06.05.2021, 08:07:49
Co do tej wersji 1_0_2 to jest lepiej niż było. Zmieniłem sobie ten parametr z 14 na 11 i nie zauważyłem żeby coś na siebie nachodziło, ale wiadomo - wymaga to zagrania większej ilości godzin w jakiegoś moda, bo ja to na szybko sprawdzałem na początku Nocy Kruka.
Ogólnie to wolałbym, żeby do tej wtyczki wzorem innych, wprowadzić własne ustawienia w gothic.ini z opisami po angielsku ( chyba najbardziej uniwersalne ) na zasadzie:
np.
[Added] = Added
[Weapon] = Weapon
i wtedy sam mogę sobie zmienić nazwę na własną na przykładzie:
[Added] = Dodane
[Weapon] = Broń
Na pewno jest problem z naliczaniem w tej tabeli po lewej stronie przedmiotów dodanych / oddanych, które można założyć na bohatera np. mam 10 mieczy, zakładam 1, to w tej tabeli pokazuje - usunięto 1 miecz, tak jakby ten miecz, który założyłem został usunięty z ekwipunku. Potem jak ten miecz zdejmę, to znowu pokazuje się komunikat, że otrzymałem 10 mieczy, co jest nieprawdą, ale wtyczka nalicza od nowa 1 miecz zdjęty + 9, które już posiadam.
Wymaga to wszystko dopracowania, ale wygląda w porządku.
Ogólnie to wolałbym, żeby do tej wtyczki wzorem innych, wprowadzić własne ustawienia w gothic.ini z opisami po angielsku ( chyba najbardziej uniwersalne ) na zasadzie:
np.
[Added] = Added
[Weapon] = Weapon
i wtedy sam mogę sobie zmienić nazwę na własną na przykładzie:
[Added] = Dodane
[Weapon] = Broń
Na pewno jest problem z naliczaniem w tej tabeli po lewej stronie przedmiotów dodanych / oddanych, które można założyć na bohatera np. mam 10 mieczy, zakładam 1, to w tej tabeli pokazuje - usunięto 1 miecz, tak jakby ten miecz, który założyłem został usunięty z ekwipunku. Potem jak ten miecz zdejmę, to znowu pokazuje się komunikat, że otrzymałem 10 mieczy, co jest nieprawdą, ale wtyczka nalicza od nowa 1 miecz zdjęty + 9, które już posiadam.
Wymaga to wszystko dopracowania, ale wygląda w porządku.