24.11.2020, 19:01:04
(24.11.2020, 18:42:27)Tituf napisał(a): Urudinowi chodziło o to, żeby Odon powiedział, że zatrzymał ochroniarza i przepytał dokąd idzie, a ten mu wyjawił, że chyba pójdzie w stronę piramid i wykopalisk. Wpis do dziennika pieczętowałby ten dialog.
No takich modów nie spodziewajcie się od nas jednak...
Pisałem przecież wyżej (#983, #987) o co mi chodziło, ale spróbuję może inaczej: patrząc na logikę wykonywania zadań do tej pory (3R) wymienienie jakiegoś NPC z imienia wiązało się z pójściem i zagadaniem do niego. Dodatkowo patrząc na sposób działania Przeznaczenia (np. quest Uriziel), przedwczesne robienie pewnych rzeczy potrafi zepsuć (doprowadzić do niewykonanych) zadania. Stąd moje pytanie o "poprawną" logikę wykonywania zadania.
Natomiast jeżeli chodzi o samego questa, to szukanie NPC który wyszedł bramą prowadzącą praktycznie wszędzie jak dla mnie może oznaczać wszystko i gdyby nie to, że inne questy są sensownie ułożone (patrząc na sposób wykonania Przeznaczania to pewnie był celowy zamysł) jedynym wyjściem byłoby przeszukanie całego zena Khorinis.