort jest właśnie takim na 2h modem. Nie jest to jakieś arcydzieło ale można 
zagrać .Mod łatwy zadania proste . Gdyby ktoś chciał obejrzeć Romanian Gothic 2 Mods?  , a jeśli nawet zagrać to mogę 
wrzucić autotranslatorowe spolszczenie .  Ocena -nooo tak 3,5/10

Z rozpędu zagrałem w drugi rumuński mod The Bleakness którego pomimo wielkiego wysiłku nie potrafię ukończyć .
Ale nie ma co żałować .Ocena 2/10
Odpowiedz
RAY-mod, taka sobie produkcja ale dość fajnie mi się grało. I gdyby nie ciekawostki to pewnie o tej produkcji bym nie napisał. Magowie POWIETRZA
a najciekawsze to PRZEMIANA ale nie klasyczna np w wilka czy cieniostwora.(żaden troll.ork)   

Jako że mod jest łatwy i dość krótki to nie zdradzę .Potencjalnego śmiałka do zagrania uprzedzam że należy sobie zapisywać na kartce bo w dzienniku 
się nie zapisuje.

Po więcej info odsyłam  https://themodders.org/index.php?topic=13659.0

Moja ocena- no jest łaskawa 4/10
Odpowiedz
Wiwir, a grałeś może w moda do G1 o nazwie Diccuric? To chyba jeden z pierwszych modów jakie powstały, a na pewno pierwszy w którego ja grałem i to było jakieś 18 lat temu gdy chodziłem do gimbazy. Wspominam go bardzo ciepło, pamiętam że Gothica miałem już ogranego na wszystkie możliwe sposoby i taki mod, który daje mi coś nowego to było niezwykłe przeżycie. Współcześnie to dopiero Kroniki Myrtany dały mi takie wrażenia jak niegdyś Diccuric.

Mod ma niemiecki dubbing i niezłe spolszczenie, ale niestety nie jest dokończony choć jak najbardziej grywalny.
Odpowiedz
Diccurica doceniam za szatę graficzną. Ta piękna zieleń i krzaki zapadły mi w pamięć
Odpowiedz
Mi zapadł w pamięci ten klimacik. No i ciągle zastanawiam sie co można znaleźć na cmentarzu, bo pamiętam że podczas gry kilkukrotnie go mijałem z daleka ale przez to że mod nie został dokończony to żadne zadanie tam nie prowadziło. Miałem iść sam na eksplorację ale ostatecznie nigdy tego nie zrobiłem.

Chyba czas zainstalować ponownie po tych prawie 20 latach i odkryć tajemnice z dzieciństwa  Lol
Odpowiedz
Ja tam łaziłem w zeszłym roku w różne dziwne miejsca w tym modzie, ale z tego co pamiętam, to jak gdzieś fabuła nie prowadzi, to po prostu niestety tam nic nie ma.
Odpowiedz
Ten mod nie jest dla questów i fabuły, tylko właśnie eksploracji. Tu nie chodzi o to by zdobyć zbroję, broń, expa, tylko by odkrywać i zaglądać :D
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości