Platforma miłośników Kucy(ków) Pony
Dla mnie i innych przedstawicieli czynnych fanów Gothica to niepowetowana strata, że taki mod nigdy nie powstanie ale ciekawi mnie czy zaplanowaliscie jakis ogólny zarys fabuły podczas takich luźnych rozmów. I jakby teoretycznie cznie teraz rozpocząc pracę nad takim modem to jaką wplesc fabule aby zachować logiczną całość z Przeznaczeniem.

No i chciałbym zobaczyć wcześniej wspomnianych imiennych NPC, wsrod których każdy dokłada swoją cegiełke do fabuły tak jak jest to we wszystkich częściach Sagi :>
Odpowiedz
Tak jak napisał Tituf.
Podzieliłem się z nim pomysłem na konkretną fabułę, na konkretny zen i pewne inne konkretne rzeczy ale nie na silniku G1.
Fabularnie poprzedza Przeznaczenie, ale więcej nie mogę napisać, bo czegoś takiego jeszcze nie było i nie chciałbym, by ten pomysł (ogólny) podchwycił ktoś inny. Jest to pomysł absolutnie świeży i rewolucyjny.

O bezpośrednim rozwinięciu G1 nigdy nie myśleliśmy, zresztą polski modding może się poszczycić co najmniej trzema rozbudowanymi produkcjami w tym uniwersum i nie wiem czy byłby sens tworzenia kolejnej.

Jest natomiast także pomysł na coś zupełnie poza Sagą, mod absolutnie nieoczekiwany fabularnie, gdzie także jest już wybrany zen i fabuła, ale to byłaby produkcja niesamowicie elitarna i eksperymentalna. Kto wie, czy akurat ten mod kiedyś nie powstanie.
Na razie jednak koncentrujemy się na dokończeniu realizacji wersji rosyjskiej Przeznaczenia ( i zapewne w dalszej perspektywie kolejnych części) i choc tego nie widać na forum , to jest to bardzo żmudna i czasochłonna robota.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Trochę drżę o projekt 'Gothic II Dzieje Khorinis'. W przyszłym roku podobno ma być premiera, a ekipa poszukuje scenarzystów...
No, sorry - gdybyśmy to my poszukiwali Troll ale taka ekipa? A myślałem, że tam już jest grupa, która wie czego chce i jak to zrobić.
Boję się też, że Rosjanie mieli rację... Lol
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Oburzająca Literacka Nagroda Nobla dla polskiej "pisarki" , która Polaków określa jako "panów niewolników", przyznana przez norweskie grono starych zdziecinniałych lewaków.
Po prostu hańba i kolejny wyraz tego, jak lewackie"elity intelektualne" widzą Polskę i komu w Polsce sprzyjają.

Odpowiedz
https://www.facebook.com/OrtegaXOfficial...=3&theater

Niejaki OrtegaX (dla mnie niejaki, gdyż nie znałem tego pana do tej pory) umieścił taki wpis na fejsbuku. Wygląda na to, że nie tylko na naszym forum panuje kiepska opinia o community. Co powiecie?

OrtegaX napisał(a):
Cytat:Zaraz 2020, chciało by się rzec, nowy rok nowa ja. Jednak muszę coś wyznać. To koniec, koniec mojej "kariery", więcej modów nie zobaczycie z mojej strony. Jest to po prostu niewdzięczna robota, babranie się w tym, męczenie z 20 letnią grą, a później i tak chuja z tego masz. Przez te lata nauczyłem się tylko tego, że uczenie się od podstaw niepotrzebnych rzeczy to głupota. Serio, jeżeli macie chęć stworzenie jakiegoś moda to odpuście, są ciekawsze rzeczy do roboty niż pracowanie rok nad projektem a potem wysłuchiwanie, że mod chujowy bo zapomniało się wywalić jakieś postaci, która zginęła czy w dialogu zamiast "hałasy" jest "chałasy, kij że mod ma praktycznie tyle samo, nawet więcej linijek niż podstawka, i jest to z automatu poprawiane, no ale cóż. Też pomyślicie, że pewnie czepiam się krytyki, nie. Krytykę jak chcę mieć to na start piszę do Archiego, psimka, czy innych zaufanych osób, których opinia jest coś warta. Bo jakbym miał czytać opinie ludzi z chatu czy innych to nie wiem, urodzić się nie powinienem. No i jeszcze ten zalew "XDDDDD" pisany przed niedojebów mózgowych, których zdaniem, winą moda są błędy samej gry albo to, że taktyką ( kurwa taktyką, której używa się w każdym gothicu, większości grach itd ) na pokonanie, niektórych przeciwników jest wejście na jakiś głaz i ostrzeliwanie z kuszy/łuku. Najzabawniejsze jest to, że naśmiewają się osoby, które by nawet jebanej postaci do moda nie potrafiły dodać, ba, nawet nie wiedzą jak gothic jest zbudowany i jest grą tak samo ograniczoną jak oni sami xD Community Gothica to świnie podkładający sobie kłody pod nogi, tu już nie mówie o wszystkich tylko kretynach napierdalających np na Kroniki, że hurr durr i tak nie wyjdzie, skończcie pracować itd. Założe się, że połowa z nich to jakieś pryszczate grubasy sprzed kabla co nic w życiu nie osiągną. Dziwi mnie fakt, że tylu modderów, ukończyło swoje mody pomimo tego, że tak na prawdę jest garstka ludzi, dla których warto je robić. Zapominacie, że przez
mody w 90% ta gra jest na tym etapie co dziś, że powstają kroniki, dzieje, żeglarze burz itd no i rzekomy Remake. Tak, bez tych CHUJOWYCH, ZABUGOWANYCH i robionych przez gimbusów Mrocznych tajemnic tego by nie było. Bo to one w większości dały początek wielu późniejszym modom, bo pokazały ( mod z 2007 roku ), że hej, patrzcie jak dużo można tu zmienić/zrobić. Tak, jest to otwarty atak na najbardziej rakową grupę czyli gothicawkę. Solidny hejt również jest na Returninga, powiem tak. Sam nie jestem jego fanem, ale jak się zrozumie idee tego wszystkiego, to zdanie może się zmienić. Mody mają przede wszystkim dawać radość, umilić czas ze swoją ulubioną grą, a jeżeli tak dużo osób dobrze bawi się przy tym modzie to co komu do tego? Napisałbym jeszcze mnóstwo rzeczy ale szkoda się męczyć, tak samo jak robić coś w tym community, działać jakoś czy coś, Sueski, wydaj tego sequela żeby zamknąć mordy paru osobom. Kończąc chciałbym jeszcze:
Podziękować ludziom, którzy kibicowali mi od początku, obserwowali moje projekty, grali chwalili. Jest was mało, ale to wy jesteście prawdziwymi fanami, ludźmi którzy dają motywacje, i o to chodzi! Dzięki za te lata, mogłem choć trochę zaistnieć. Dziękuję też Nefario, bogu i siemekkowi za pomoc przy Dolinie Zombie i nauce.
Chciałbym również przeprosić, wiecie kogo. Przepraszam Zertin za te późniejsze niepotrzebne ataki na ciebie. Dobrze zdajesz sobie sprawe, że etap, w którym pisałeś idiotyczne posty, prosiłeś o klucze itd był zły, wtedy krytyka na ciebie z mojej strony była adekwatna, no ale poprawiłeś się, dlatego przepraszam. Na pw jeszcze sobie wyjaśnimy.
I to by było tyle. Jeszcze raz dziękuje wszystkim. Komu należą się podziękowania, każdy wie. Mam nadzieję, że 2020 rok coś zmieni kiedy wyjdą dzieje, kroniki, sequel i żeglarze, mam nadzieję. Sorry za ostry język ale moje przemyślenia musiałem tutaj dać [Obrazek: 1f642.png]:)
Ostatni patch do DZ jutro o 18 [Obrazek: 1f609.png];)
A i zostawcie jakąś rekację po sobie na koniec, zobaczymy jak dużo was tu było [Obrazek: 2764.png]
Odpowiedz
Wszystko niemal zostało powiedziane już w tej kwestii.
Modyfikacje Ortegi zbierały dobre oceny, ale i on musiał chyba gdzieś tam oberwać i szybko się zniechęcił. I jak widać, wcale nie trzeba być kontrowersyjnym ani znienawidzonym, żeby cię gnoili.
Jeśli ma dobre pomysły - powinien dalej dłubać. I mieć na wszystko wyj...

Gdzieś na Forum jest zapis rozmowy o community 'Gothic'. Ostatnie 5 lat to totalny zjazd. Gdyby spojrzeć na to szerzej - to upadek nie tylko community starej gry.

Odpowiedz
To wszystko tylko pokazuje jak ciężką robotę trzeba odwalić aby stworzyć darmową grę dla ludzi, którzy zawsze będą narzekać. A upadek community to z pewnością też zasługa starzenia się fanów Gothica a nowych fanów przybywa wielokrotnie mniej niż niegdyś. Rzadko kiedy można spotkać 12-16 latka, który ogrywa Goticzka i przechodzi z wyraźnym zaangażowaniem.
Odpowiedz
Na rosyjskim forum pojawiła się modyfikacja autorstwa Orc Hunter - "Пробуждение".
Obserwujemy na razie, ale kto wie - może przy stabilnej już wersji i zainteresowaniu naszych graczy rozważymy polonizację tej gry.
Tylko czy to warte zachodu będzie? A może już jakiś team wziął się za to? Ktoś coś kojarzy?

link: https://worldofplayers.ru/threads/41769/

Odpowiedz
Нет, решать конечно вам, только вот репутация у этого мода я бы не сказал, что идеальная. Что по сути имеем? Недавно вышел порт Готики 1 на Г2 из Польши, а потом вдруг некий модостроитель, у которого возникало немало багов в Пробуждении на первую часть и были взяты материалы из других модов, без уведомления авторов этих модификаций ( Народ Миненталя, Золотой Мод, Долина Рассвета, проект Regoth)/ Чувствую это тот же порт Г1 на Г2, в который перенесли скрипты без исправления багов. Раньше автор носил ник Валик Богомазов.
Odpowiedz
Czyli kolejna "radosna dziecięca twórczość" - tak myślałem xD Troll

Pracujemy nad Imperium Popiołów, ale już bez ekipy testerów. Grupę tę rozwiązałem.

Odpowiedz
[Obrazek: Hf8H19e.jpg]

Odpowiedz
Haha, zawsze mi się akcja z Fellanem kojarzyła z tą sceną. :D
Odpowiedz
Brak czynnego wkładu tej grupy nad produkcją? To ile osób aktualnie pracuje nad modzikiem?
Odpowiedz
Memorius, Erwin i ja - również wykorzystujemy wiedzę Michała i N1kX.

Odpowiedz
Dziś zostały oficjalnie rozpoczęte prace nad Epilogiem w wersji RU.
Jak już kiedyś wspominaliśmy, są pewne problemy związane z aktualnością content, ale N1kX jest w tej materii dobrej myśli.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 160 gości