Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Destiny Team - kulisy (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182) +--- Wątek: Przebieg prac nad Imperium Popiołów (/showthread.php?tid=1044) |
RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Wiwir - 09.05.2020 (08.05.2020, 11:03:36)Tituf napisał(a): Gadżety questowe nie przepadają. Zawsze można je odkupić. Tak interes życia , sprzedam za 50 odkupie za 5000 . Czy ciężko by wam było oznaczyć przedmioty questowe aby pozostałe śmieci od razu spieniężyć.? RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Klimek - 09.05.2020 Uważam, że to złe rozwiązanie, zbyt duże ułatwienie i pomysł rodem "prowadzenie gracza za rączkę". Zbieranie złomu jest pewnym problemem ale tego nie ma chyba dobrego sposobu aby całkiem tego uniknąć. RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Wiwir - 09.05.2020 No właśnie "aby całkiem tego uniknąć. " to można OGRANICZYĆ . PS Czy ktoś pamięta jak się zmieniało wielkość ekwipunku bo coś nie mogę znaleźć . RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Klimek - 09.05.2020 Ale to co proponujesz to już ograniczy satysfakcję z eksploracji, teraz trzeba sie zastanowić nad każdym przedmiotem, czy on sobą cos reprezentuje, czy ma jakies znaczenie w grze. Niekoniecznie musi go oczekiwać jakiś NPC ale może być po prostu istotny dla fabuły. A tak jak już z góry odhaczysz zbędne przedmioty to nawet nie bedziesz się nad nimi zastanawiał czym są i po co w ogóle zostały stworzone. Ot szybka akcja "aha, to item questowy a ten na handelek i jedziem dalej". RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Erwin - 09.05.2020 (09.05.2020, 09:24:58)Wiwir napisał(a): No właśnie "aby całkiem tego uniknąć. " to można OGRANICZYĆ . Pewnie chodzi o invMaxColumns w gothic.ini RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Memorius - 09.05.2020 Ale w ogóle co to za dyskusja? To jest część określonego cyklu, opartego go fundamentalny gameplay oryginału i o jakich tak zasadniczych zmianach można mówić w ostatniej części ? To zupełnie akademickie rozważania nad rozwiązaniem, ewentualnie do wykorzystania w jakimś total conversion dla graczy, którzy nie umieją posługiwać się tablicą ekwipunku. RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Wiwir - 09.05.2020 Po prostu nie chce aby to wyglądało tak RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Memorius - 09.05.2020 Jeżeli trzymasz 229 lag , to faktycznie masz problem z ogarnięciem ekwipunku. Tak dla twojej wiadomości pewien mały sekret skrypterski zdradzę.... Zazwyczaj, jeśli jakiś przedmiot niequestowy, w rodzaju róg cieniostwora czy jakiś konkretny miecz , roślina lub mikstura pojawia się w ramach konieczności zdobycia w zadaniu, to specjalny dodatkowy skrypt uzupełnia ten przedmiot albo u handlarzy, albo w zenie albo jakiejś opcji dialogowej - masz?- mam przynajmniej w Saga wyjątek stanowią ukryte specakcje - i to nie zawsze i pratycznie zawsze sa one tylko i wyłącznie wątkiem bonusowym, dodatkowym i pobocznym I tak przy okazji - jak rozumiem pieniądze z handlu nie są ci potrzebne? Bo moim zdaniem czasem liczy się każdy grosz. RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Wiwir - 09.05.2020 Masz rację ale ogrywam wiele modów i tam takich zależności jak w waszych produkcjach nie ma . PS To zdjęcie z moda ReGothic który dodaje kilkanaście zadań i bardzo ułatwia grę więc hajc mi tu niepotrzebny. Postać z 2-go rozdziału RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - SparrowJacek - 09.05.2020 Cóż, jeśli chodziło o Przeznaczenie, to w trakcie mojej ostatniej rozgrywki nie sprzedałem ani JEDNEGO przedmiotu (nie liczę tych sprzedawanych przez dialog jak skóry/pazury, nie sprzedałem też kosztowności, bo byłem z Jastrzębiami) a i tak miałem zawsze gruby nadmiar i codziennie 500zł oddawałem Innosowi. Wtedy ekwipunek był istną masakrą i scrollowanie go było męczarnią. W Epilogu sytuacja miała się już zupełnie inaczej, tu trzeba było ciułać przez całą grę a i tak ledwo starczyło na niezbędne rzeczy. Przebudzenie ma sporo więcej możliwości jeśli chodzi o dorobienie sobie, choćby Spahy dla Gilberta, już na samym początku można zakupić sporo stali i zdobyć pieniądze na przedmioty do statystyk choćby, ale wciąż warto czyścić ekwipunek, bo zawsze jest za dużo rzeczy do kupienia, przynajmniej przez początek i środek rozgrywki. W Korzeniach nie pamiętam jak jest, ale chyba dość podobnie do Przebudzenia, dzięki temu gra jest dynamiczna, nie wiem w sumie którą opcję bardziej wolę, czy Epilogową czy Przebudzeniową i obie z przyjemnością przyjmę w Imperium. RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Memorius - 09.05.2020 Dziś dodałem niemal na finiszu prac scenariuszowych jeszcze jedno zadanie o wymiarze epickim, gdzie jest i dużo walki i zapewne padną pytania "gdzie znajdę". RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Memorius - 11.05.2020 Jak zwykle są zmiany... Jedna z nich jest bardzo istotna, bo nie pojawi się jedna znana z Prologu postać. Wątek dla niej przewidziany został rozwiązany zupełnie inaczej. RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Klimek - 13.05.2020 A pełna wersja Imperium to będzie ciąg dalszy Prologu czy będziemy mogli ponownie rozegrać etap z Esmeraldy? RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Memorius - 13.05.2020 Prolog jest integralną częścią Imperium Popiołów i z pewnymi zmianami, choć umiarkowanymi, rozpoczynamy grę na Esmeraldzie, jak jak poprzednio. RE: Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Memorius - 18.05.2020 Jesteśmy bardzo blisko zakończenia prac. VA7 będzie wersją jak ustaliliśmy ostatnią. Poza wątkiem głównym zostało dokończyć końcówki dwóch zadań i jedno zadanie wyprowadzić z gotowości 20%. Dziś N1kX i Erwin położyli trwały i gotowy już fundament pod scenę finałową w opcji ZEN. |