Platforma miłośników Kucy(ków) Pony
(28.05.2017, 22:10:53)Opos napisał(a): Dokładnie, też miałem półroczną przerwę od niego, że nie mogłem na niego patrzeć. Po prostu co za dużo to niezdrowo! :D

Dokładnie tak. Ale jak już najdzie zajawka to tygodniami nie można odejść.
[Obrazek: qAYZlrP.gif]
Odpowiedz
wszystko to oznacza, ze realnie forum jako miejsce miejsce dyskusji jest zbędne
wystarczyłoby zrobić taka tablice z bieżącymi informacjami oraz solucję "Krok po kroku" i wszystkim by to najlepiej pasowało.
Widocznie nasze oczekiwania się rozmijają.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Ja nawet ostatnio z Ahnem chcieliśmy porzucić forum i prowadzić grupę na FB bo została taka dodana opcja, że Fanpage może stworzyć własną grupę.

Odpowiedz
No dobrze, dyskusje.
Ale ile można dyskutować? Mamy poruszać każdy wątek, misje poboczną?
Wiedźmin 3 najlepszy RPG zrobił rozgłos, a teraz też mało kto o nim dyskutuje.
Odpowiedz
Mnie proszę w żadne dramy i dyskusje nie mieszać.
Odpowiedz
Ale tu nie ma dramy.
Sa fakty.
Sięgnęliśmy dna a na tym dnie jest muł, który to wszystko zasysa.

Odpowiedz
Od siebie mogę dodać coś takiego, że na tym forum dyskutuje się praktycznie tylko i wyłącznie o modach. Nie ma miejsca na typowy offtop, gadanie o pierdołach, innych zainteresowaniach a wydaje mi się, że takie rzeczy scalają członków społeczności ze sobą. Można to nawet porównać do wesela - goście, którzy tam się spotykają to przecież nie gadają non stop do białego rana o parze młodej tylko dyskutują ze sobą na wiele innych tematów, tańczą, piją, jedzą i to wszystko sprawia, że zabawa jest przednia.

Jest to jedyne forum, na którym nie wiem kompletnie nic o innych userach oprócz tego, że łączy nas Gothic i Przeznaczenie. Może właśnie brak tej swobody w wymianie informacji o najróżniejszych zainteresowaniach i sferach życia powoduje, że to community jest takie mdłe? No sam nie wiem, czy sie ze mną zgodzicie, takie jest po prostu moje zdanie. Jak wyprowadzicie mnie z błędu to nie będę zły
Odpowiedz
Dna by nie było jakby nie było bezsensownego usuwania i banowania osób co można zauważyć na forum BG, sytuacja wygląda tam lepiej.

Odpowiedz
Być może, ale od każdego dna można się odbić. Wystarczy tylko chcieć i dzislać!
Odpowiedz
(28.05.2017, 22:24:57)Opos napisał(a): Dna by nie było jakby nie było bezsensownego usuwania i banowania osób co można zauważyć na forum BG, sytuacja wygląda tam lepiej.

Masz racje, u nas wygląda to lepiej bo nie ma takiego banowania i usuwania jak tu. Trolli i idiotów należy oczywiście eliminować ale moglibyście trochę "zluzować" z usuwaniem.
           "Tubylcy to mieszkają w pokoju Gepsia, a nie w Koloni na bagnach"
                                                                                    ~ Opos
Odpowiedz
(28.05.2017, 22:24:32)Klimek napisał(a): Od siebie mogę dodać coś takiego, że na tym forum dyskutuje się praktycznie tylko i wyłącznie o modach. Nie ma miejsca na typowy offtop, gadanie o pierdołach, innych zainteresowaniach a wydaje mi się, że takie rzeczy scalają członków społeczności ze sobą. Można to nawet porównać do wesela - goście, którzy tam się spotykają to przecież nie gadają non stop do białego rana o parze młodej tylko dyskutują ze sobą na wiele innych tematów, tańczą, piją, jedzą i to wszystko sprawia, że zabawa jest przednia.

Jest to jedyne forum, na którym nie wiem kompletnie nic o innych userach oprócz tego, że łączy nas Gothic i Przeznaczenie. Może właśnie brak tej swobody w wymianie informacji o najróżniejszych zainteresowaniach i sferach życia powoduje, że to community jest takie mdłe? No sam nie wiem, czy sie ze mną zgodzicie, takie jest po prostu moje zdanie. Jak wyprowadzicie mnie z błędu to nie będę zły
wiesz Klimek, jest takie forum

Odpowiedz
No to jak mają nowi userzy pisac na forum jak sie boją zmieszania z błotem?
ZERO LOGIKI
Odpowiedz
(28.05.2017, 22:32:27)Memorius napisał(a): Lepiej?
Przecież wiem jak tam wyglada sytuacja i to bardzo dobrze wiem.
Tak, sytuacja na forum BG z Community jest lepsza niż tutaj.

Odpowiedz
(28.05.2017, 22:33:52)Memorius napisał(a): wiesz Klimek, jest takie forum

Hmmm...

Konta z zerową ilością postów usuwać np po dwóch miesiącach a nie po jednym dniu. Jakiś tam porządek trzeba trzymać, jakbym miał forum też nie chciałbym się chwalić "dużą ilością zarejestrowanych użytkowników" i również usuwałbym takie widmowe konta aby nie zawalać bazy danych.

Niemal każdy kto tu się rejestruje zaczyna od pisania prośby o pomoc w jakimś zadaniu, ja też chyba tak zaczynałem. Ale jak ktoś widzi, że jest na forum zwyczajnie dobra atmosfera nawet w temacie o pomoc to i później coś więcej od siebie doda. Nie da się jednak pisać wszystkiego w nieskończoność. Wydaje mi się jednak, jak już Przeznaczenie i Epilog zostaną ograne tak dokładnie jak swego czasu Gothic to również będą tak rozbierane na czynniki pierwsze jak oryginał. Widzieliście ile tematów jest np na forum Gothic Site w działach dyskusje? Co prawda teraz te dyskuje sporo odbiegają merytoryką od tego co było jakieś 10 lat wcześniej ale to oznacza, że na wszystko trzeba czasu, to forum również się zapełni płotkami, które nawet pewnie zaczną zakładać nowe tematy dyskusyjne albo może nawet zacząć pisać opowiadania, własne wizje dalszych losów Khorinis oparte na lore Przeznaczenia.

Cierpliwości! Niczego nie da się osiągnąć wszechobecnym wylewaniem żalu, że ludzie już teraz nie spełniają jakichś oczekiwań. Byłem bardzo młody jak pierwszy Gothic ujrzał światło dzienne. Czy on też od razu czy nawet rok po premierze był tak rozrywany na forach i czy były prowadzone o nim takie analityczne dyskusje?
Odpowiedz
XDDDDDDDDDD
Ale przynajmniej cos sie dzieje i nikt nie narzeka, ze jest martwe forum.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 51 gości