16.03.2017, 16:29:37
(16.03.2017, 16:05:11)Token napisał(a): więc optowałbym za jej przebudowaniem.no dobrze, ale ja czekam na konkrety
kto ma co powiedzieć i kiedy i jak to ma być powiązane, żeby to lepsze , ciekawsze itd
wiecie co? tak naprawdę, to ja celowo dopuściłem do tej dyskusji żeby pokazać, jak mało znacie i grę i jak mało jesteście samodzielni w myśleniu.
Jonxx pierwszy dał się złapać na haczyk
Cytat:aby Kiranor zaznaczył pod koniec rozmowy, że powinniśmy się z nim spotkać w mieście.
pograjcie różne warianty poczatku gry, poczytajcie dialogi jak należy, wczujcie się trochę w psychologię zachowań bohatera itd
dyskusję nad ty zadaniem zamykam , żadnych zmian nie będzie
zapewne jak wgłębicie się w temat przyznacie mi rację, czego jednak wcale oficjalnie nie wymagam
gracie po łebkach , na skróty myślowe, nonszalancko, opierając sie o to jak grają inni, na filmiikach z gameplajów z jutubów i potem wychodzą takie dyskusje
nie chce mi się tu przytaczać realnych powiązań dialogowo skryptowych, które potwierdzają to co mówię bo i po co
jasne, ja mógłbym nazwać Kiranora na poczatku Nieznajomy i cała ta opcja Kiranor/Andre nabrałaby dla was prostego sensu wówczas, ale zostałoby to odebrane może jako drwina z waszej inteligencji
czy naprawdę to takie trudne ?
obcy gada ze mamy kupić rzepę i odchodzi
idziemy kupić rzepę i albo oddajemy ją Midlasowi bez gadania z Kiranorem albo, co chyba jest bardziej logiczne, interesuje nas kim do chuja jest ten facet, który polazł w stronę miasta i w pierwszych krokach szukamy gościa na placu , gdzie stoi na widoku tak,że trudno go nie zauważyć
co więcej gdy okazuje się że Kiranor nas z rzepą oszukał chyba tym bardziej chcemy zapytać go czemu to zrobił lub przynajmniej oznajmić, że o tym wiemy
znacie dialog z Kiranorem
"Oszukałeś mnie.";
pewnie nie , bo wszyscy wybierają opcję - z Lobartem "Dla siebie" , bo ktos napisał gdzies kiedys na forum tym czy tamtym, ze to się lepiej opłaca
kłamiecie jakiemuś NPC a potem chcecie żeby zyskiwac dzięki temu epickie alternatywne linie dialogowe?
gdybyście powiedzieli mu prawdę , (a to dosyć logiczne , bo gracz nie wie jaka jest tego konsekwencja) to na pewno byście się wkurwili na Kiranora, znaleźli go w mieście i od razu po serii dialogów dostali opcję z listem, z Myśliwymi itd.
czy ktoś jeszcze chce wchodzić w jakieś dyskusje?
bo ja naprawdę nie mam już ani czasu ani chęci o tym dyskutować
w swoim czasie straciłem dwa dni, żeby tak tak ustawić te konsekwencje i nie mam zamiaru tu niczego zmieniać
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"