Liczba postów:4
Dobra dzięki za odpowiedź jutro zobaczę. ?
Dzień dobry to znowu ja. Dziękuje za pomoc trochę śmignąłem do przodu niestety znowu się zatrzymałem i nie wiem co dalej. Skończyłem wątek z kopalnią zarówno moją i tą Carnera oraz z Ashganem i myśliwymi i zniknęły mi te zadania z dziennika nadal jednak pozostało pare.
1. Zjednoczeni przeszłością bez zmian niestety nic a nic się quest nie ruszył.
2. Żywi i martwi Wiadomość pobudziła Nestoriusza.
3. Nienawiść ostatni wpis z tym pierścieniem.
4. Ludzie i księgi słyszałem że jakiś potwór ma tą książke ale sie na niego chyba nie natknąłem.
5. Do krwi ostatniej brakuje mi skręta dla Lestera.
6.Przebudzenie ostatnie dwa wpisy są o Fredzie i Picie a ostatni o tym, że Netbek odzyskał spokój.
Pozdrawiam.
Liczba postów:2.968
1. A jajo Modliszki zdobyłeś? Więcej szczegółów u Torwina.
2. Po skończeniu zadań 'Artefakty Zakonu Ocalenia' oraz 'Wyzwoleniem będzie śmierć' - dostaniesz konkretne zlecenie na nekromantów
3. Później
4. Ksiąg jest 5, a bestia, o której mówisz, to przywódca śnieżnych goblinów - i już wiadomo gdzie szukać...
5. wykonaj najpierw "Zjednoczeni przeszłością"
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:4
Dzięki bardzo. Już się za to biore. A co do jaja modliszki to zdobyłem od tej płonącej na bagnach.
Wszystko jasne nie oddałem szkatułki XD. W każdym razie teraz lecę znowu do przodu miejmy nadzieję że już się nie zatnę i wielkie dzięki za wszelką pomoc Tituf.
Liczba postów:14
Cześć, jestem nowy na tym zacnym forum, ograłem całe Przeznaczenie i Epilog bez większego problemu, ale pod koniec gry w Przebudzenie w końcu nadszedł moment, w którym chciałbym prosić o radę. Zostały mi dosłownie 3 zadania - klasycznie, jak u innych "Do krwi ostatniej", "Przebudzenie" i "Nienawiść".
- "Do krwi ostatniej" ostatni wpis jest o spełnieniu zachcianki Lestera (to ostatni z obdarowanych przyjaciół).
- "Przebudzenie" ostatni wpis dotyczy przekazania Ur-Shakowi informacji o rytuale, oraz informuje o konieczności podsumowania z Ur-Shakiem dotychczasowych działań.
- "Nienawiść" ostatni wpis mówi, że Askvil przyjął pierścień i wyzwanie Ur-Kosha.
Wszystkie inne wątki wydają mi się poprawnie zakończone (przez pośpiech zepsułem tylko Misję Cavalorna). Z ważniejszych informacji:
- Diego, Milten, Lester, Gorn nadal siedzą w kociołku;
- U nikogo nie mam nowych dialogów;
Czy ktoś będzie uprzejmy pomóc? W rewanżu chętnie pomogę z problemami z zadaniami w Przebudzeniu lub Epilogu.
Liczba postów:11.250
co do zadania Nienawiść -
w ścieżce Farenholta istotny jest dialog z Thorusem
description = "Farenholtowi chyba nie podoba się...";
który pojawia się po zrobieniu zadań "Szpieg Thorusa",Problem Wilfreda", "Chciwość" oraz "Wbrew rozkazom" - czy była już taka rozmowa?
co do - "Do krwi ostatniej " - informujemy o gotowości przyjaciół Ur _ Shaka - dialog "Oni też są gotowi." i musi się odbyć cała akcja zdobycia zamku przez orków - wtedy zaczepia Gorn z opcji "Zamek!"
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Podejrzewam, że tego dialogu:
(18.09.2021, 12:35:34)Memorius napisał(a): "Oni też są gotowi."
nie było, bo to przedtem wymaga się zamknięcia niemal wszystkich rozpoczętych kwestii i zadań w zamku i nie tylko... min zlikwidowania orkowego naprowadzacza, oddania rytualnych naczyń.
Parę postów wyżej Heksados miał identyczny problem. Może to znowu jakiś techniczny błąd. I może znowu N1kX pomoże?
Liczba postów:3
Witam. Mam problem z zadaniem Niewolnicy orków. Stanąłem na tym że kopacz najbliższy wejściu do kopalni każe nam zawiadomić Alepha, ale kręciłem się po niej kilka razy i nie mogę go znaleźć. Proszę o poradę.
Aleph chyba przebywa tam gdzie w Przeznaczeniu był ee, że jesteś miszczem. Czyli po wejściu do kopalni odbij w prawo i dalej zejdź do wyrobiska z wodą na dole.
Ok. Mam następny problem. Skąd mogę zdobyć ubrania dla grimesa? Narzędzia i eliksiry mu oddałem.
Musisz znaleźć tego Kopacza , który już nie jest Kopaczem i on udzieli ci wskazówek.
Jestem ponownie zmuszony prosić o pomoc do 3 zadań.
1. Pięcioksiąg. Mam księgę z zamku, księgę od goblinów z mroźnej krainy i księgę od Clydea. Gdzie szukać reszty?
2. Dobry uczynek. Wiem że do antidotum potrzeba wody święconej(od druidów) i kruczego ziela(od Parweza). Kogo mam szukać dalej?
3. Zadanie od druidów. Skąd mam zdobyć zwój "przyzwanie stada"?
Co do ksiąg
jedna jest we wraku na plaży
drugą zaoferuje ci ktoś powiązany z zadaniem "Pielgrzymi" po jego wykonaniu
Zwój ma handlarz handlujący luksusowymi towarami
Co do "Dobry uczynek" - musisz zwrócić się do orka, któremu już pomogłeś ze składnikami w innym zadaniu
Liczba postów:6
Nie udało mu się misja cavalorn...
Myślę, że zrobiłem coś złego w oknach dialogowych...
Zdałem sobie z tego sprawę znacznie później.
Czy uniemożliwi to zakończenie gry?