05.07.2024, 08:23:12
(05.07.2024, 01:12:04)Morgoth napisał(a): Modyfikacja przez bycie addonem do podstawowej wersji gry, a nie dodając wcale mało, sprawia że teren gry jest już zwyczajnie za duży do przyjemnej gry.Po pierwsze, bardzo dobrze że nie ma teleportów pomiędzy zenami, takie coś jest w Returningu New Balance i bardzo spłyca gameplay, który sprowadza się do "wez questa, teleportuj się, wykonaj cel, teleportuj się do zleceniodawcy, zamknij quest". Ja wolę taki model gry, kiedy "zbieram" sobie zadania w okolicy a potem planuje sobie kolejność ich wykonywania aby za dużo nie biegać.
Nie pomagają w tym teleporty które działają przecież tylko na danym świecie, a jest ich za dużo żeby sensownie przypisać na szybki wybór i przez większość gry żonglujemy nimi żeby ominąć bieganie już nie przez całą mapę a nieraz przez dwie czy trzy mapy żeby zaliczyć część zadania.
To jedyna część w której nie dokończyłem zadań albo nie mogłem ich dokończyć.
Valentino zginął w innym zadaniu przez co „Lekkoduch” wisiał do końca gry, Zwiastun Burzy zatrzymał się na tym że Regis go nie wziął i nie znalazłem nikogo kto pociągnąłby tego questa dalej, Najemnik Orków jak doczytałem był nie do zrobienia ponieważ w odpowiednim rozdziale nie porozmawiałem z odpowiednim NPC.
Co do Zwiastuna Burzy to powinien go wziąć paladyn Girion ale możliwe że z nim nie gadałeś.