21.04.2021, 00:21:10
(13.04.2021, 22:25:34)Klimek napisał(a): Co do Starej Kopalni to ci doradzę, że z przyczyn technicznych powinieneś zapisać tuż przed wkroczeniem do niej oraz przejść etap w niej bez zapisywania gry. Jeżeli w niej zginiesz to musisz wczytać stan gry przed wejściem do kopalni.
Jest tam zaimplementowany skrypt licznika, który buguje się po wczytaniu gry. Tak więc podsumowując etap w Starej Kopalni należy przejść na jednym tchu bez zapisywania wewnątrz.
Gram już w to trzeci czy czwarty raz i tą misję robiłem już z dwa razy do tej pory i nie pamiętałem takiego problemu, ale myślałem sobie, że może leciałem tam na wysokim poziomie i nie musiałem ani razu wczytywać, dlatego nic się nie zepsuło.
Z ciekawości, w związku z tym z kolejnym podejściem zrobiłem zapis przed wejściem do kopalni, a potem w trakcie niej zapisywałem i wczytywałem milion razy. W razie czego jak coś się spierniczy to powtórzę całą lokację.
I uwaga, uwaga, licznik się nie spierdolił. Pomimo nagminnego wczytywania, wszystko zadziałało tak jak trzeba.
Teraz pytanie skąd w ogóle to info, że licznik ubitych dusz może się spierniczyć? Bo nie przeczę, że tak się może zdarzyć, tylko pytanie z czego się to się wzięło? W sensie komu się to zbugowało?
Generalnie info, że w kopalni nie można zapisywać i wczytywać uznaję za wprowadzające w błąd, bo mi to zadziałało dobrze, chyba że jakimś cudem zrobiłem przypadkowo coś, co umożliwiło mi zaliczenie tej misji wbrew tego co normalnie występuje u innych graczy, ale jakoś w to wątpię.
MIT OBALONY
Przeszukiwałem Górską Fortecę, żeby znaleźć przełącznik do tego sekretnego pomieszczenia za półką z książkami i na trafiłem na takie cuś:
Pytanie brzmi: co to tu robi? Tego tu chyba nie powinno być. Jakiś easter egg?