09.08.2018, 12:43:34
W zadaniu 'Anatomia zbrodni' możemy spotkać Salazara. To on jest ważnym ogniwem, gdy prowadzimy śledztwo zlecone przez Glorię.
W zamyśle Salazar miał być takim Hannibalem Lecterem - niby świrem i mordercą, z którego pomysłów i przemyśleń korzystamy.
Thomas Harris dotarł do... Doktora Salazara, który był prawdopodobnie więziennym lekarzem i skrywał mroczne tajemnice, a potem stworzył Lectera - kultową postać swoich książek.
W Korzeniach też tak to miało wyglądać...
a tu pokrętny dialog z Alcazarem:
- Pytasz mnie co siedzi w mojej głowie? Jestem pewien, że to samo co w twojej!
W naszych umysłach kryją się pułapki niczym w jaskini z zapadniami i śmiertelnymi kolcami.
Nic stamtąd się nie wydostanie.
Ludzkie słabości i iskry pamięci zapalają trujące opary,
a stwory więzione przez długie lata wylatują na wolność, gotowe eksplodować bólem
i popychać nas do gwałtownych czynów.
- Ale zwykli mordercy...
- Tak...
Oni nigdy nie wytrzymują tej presji.
W zamyśle Salazar miał być takim Hannibalem Lecterem - niby świrem i mordercą, z którego pomysłów i przemyśleń korzystamy.
Thomas Harris dotarł do... Doktora Salazara, który był prawdopodobnie więziennym lekarzem i skrywał mroczne tajemnice, a potem stworzył Lectera - kultową postać swoich książek.
W Korzeniach też tak to miało wyglądać...
a tu pokrętny dialog z Alcazarem:
- Pytasz mnie co siedzi w mojej głowie? Jestem pewien, że to samo co w twojej!
W naszych umysłach kryją się pułapki niczym w jaskini z zapadniami i śmiertelnymi kolcami.
Nic stamtąd się nie wydostanie.
Ludzkie słabości i iskry pamięci zapalają trujące opary,
a stwory więzione przez długie lata wylatują na wolność, gotowe eksplodować bólem
i popychać nas do gwałtownych czynów.
- Ale zwykli mordercy...
- Tak...
Oni nigdy nie wytrzymują tej presji.
„Primus in orbe deos fecit timor..."