Epilog - przebieg prac
Choć Epilog nie będzie zawierał nowych zenów, a akcja będzie przebiegała tylko w Khorinis, to staramy się aby gracz nawet na chwilę nie oderwał się od monitora. Niepozorne zadania mogą zaskoczyć... Jeśli macie dobre wspomnienia z Przeznaczenia, nie nastawiacie się na szybkie zdobycie ciężkiego młota i nap... to Epilog może was zassać jak bagna Jarkendaru.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
A mnie nie pozostaje nic innego, jak tylko potwierdzić słowa przedmówców.
Odpowiedz
startowy chyba pozostanie taki:

[Obrazek: gcvpDbP.jpg]

Odpowiedz
ostatecznie ustaliliśmy, że w Epilogu będzie 50 zadań plus 1 zadanie bonusowe, przy czym wśród podstawowych jest jedno Zadanie Specjalne.
Aktualnie gotowych jest 41 zadań w tym Bonusowe i specjalne.
Trwają prace przy 7 kolejnych, na różnych etapach zaawansowania.
Możliwe, że tydzień przystąpimy do montowania wersji Action1 Epilog, już ściśle nastawionej na sprawdzanie zadań , ich powiązania oraz balansu.

Dziś zatwierdzony został pełny content zadaniowy Epilogu.
Wiemy już dokładnie, nad czym będziemy pracować w ostatniej fazie.

pozostało nam do dokończenia 5 zadań i jedno trzeba napisać od podstaw

w grze zostanie użyte 98 pancerzy, szat i strojów

według aktualnych ustaleń 27.02 2017 rozpoczną się testy wersji Action1 Epilog.
Będzie to przedostania wersja rozwojowa gry przez Beta Epilog, której realizacja jest wstępnie planowana na koniec marca- początek kwietnia.

Powoli zaczynamy też szukać chętnych do Rozgrywki Klubowej Przeznaczenie - Epilog , która jednak nie bedzie takim hard przedsięwzięciem jak Arena G2 P, choć zwycięzcę wyłonimy.

Zaznaczam, że po rozgrywkach Klubowych downloadu Epilogu dla wszystkich tak szybko nie będzie.
Wiąże się to z realizacją tzw pakietu Deluxe, Special Edition, podsumowującego prace DESTINY TEAM w ramach addona Przeznaczenie.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Szybko wam to idzie, widać wasza ciężka praca nie idzie na marne. szacun

Oczywiście do Areny zgłaszam się na ochotnika, bo zapowiada się świetna zabawa :)
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
Odpowiedz
Ja liczę na to, że to zadanie, które wczoraj było tak zachwalane w SB rzeczywiście wciśnie mnie w fotel, bo zrobiliście niezły hype. ;d
Odpowiedz
Pana to nic nie wciśnie w fotel, bo pan jest ukrytym trolem, ale innych na pewno. Relaks

Odpowiedz
(19.02.2017, 11:33:42)Memorius napisał(a): Powoli zaczynamy też szukać chętnych do Rozgrywki Klubowej Przeznaczenie - Epilog , która jednak nie bedzie takim hard przedsięwzięciem jak Arena G2 P, choć zwycięzcę wyłonimy.

To będzie raczej Klubowa potyczka na Ringu. Myślę, że tym razem temat nie będzie utajniony i wszystkie uwagi, w tym spoilery, będą umieszczane na forum. Kto będzie chciał - będzie czytał.
Nie będzie eliminacji, Mizerykordii i tym podobnych! Rozgrywka potrwa na czas... np sześć tygodni. Każdy z uczestników będzie miał dosyć czasu na zagranie. Później, jak pisał Memo, zostanie przygotowany poprawiony pakiet - Przeznaczenie + Epilog. Dopiero po takich poprawkach, również zgłoszonych przez Graczy Klubowych, gra pojawi się na forum. Mamy nadzieję, że obejdzie się wtedy bez patchy, a gracze dostaną modyfikację kompletną.

Odpowiedz
Aha. Tym razem się nie zareaguję w żaden sposób na to prowo, żeby nie potwierdzać Pańskiej tezy.
Odpowiedz
Zastanawia mnie jakie są oczekiwania w stosunku do wbijania w fotel w Epilogu?
Czy chodzi o ruchome teleportery wypluwające hordy elitarnych orków z szybkością karabinu maszynowego?
czy o walki na ruchomych platformach z latającymi i skaczącymi potworami?
a może o super pancerze na zręczność świecące w ciemności i zmieniające kolory w miarę otrzymywanych przez bohatera obrażeń?

no nie będzie nic takiego
co więcej , z pewnych rzeczy jak np monumentalna Bitwa Narodów, zrezygnowałem świadomie.
Szkoda mojego czasu na tworzenie czegoś, co doceni 5 osób na krzyż a co zostanie zhejtowane przez netowe pacynki "bo nie ma pancerzuf z Czasu Zapłaty" albo "bo mnie się jeden rycerz wbił w tekstury".
Będą i tak rzeczy, których nigdy wcześniej w moddingu Gothic 2 nie było i mam nadzieję, ze gracze te rzeczy zauważą.

Odpowiedz
W fotel najbardziej wbijają zadania o zbieraniu rzepy :>
           "Tubylcy to mieszkają w pokoju Gepsia, a nie w Koloni na bagnach"
                                                                                    ~ Opos
Odpowiedz
Grałem w Przeznaczenie i wiem czego można się mniej więcej po Epilogu spodziewać (tzn. na czym będzie bazował mod, a będzie na pewno bazował na misjach i przede wszystkim dialogach), więc żadnym razie nie oczekuję żadnych hocków-klocków.
Czynnikiem powodującym większe lub mniejsze wciśnięcie w fotel ma być w moim mniemaniu fabuła, a konkretniej misje i dialogi. Jeżeli będzie to wyglądać tak, że będę tam już na jakimś etapie gry, skończę jakąś misję i będę musiał np. iść spać, ale powiem 'Pierdolę, odeśpi się jutro, jestem ciekawy co będzie dalej.' i będę siedział i grał dalej, to znaczy, że mod będzie bardzo dobry i spełni moje (pewnie innych też) oczekiwania jakie w nim pokładam.
Choć w sumie na chuj ja to piszę, jak z moim zdaniem i tak się tu raczej nikt nie liczy. Chociaż przynajmniej będziecie wiedzieć jak na Epilog nastawiają się 'ukryci trolle'.
Odpowiedz
jedno mogę powiedzieć
Epilog jest tak zrobiony,ze gracz od monitora nie odejdzie, póki nie skończy 
ile to zajmie? testy pokażą, ale myślę, że pewnie w sumie z 40 godzin ( w przybliżeniu) , skoro rozegranie 27 zadań zajęło koło 25 godzin

Odpowiedz
Teraz mnie naszło takie pytanie w sumie.
Jak wygląda sprawa przedmiotów leżących luzem? Rozumiem, że to co mógł pozbierać Bezi w Przeznaczenie, zostało z zena wywalone, ale czy z tego wynika, że na ziemi nie będzie się dało znaleźć nic wartościowego?
Odpowiedz
Uchylimy trochę rąbka tajemnicy:

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: