16.03.2017, 12:40:09
Cytat:Spodziewałem się takiej odpowiedzi, dlatego optuję za wykluczeniem tej opcji jako swego rodzaju pułapki na gracza, który w tym przypadku nic nie zawinił.
Zaraz zaraz.
Uwolnienie Iglerio z opcji bezpośredniej pomocy dla Kiranora jest jednym z elementów targetu wymaganego do przyjęcia do Mysliwych.
Opcja wywodząca się od Andre ma ruszyć do przodu Starożytny Kult w sytuacji, gdy brzydzimy się Myśliwymi , bo nie mają pancerzy z Czasu Zapłaty.
Nieliniowość polega na tym, że gracz pcha akcję Kultu i np przystąpienia do Straży Miejskiej bez oglądania się na Myśliwych.
Gra jest tak skonstruowana, że można ją ukończyć nie wykonując ani jednego zadania dla Myśliwych, co więcej dla większości gildii nie jest wymagane nawet oddanie rzepy Midlasowi i jakiekolwiek rozmowy z Myśliwymi w ich obozie.
Nie ma powodu zmuszania gracza by to robił.
Gracz w opcji Andre ma Kiranora tylko jako element zdobycia notatki i pierścienia i Kiranor nie jest zobowiązany nam mówić cokolwiek o korzyściach gildyjnych.
To, że dialogi mogłyby być lepsze, inne soczystsze barwniejsze - myśmy ich nie pisali, a ja od początku uznałem, że poza sytuacją gdy jawnie stoją w sprzeczności z rzeczami dodanymi w ramach Przeznaczenia nie będziemy w nich nic przerabiać.
Są przetłumaczone prawidłowo na poziomie literackim? IMO są i wystarczy.
W kwestii ich podstawowej jakości to proszę się zwracać do rosyjskich scenarzystów dialogowców z Magic Team.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"