Epilog - przebieg prac
Również popieram ten pomysł, wątek Łowców Nieumarłych był bardzo wciągający, jestem ciekaw jakim zadaniom gildia będzie musiała stawić czoła w Epilogu.
Odpowiedz
Już w tej kwestii istotnie ruszyło naprzód i to co zostało zrobione sprawdzimy w obecnie bardzo mocno zaawansowanej wersji VA 2 E.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Prace trwają, ale do testów mamy już coś miłego dla oka - ekran startowy:

[Obrazek: wfip4vP.png]
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Muszę przyznać, że wygląda świetnie.
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
Odpowiedz
Podobnie jak pozostałe plansze w tym obie chapterowe, czego jednak na razie nie pokażemy.

Odpowiedz
(05.12.2016, 17:43:55)Tituf napisał(a): mamy już coś miłego dla oka - ekran startowy:
zdradzę też, że i miłego dla ucha... to jeden z niewykorzystanych kawałków z sagi Gothic

Odpowiedz
Całkiem epicki ten ekran startowy, zwiastuje wielką przygodę, i tak ma być :)
Odpowiedz
Najprawdopodobniej w nadchodzący weekend testerzy DT otrzymają do sprawdzenia kolejną wersję Epilogu czyli VA2 E.
Tym razem oprócz wielu innych rzeczy, jakich nie było w wersji pierwszej rozegrają 15 gotowych zadań i do pewnego miejsca 18 innych (niedokończonych) jakie zostały już przygotowane.
Rozpoczną się także pierwsze poważne próby balansowe.
Będzie to jednocześnie ostatnia wersja typu  Visual.
Kolejna wersja będzie już sygnowana jako Action 1 Epilog i jako nasycona dalszym zestawem zadaniowo dialogowym pojawi się po Nowym Roku przede wszystkim dla badania funkcjonalności zadań

Odpowiedz
strzępek mały z kolejnej testowanej wersji Epilogu V2:

[Obrazek: 9sMD5cz.jpg]

Odpowiedz
Jeszcze nie jestem nawet w połowie Przeznaczenia a już mam chrapkę na Epilog :D czekam z niecierpliwością!
Odpowiedz
Na razie niestety cała wersja VA2 Epilog poszła do kosza.

Odpowiedz
Dasz radę! Wierzymy w Waszą całą ekipę! :)
Odpowiedz
Jesli wszystko pójdzie tym razem dobrze, to w niedzielę lub w poniedziałek rozpoczną się testy wersji Visual Alfa 3 Epilog, z licznymi poprawkami i uzupełnieniami.

Mamy opóźnienie z powodów organizacyjnych, ale być może przygotowywana wersja testowa zostanie złożona i uploadowana jutro.
Będzie obejmowała oczywiście większy niż planowany na dziś materiał w tym kilka powiązań skryptowo-logicznych o fundamentalnym dla całości znaczeniu.

Odpowiedz
Ruszyły testy Vizual3 Epilogu. Już sporo zadań możemy wykonać, a jeszcze więcej jest ich zainicjowanych w dzienniku.

[Obrazek: NpU7kZv.jpg]

Odpowiedz
Odpaliłem sobie testowaną wersję. Już sam początek wymaga pewnych zmian wizualizacyjnych. Zacząłem grać/testować i początek mnie przygnębił. Brak zadań 'przynieś mi'... 'zanieś to'... I jak tu zbudować porządnie postać?! Otworzyłem sobie piwko i tak zacząłem łazić od jednego NPC do drugiego. Z każdą gadką oczy otwierają się coraz szerzej. Może to nie tak jak u Hitchcocka - tąpnięcie na początku, ale z każdym nowym zadaniem to napięcie wzrasta. Jest dopiero może 30% gotowych zadań 'od a do z', a już gra robi wrażenie! Wiele wątków jest już w content i aż żal, że są jeszcze nie ukończone, bo mnie zżera ciekawość jak się zakończą. A to dopiero przygrywka, bo całej esencji jeszcze nie dodaliśmy do gry... Otworzyłem kolejne piwo, ale już nie z nudów...

[Obrazek: FRCitgo.jpg]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości