22.07.2018, 18:30:08
(22.07.2018, 18:21:03)Erwin napisał(a): Nie wiem, widziałem w którymś modzie, że wyciągnięcie broni przy NPC'tach nie powodowało żadnej reakcji z ich strony i coś w tym stylu miałem na myśli.można opcję skryptową FRIENDLY , ale wtedy nie da się uśpić takiego NPC czarem Sen, bez przerabiania samego czaru
to sa drobiazgi, to sa nieistotne szczegóły wobec głębi przekazu, jaki chcieliśmy tu wydobyć
o aspektach moralno-etycznych porozmawiajmy (w szerszym gronie), a nie o jakiejś patelni
Gdybym wiedział jaką kluczową rolę odegra w tej grze patelnia to bym ją wyrzucił w czasie testów, jak chyba ze 20 broni innych, jakie wyrzuciłem ( na szczęście) we właściwym czasie.
Co do szerszego grona.
Tak patrząc realnie kto miałby uczestniczyć w dyskusji?
Mnie się wydaje, że ci, którzy to rozegrali, to po prostu "ograli modzika" i tyle.
Obecne pokolenie graczy pamięta z gry po kilku dniach tyle samo, co z filmu, który widzieli wczoraj, co z książki, którą przeczytali dwa dni temu i z płyty muzycznej , którą przesłuchali dziś rano.
Obecny system edukacji celowo tak kształci, żeby młodzi ludzie nie umieili szukać drugiego dna, żeby nie byli refleksyjni, nie byli dociekliwi. To konsumenci dóbr, najlepiej codziennie nowych i najlepiej z darmo.
Nie oczekuj od nich zbyt wiele, bo oni już po prostu nic nie pamiętają i to nie jest ich wina, bo tak zostali ukształtowani w procesie socjalizacji.
A pytania typu "gdzie znajdę?" już wyczerpali, bo przecież skończyli i zapomnieli.
To przykre, ale nie oczekuj zbyt wiele Erwin.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"