17.03.2019, 20:21:13
Zdaję sobie sprawę, że planowanie rutyn to wyjątkowo upierdliwa robota ale wierzcie, że mają ogromne znaczenie dla immersji. Bardzo chętnie bym zobaczył, jak postacie rozmawiają, czytają, smażą, gotują, gniotą, przemieszczają się, śpią, jedzą, palą, piją, grają na lutni, obsługują rożen, pędzą miksturki, walą w kowadło, ćwiczą walkę, ostrzą miecze, zamiatają, siedzą na fotelach, na ławkach, na stołkach, na ziemi, modlą się, uprawiają ziemię, piłują i rąbią drewno, walą młotkiem w ściany, stoją na straży, patrolują, ufff.... coś jeszcze? :D
Im bardziej różnorodnie przeplecione rutyny tym bardziej wiarygodny staje się świat. Gdy się obserwuje, jak za dnia ludzie zajmują się czymkolwiek a w nocy śpią wtedy immersja jest niesamowita.
Wiem, że to trudne i wiem, co sądzicie o community, które zdawałoby się nie dostrzegać pieczołowicie przygotowanych rutyn. Ale wiem też, że obsypałbym was złotem za wspaniałe rutyny, które robią robotę w postrzeganiu świata gry!
Im bardziej różnorodnie przeplecione rutyny tym bardziej wiarygodny staje się świat. Gdy się obserwuje, jak za dnia ludzie zajmują się czymkolwiek a w nocy śpią wtedy immersja jest niesamowita.
Wiem, że to trudne i wiem, co sądzicie o community, które zdawałoby się nie dostrzegać pieczołowicie przygotowanych rutyn. Ale wiem też, że obsypałbym was złotem za wspaniałe rutyny, które robią robotę w postrzeganiu świata gry!