05.06.2016, 19:27:35
W ostatnim czasie dane mi było odwiedzić Dolinę Przodków i muszę powiedzieć wszystkim tu zebranym, że jest to na prawdę klimatyczne miejsce! Poczułem się trochę jak w starej kolonii karnej, ponieważ wszystko jest tu takie dzikie i na każdym kroku czyha śmierć. Mniej więcej w centrum znajduje się obóz myśliwych, który kojarzy mi się trochę ze Starym Obozem, przy czym może to być wpływ backgroundu muzycznego dopływającego do mych uszu. Jest to dla mnie praktycznie w większości nowa lokacja i eksplorowanie jej naprawdę wzbudza moje zainteresowanie, a więc postanowiłem porzucić zadania i trochę się przejść. Niestety moja postać jest jeszcze bardzo słaba i szybko pada ofiarą krwiożerczych bestii. W czasie wędrówki napotkałem jednego ze zwierzęcych bossów, z którymi dane Wam będzie się zmierzyć. Powiem jedno: BESTIA. Mimo swojego cudownego i oryginalnego wyglądu nie jest to zwierzę, które można sobie powalić od tak. Ja nie dałem rady, jeszcze nie pora na samobójstwo. W oddali widziałem tajemnicze wieże sięgające chmur, wyglądają one złowrogo i zapewne nie wróżą niczego dobrego. Polecam czekać cierpliwie na Przeznaczenie, ponieważ Gothic 2 osiąga przy nim nowe szczyty. Jakieś wady? Jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń, ale strzeżcie się! Jeśli planujecie grę czystym magiem, gra staje się wyjątkowo wymagająca i trzeba się sporo natrudzić, by nie ulec pokusie wzmocnienia siły naszego bohatera, ażeby założyć topór i posiekać nękających nas przeciwników.