01.02.2018, 16:27:42
Zapis którym dysponowałem był PO rozmowie z Pyrokarem.
Mroczny Wojownik/Mag
|
01.02.2018, 16:27:42
Zapis którym dysponowałem był PO rozmowie z Pyrokarem.
01.02.2018, 16:32:21
Ja nie pytam o zapis tylko stwierdzam, że w czasie rozmowy z Apogeonem nie miałeś właściwych itemów, a konkretnie nie miałeś WŁAŚCIWYCH Łez Innosa,
Na tej pułapce nie rozłożyłeś się tu pierwszy ![]()
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
01.02.2018, 17:02:07
Zapis jest tutaj ważny, bo jest on dokładnie 18 minut wcześniejszy od zapisu, na którym bug występuje. Jedyne co robiłem w międzyczasie to końcówka misji z Sędzią i Talbinem (może coś jeszcze, nie pamiętam), na pewno nic z Łzami. Dawno rozmawiałem z Pyrokarem, dawno oddałem 1 sztukę Kalomowi.
Spędziłem teraz chwilę próbując powtórzyć tego buga, ale bez powodzenia, przejście do następnego kręgu zdaje się nie mieć jednak znaczenia. Zakładam więc odważnie, że się coś najzwyczajniej w świecie spieprzyło.
01.02.2018, 17:18:41
Widocznie nie wyrażam się dosyć jasno.
To co robiłeś po rozmowie z Pyrokarem a przed rozmową z Apogeonem że masz wszystkie artefakty to nie ma żadnego znaczenia. Zapytałeś Cytat:Coś pominąłem? i odpowiedziałem - pominąłeś dialog z Pyrokarem o Łzach Innosa Info_AddChoice(DIA_Pyrokar_PotionofDeath,"Więc czym są tak naprawdę te łzy Innosa?",DIA_Pyrokar_PotionofDeath_Teardrops); Info_AddChoice(DIA_Pyrokar_PotionofDeath,"Co masz na myśli, mówiąc 'broń'?",DIA_Pyrokar_PotionofDeath_Weapon); zadowalając się pierwszym "Więc czym są tak naprawdę te łzy Innosa?" tymczasem, jak zapewne wiesz lub nie wiesz , w grze występują dwa rodzaje tego itema o nieznanych graczowi właściwościach, oraz o znanych item "wiemy czym są Łzy Innosa" pojawia się w opcji skryptowej podmiany w inwentarzu gracza tych Łez, które znaleźliśmy w podziemiach właśnie w dialogu "Co masz na myśli, TYLKO takie Łzy Innosa potraktuje Apogeon jako artefakt i zostanie aktywowany dialog którego nie mogłeś uzyskać za pierwszym razem Cytat:Coś pominąłem? właśnie to, czyli uważne korzystanie z dialogów
01.02.2018, 18:35:45
Wyraźnie ja również nie wyrażam się dość jasno. :D
Po wczytaniu gry z innego zapisu niż ten ostatni, na którym błąd wystąpił, ale takiego który nastąpił JUŻ PO rozmowie z Pyrokarem- wszystko działa ok. Nie mam zielonego pojęcia co mogło spowodować ten błąd, ale jestem 100% pewny, że dysponowałem właściwymi Łzami, skoro mogłem ich użyć korzystając z praktycznie sąsiedniego zapisu. Jeżeli coś bym pominął rozmawiając z Pyrokarem to na obu zapisach błąd powinien się powtarzać, a tak nie jest. No ale teraz to już nieważne, gram dalej.
16.03.2018, 14:19:55
Mam pytanko. Chcę dołączyć do Mrocznych ale nie wiem czy jak wezmę zadanie od Saturasa " próba" na nowicjusz wody i je wykonam to czy Saturas zapyta czy napewno chcę dołączyć? czy samo wykonanie zadania będzie potwierdzeniem dołączenia do gildi
16.03.2018, 14:28:09
Decydujesz w rozmowie z magiem o gildii. Próby wykonujesz już jako Nowicjusz.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
16.03.2018, 14:46:03
To próby od Torlofa też nie mogę zrobić?
16.03.2018, 14:58:44
Czyli przed przystapieniem do Mrocznych zrobić wszystkie zadania z głównych gildi rozpoczynające się słowami Chcę do was dołączyć, oprócz wodnych magów? Dobrze rozumiem?
16.03.2018, 15:50:57
Tak właśnie to wygląda.
05.04.2018, 15:18:23
Panowie zrobilem zadanie z mchem i ani imperanon ani baronowie nie maja dla mnie zadania, moglibyscie rzucic jakas wskazoweczke ?
05.04.2018, 15:26:10
Skoro je zrobiłeś i zostało zaliczone, to von Stahlberg od razu zleca kolejne zadanie, gdy zapytamy go "Czy to wszystko?"
05.04.2018, 15:29:13
Cos musialem przeoczyc dzieki za odp wczytam savea wczesniejszego
Zrobilem zadanie zlamana przysiega od Stahlberga i nie mam zadnej interakcji z imperanonem ani baronami help ![]()
05.04.2018, 23:01:14
Jest za mało informacji, żeby udzielić tu jakiejś pomocy.
Wszystko zależy od tego na jakim etapie są gildyjne zadania "Xardas Nekromanta", "Renegat" i "Orkowy Idol", no i ewentualnie "Trzecia siła".
"Only The Strong Survive!" |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|