Korzenie Zła - przebieg prac
Cóż, szkoda, że Areny nie będzie. Można znać powody?
Mieliśmy nadzieję, że Arena jako starcie elitarnych graczy zaowocuje czymś więcej, niż tylko bieżącymi pytaniami i końcową oceną/recenzją.
Panuje jednak zasada "fire and forget' i z tym trzeba się jak widać pogodzić.
Staramy się ponadto wydawać nasze mody z minimalną ilością błędów iw tym aspekcie traktowanie Areny jako Ostatecznego Testu niewiele wnosi.
Tym bardziej, że tym razem dajemy sobie na testy i poprawki bardzo dużo czasu, a korekta i poprawki skryptowe są bardzo wnikliwe.

Liczymy też, że w temacie "Problemy z zadaniami" będzie większy udział innych graczy, mniej się do tej pory udzielających, a zazwyczaj tylko czytających co wcześniej napisali inni, głównie w czasie rozgrywek Areny.
Ponadto zainteresowanie tzw "mniej aktywnych użytkowników' Areną było minimalne, a my nie chcemy urządzać zabawy dla kilku (dosłownie kilku) osób.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Realnie w ekipie DT pozostało czterech ludzi. W tym 1,5 testera, bo tak naprawdę ja zbyt wiele czasu na to nie mam. Ba, wszyscy nie mamy specjalnie na to czasu, więc tylko dla przyjemności i w wolnych chwilach coś dłubiemy. I tak to będzie pewnie wyglądać aż do zakończenia prac. Mnie to odpowiada...
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Aktualnie stworzony został content dla wersji wstępnej BETA, która jednak nie bedzie oficjalnie testowana.
Zawiera ona 25% gotowych zadań przewidzianych scenariuszem.
Ponieważ przy obecnym tempie prac jesteśmy w stanie zrobić z obudową konsekwencyjną i lore 1 zadanie na tydzień, to najprawdopodobniej przygotowanie całości zestawu zadaniowego zajmie mniej więcej 30 tygodni.

Kolejne testy nowej wersji testowej BETA ACTION 1 rozpoczną się na początku roku przyszłego.

Czy po tej części zrobicie tak, że grając w Przeznaczenie od razu odpalało Epilog itd jako jeden mod?
Oczywiście, że nie, bo to technicznie niemożliwe.

Dlaczego niby jest niemożliwe? Jaki byłby z tym kłopot?
Pewnie dlatego, że nie umiemy.
Umiemy tylko orków wstawiać do gry.

Przecież wszystkie modyfikacje DT mają swoje instalki i odpowiednie ikonki do uruchamiania. Zainstalujesz sobie ładnie wszystkie mody, ikonki na Puplit, a po skończeniu jednej modyfikacji uruchomisz sobie drugą. Jeśli grasz na świeżo, to powinien ci zejść rok czy dwa.
Koniec kariery ~ emerytowany Arcymag Ognia
(18.11.2017, 20:45:47)Michał napisał(a): Jeśli grasz na świeżo, to powinien ci zejść rok czy dwa.
jo

Przekonaliście mnie. Faktycznie to sensu nie ma :)
Pomału przybywa różnych NPC i potworków w świecie. W pewnych miejscach krajobraz jest bardzo sielski...

[Obrazek: uXZHFyX.jpg]

Wyczuwam jakąś świetną komedię na tym zdjęciu.
Nie, to będzie smutna i poruszająca historia, ale mam nadzieję, że skończy się dobrze. Smutny

i jeszcze trochę screenów:

[Obrazek: tWxJFGx.jpg]   [Obrazek: xTQCDFz.jpg]

[Obrazek: mX1cJjV.jpg]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości