Korzenie Zła - problemy techniczne
Pierwszy raz mam problem z instalacją, wszystkie poprzednie części działały.
Szukając rozwiązania trafiłem na odpowiedzi powyżej (swoją drogą od ponad roku jeżeli ktoś nie trafi na to rozwiązanie to nie będzie w stanie odpalić modyfikacji OK ), zmodyfikowałem plik i tym razem gra odpala ale z przydługim czarnym ekranem na starcie.

Następnie załącza się filmik jowood, następnie piranii, potem dosłownie na chwilę widzę tło menu głównego i wyrzuca błąd.

"C:zMusic_Dm.cpp(zCMusicSys_DirectMusic::LoadthemeByScript)
:file not found : gamestart.sgt"

Żeby uniknąć zbędnych pytań odpowiem zawczasu:
- przeinstalowałem kilkukrotnie, ograłem wszystkie poprzednie części sagi na tym samym komputerze, z tymi samymi ustawieniami, jak i wiele innych modów bez podobnego problemu
- odpala się nawet imperium popiołów które ściągnąłem od razu mając zamiar ograć całą sagę
- robię to przez GothicStarter
- próbowałem uruchamiania jako administrator, trybów zgodności

Starsze modyfikacje jak i nowsza uruchamiają się i działają jak powinny więc nie mam pojęcia czemu z tą jest problem.
Odpowiedz
Ten błąd wskazuje, że brakuje pliku muzycznego głównego menu.
Korzenie Zła korzystają chyba ze standardowej muzyki gry, więc możliwe, że grałeś wcześniej na tej zainstalowanej swojej wersji w jakiegoś moda i przy deinstalacji ten plik też się usunął lub być może antywirus go usunął lub to jakiś inny błąd być może w samym modzie albo coś się nie doinstalowało. Opcji jest wiele. Ciężko mi teraz to sprawdzić.

Pobierz na razie to powyżej i wrzuć te trzy pliki do folderu _Work\data\Music

i daj znać, czy coś pomogło.
Odpowiedz
Antywirus raczej puściłby powiadomienie gdyby coś mu nie grało, ale przeinstalowałem też z wyłączonym i nic.
Pliki wrzuciłem - zamiast tego błędu wyskakiwał access violation.

Ale faktycznie, odinstalowywałem 3 poprzednie modyfikacje tj. przeznaczenie, epilog i przebudzenie używając ich deinstalatorów i prawdopodobnie któryś z nich usunął za dużo.
Nie rozumiem natomiast czemu imperium popiołów czy standardowy g2:nk odpala bez problemów.

W każdym razie przyjąłem, że deinstalator postanowił usunąć randomowo pliki których raczej nie powinien, zrobiłem pełny reinstall gothica oraz moda i już śmiga więc chyba w tym był problem.

Dzięki.
Odpowiedz
Te pliki, które udostępniłem, to nie były niestety oryginały, tylko ulepione na szybko zamienniki z tego co miałem pod ręką, więc mogły faktycznie nie zadziałać.
Imperium ma muzykę menu inaczej nazwaną i instaluje się ona razem z modem.
Pewnie odtwarzając kroki, które wykonałeś, doszedłbym w końcu do przyczyny błędu, ale skoro przeinstalowanie całej gry pomogło, to nie będę w tym grzebał, bo to sporo roboty.
Odpowiedz
N1kX przygotowuje wersję przetłumaczoną i poprawioną na język rosyjski. Jeśli ktoś planuje w najbliższym czasie zagrać - dajcie znać, wersja będzie wtedy sprawdzona przez graczy.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Co to znaczy, że wersja będzie sprawdzona przez graczy? Ja się w sumie ostatnio zastanawiałem, czy nie zrobić drugiego podejścia do moda.
Odpowiedz
Chodzi o to, że do nowej wersji są wprowadzone zmiany i poprawki, które są tylko obejrzane kilka razy tylko z poziomu skryptów i dobrze by było zagrać w tę wersję i zobaczyć, jak one działają w realnej rozgrywce.
Odpowiedz
To mogę zagrać na tej nowej wersji, żeby wam to sprawdzić.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości