19.02.2017, 20:18:11
Zdecydowanie Ciebie popieram regularnydebilu! (aczkolwiek - jak już ktoś słusznie zwrócił uwagę - nick niezbyt adekwatny). Dla mnie od zawsze, czy to w książkach, grach, a nawet modach, najważniejsza była fabuła, bo to ona jest tym głównym motorem napędowym tego wszystkiego, to fabuła i to jak jest kierowana sprawia, ze człowiek siedzi nad książką, tudzież przy monitorze, i zamiast kończy to myśli sobie - "jeszcze godzinka" bo po prostu chce się dowiedzieć co będzie następne, i jak to się potoczy. A pro po moddingu Gothica - smutne dla mnie jest to, że duża część osób chce tylko "ficzerów", a nie fabuły. Dajmy na to to, że dla niektórych najważniejsze jest to, żeby była wprowadzona walka dwoma mieczami, lub super-kozackie-świecące zbroje. Smutne. To może jarać dziesięciolatków, ale dorosłego człowieka? Dla dorosłego człowieka najważniejsza powinna być fabuła, spójna, intrygująca, głęboka, a także - momentami - mroczna. I uważam, że właśnie takich modyfikacji potrzeba, nastawiających się na fabułę, stwarzającą nowe historię lub dopisujących nowe rozdziały do tej istniejącej. Smutno mi się patrzy na ludzi, którzy grają w Returning 2.0 nie znając rosyjskiego, na automatycznym tłumaczeniu. W moim mniemaniu nie ma to żadnego sensu, ale dla tamtych najważniejsze, że dwoma mieczykami sobie mogą pomachać...
PS: Jak szukałem jakiegoś porządnego moda to jak natrafiałem na jakieś polecenia najczęściej był to Returning oraz Przeznaczenie (w tego pierwszego grałem kiedyś, wiele już nie pamiętam, oczywiście była to wersja z jedynką z przodu). Z czego dużo osób wypowiadając się o Przeznaczeniu mówiło, że jest nudne, że nie ma zbyt wielu nowych rzeczy, a jedynie dodane są questy i warstwa fabularna. A ja właśnie takiego moda szukałem - skoro tyle razy zagrywałem się w Gothica to jego silnik, i to co w nim jest mi nie wadzi, szkoda tylko było, że to wszystko tak dobrze znam, i tak szybko się kończyło, Przeznaczenie okazało się dla mnie modem idealnym (a i tak dopiero przechodzę go pierwszy raz!), który zdecydowanie mogę każdemu polecić. Tylko co z tego, skoro społeczeństwo debilnieje, i nie zależy im na fabule, dowodem tego może być to ile osób w tematach nie wie rzeczy oczywistych bo pomijają dialogi...
PS: Jak szukałem jakiegoś porządnego moda to jak natrafiałem na jakieś polecenia najczęściej był to Returning oraz Przeznaczenie (w tego pierwszego grałem kiedyś, wiele już nie pamiętam, oczywiście była to wersja z jedynką z przodu). Z czego dużo osób wypowiadając się o Przeznaczeniu mówiło, że jest nudne, że nie ma zbyt wielu nowych rzeczy, a jedynie dodane są questy i warstwa fabularna. A ja właśnie takiego moda szukałem - skoro tyle razy zagrywałem się w Gothica to jego silnik, i to co w nim jest mi nie wadzi, szkoda tylko było, że to wszystko tak dobrze znam, i tak szybko się kończyło, Przeznaczenie okazało się dla mnie modem idealnym (a i tak dopiero przechodzę go pierwszy raz!), który zdecydowanie mogę każdemu polecić. Tylko co z tego, skoro społeczeństwo debilnieje, i nie zależy im na fabule, dowodem tego może być to ile osób w tematach nie wie rzeczy oczywistych bo pomijają dialogi...