05.10.2018, 21:44:11
(05.10.2018, 09:37:25)Memorius napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=GpBOoPrlDsM(04.10.2018, 20:53:13)Wiwir napisał(a): Mod ciekawy i wciągający ale jeśli się ma inny tok myślenia niż autorzy to bardzo trudny.tu nie chodzi o tok myślenia ale o konstrukcję skryptową powodującą, ze tworzy się piramida, którą można zdejmować tylko warstwa po warstwie od dołu, tak by wyższa warstwa bezpiecznie opadła niżej całość się nie rozsypała.
Ja oczywiście rozumiem, że Epilog zmusza do logicznego myślenia, wnioskowania, zapamiętywania i planowania.
Zdecydowana większość gier tego nie uczy, zresztą nie uczy tego także szkoła obecnie.
Gracz nie ma myśleć, gracz ma konsumować bez nadmiernego wysiłku umysłowego. Większość graczy tylko na tyle stać i stąd popularność prostackiego Returninga.
Niezależnie jak na to patrzą gracze, to osobiście jestem najbardziej dumny z tego właśnie co zrobiłem skryptowo i scenariuszowo w Epilogu. Jest to najbardziej wymagający mod do G2 jaki w ogóle powstał i zapewne równie wymagający już nigdy nie powstanie. Mod misternie utkany i stanowiący wyzwanie dla umysłu.
Umysłu analitycznego i otwartego na myślenie, a nie na odmóżdżenie.
Jaki program radiowy skojarzysz z tym utworem?
Jako że podpowiedzi w tym modzie są tego typu więc żucam Ci rękawice.