Nalewka z owoców leśnych i Bezpieczna orkowa mikstura - mogę wypić czy potrzebne są do jakiegoś zadania?
Z moich wewnętrznych testów wynika (kolejność zgodna z tą z ekwipunku):
25x jabłko ==> +1 siła
25x szynka ==> +1 siła
25x piwo ==> +1 mana
30x gin ==> +1 mana
25x ser ==> +1 zręczność
??x mleko ==> +1 mana
50x leśna jagoda ==> +2 punkty trafień
50x ciemny grzyb ==> +2 mana
25x mięso kopacza ==> +1 ochrony od magii i ognia
50x polna jagoda ==> +2 punkty trafień
Mleko na pewno daje bonus do many, ale mam zbyt mało butelek mleka w ekwipunku, żeby stwierdzić dokładnie ile butelek trzeba wypić. Wbrew temu co inni pisali na forum NIE zaobserwowałem żadnych bonusów po zjedzeniu dużych ilości chleba lub kiełbas. Mógłby ktoś potwierdzić (lub zaprzeczyć) wynikom moich testów?
(29.10.2020, 17:56:43)N1kX napisał(a): Jak napisałem powyżej, mam wszystkie informacje. Jest mało prawdopodobne, aby mogła się dzielić. Więc zjedz wszystko i zobacz, czy był bonus, czy nie.
(29.10.2020, 18:06:34)Memorius napisał(a): gdyby przejrzeć ten temat to wszystko tu jest podane, tyle że nie poście zbiorczym
tak informacja ogólnie jest jawna, zresztą wszystkie dotyczące gry są jawne , poza ujawnianiem pełnej solucji zadaniowej.
(29.10.2020, 20:09:04)Hexados napisał(a):(29.10.2020, 19:51:00)Hadar napisał(a): Na innym forum znalazłem informację:Część jedzenia przydaje się w trakcie questów, więc rozsądnym jest nie zjadać wszystkiego na raz i trzymać jakiś minimalny zapas w ekwipunku.
"jabłka i szynka dają siłę, polne i leśne jagody punkty życia, ser zręczność, mleko, ciemne grzyby, gin i piwo manę, a mięsa kopacza ochronę od magii i ognia."
Pytanie czy cokolwiek w wyżej wymienionych składników (w szczególności polne i leśne jagody) mają jakieś zastosowanie w alchemii czy mogę to śmiało wszystko zjadać?
Z moich wewnętrznych testów wynika (kolejność zgodna z tą z ekwipunku):
25x jabłko ==> +1 siła
25x szynka ==> +1 siła
25x piwo ==> +1 mana
30x gin ==> +1 mana
25x ser ==> +1 zręczność
??x mleko ==> +1 mana
50x leśna jagoda ==> +2 punkty trafień
50x ciemny grzyb ==> +2 mana
25x mięso kopacza ==> +1 ochrony od magii i ognia
50x polna jagoda ==> +2 punkty trafień
Mleko na pewno daje bonus do many, ale mam zbyt mało butelek mleka w ekwipunku, żeby stwierdzić dokładnie ile butelek trzeba wypić. Wbrew temu co inni pisali na forum NIE zaobserwowałem żadnych bonusów po zjedzeniu dużych ilości chleba lub kiełbas. Mógłby ktoś potwierdzić (lub zaprzeczyć) wynikom moich testów?