19.05.2018, 10:17:21
Dopiero dzisiaj wróciłem do rozgrywki. Obszedłem obóz i wybiorę się chyba pod latarnię. Obejdę jakoś tą część wyspy, wrócę do Starca i lecę dalej. Szykuje się eksplorka w pełnej krasie. Jakoś przeżyję
Korzenie Zła - wrażenia i opinie
|
19.05.2018, 10:17:21
Dopiero dzisiaj wróciłem do rozgrywki. Obszedłem obóz i wybiorę się chyba pod latarnię. Obejdę jakoś tą część wyspy, wrócę do Starca i lecę dalej. Szykuje się eksplorka w pełnej krasie. Jakoś przeżyję
19.05.2018, 12:55:20
Zobaczymy, czy przeżyjesz czy wymiękniesz.
21.05.2018, 20:13:39
BARDZO pobieżnie obszedłem dolinę, poziom 4. Zadań się nazbierała, w kilku coś niecoś nawet ruszyłem. Wbijanie expa było mozolne jak nigdy ale brak możliwości otwierania zamku odbiera za dużo przy eksploracji i trzeba było się tego nauczyć. Oprócz tego większość zbierania trofeów i pierwszy język. Jest na co PN wydawać , o kasie nie wspomnę. Dalej zastanawiam się nad buildem postaci. Lecę dalej eksplorować wyposażony już w wytrychy i kilof. Przydałaby się jeszcze kradzież, ale 10 PN jakoś trzeba uzbierać ;)
21.05.2018, 22:19:28
Ja oczywiście polecam swój sprawdzony schemat rozwoju postaci czyli zręczność i broń 1h lub łuki. Zależy co wolisz. Są do dyspozycji bardzo dobre miecze pod zręczność, są potężne łuki a nawet zbroja I wtedy też wiadomo, że z kradzieżą nie będzie problemów i mniej łamania wytrychów. Taki najbardziej uniwersalny build, w sumie w każdym Gothicu i prawie każdym modzie.
27.05.2018, 08:32:51
Wyuczone już wszystko co potrzebne. Dalej eksploruje dolinkę. Pytanie: jak użyć laski Hipolita?
27.05.2018, 09:08:32
Przecież wyraźnie jest napisane "To laska Hipolita!"
Skoro to jego laska to dlaczego chcesz jej używać? Nieładnie jest używać osobistych przedmiotów innych osób bez ich zgody, prawda?
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
27.05.2018, 14:02:12
Okradłeś biednego Hipolita?
To masz za swoje
27.05.2018, 15:34:59
Ale nie zablokuje mi to gry nie?
Po 10h rozwiązałem 2 zadania. Mianowicie Intruz i Nowy pancerz. Parę kwestii się nawet ładnie ruszyło, nawet mięte znalazłem i pancerzyk zmieniłem w końcu. Pieniądze również zaczęły spływać.
27.05.2018, 15:37:08
(27.05.2018, 15:34:59)Dinozaur7 napisał(a): Ale nie zablokuje mi to gry nie?no chyba , że masz ostatni zapis 10 godzi temu
27.05.2018, 20:47:29
Właśnie sprawdziłem. 3h w plecy
Przy okazji. Klimat obozu osadników, to jest to. A i użyteczne jest to miejsce, bo sporo jest tu do roboty
27.05.2018, 20:49:25
02.06.2018, 18:13:43
Nie no trzeba to przyznać. Mod wciąga i to mocno. Po przeboleniu pierwszego nieznośnego etapu powszechnej niewiedzy i biegania po DP unikając wszystkiego, gra stała się przyjemniejsza. Jestem po 12h. Zadań do tej pory ukończyłem 4, ale inne też już są dobrze ruszone. Co do rozwoju postaci, to zręka jednak. Jestem już w stanie spokojnie Smoczego Zębacza ubić także jest w porządku. Lecę grać dalej
Po około 20h po raz pierwszy ujrzałem ekipę z Jordim na czele. Dobry jestem nie? W Przebudzeniu też po 15h odwiedziłem Kompanię Górniczą Ale przynajmniej fajnie uczucie jak naraz z 3 zadania ukończyłem. Co do rozwoju postaci to 120 zręki i mistrz 1h już jest także już raczej z górki. Zagadki mędrca z pod wież rozwiązane. Całkiem całkiem. Nad połową nieźle się pogłowić musiałem
09.06.2018, 14:34:51
(09.06.2018, 14:20:03)Dinozaur7 napisał(a): Zagadki mędrca z pod wież rozwiązane. Całkiem całkiem. Nad połową nieźle się pogłowić musiałem To jedynie niedzielny spacerek przed wyzwaniem w Świątyni.
Koniec kariery ~ emerytowany Arcymag Ognia
10.06.2018, 18:53:36
No, po 39h ukończyłem ostatnią dotychczasową część opowieści. I co mogę powiedzieć? Część najtrudniejsza, momentami monotonna, ale jednocześnie najbardziej satysfakcjonująca, przy okazji wyczerpująca. Trafne określenia czyż nie?
Powiedzmy, że nie mam teraz za bardzo czasu na pisanie konkretnej recenzji, a i pewnie powtórzyłbym to co już napisała reszta więc krótko. Mod był sporym wyzwaniem. Najbardziej irytujące były kolejne i kolejne eskapady po dolinie, co była najnudniejsze już pod koniec, gdy wszędzie wiało pustką. Rozwój postaci sprawiał wrażenie nieco nierównego, po bardzo trudnym początku, szybko uzyskiwaliśmy poziom, gdzie wszystko można było pokonać z łatwością. Co do zadań - trudne, jak wspominałem bo polegające na eksploringu, ale jednocześnie historie w nich zawarte, cała otoczka fabularna - palce lizać. Mam tu na myśli wątek Uzurpatora, czy gildi Araxos. Jest Zadań ukończyłem 33. W dzienniku pozostało zadanie z Hipolitem. Nie chciało mi się już szukać. No i zagadki ze świątyni. Znam odpowiedź na 2 pytania. Resztę rozgryzę w wolnym czasie ;) No i to by było na tyle. Moda postawiłbym na półeczce za Przebudzeniem i Przeznaczeniem, ale na równi z Epilogiem. Jakieś 8+/10 dla miłośników cyfr. Pozostaje czekać na Imperium Popiołów. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|