03.04.2019, 19:38:05
Ja też chciałbym podzielić sie wrażeniami z rozgrywki. Jak na razie kończę 1 rozdział i czyszczę dziennik, 148 zadań skończonych, jakieś 50h nieśpiesznej rozgrywki, 17 lvl świeżo po dołączeniu do mrocznych. Bardzo podoba mi się ożywienie świata gry poprzez nadanie imion NPCtom i dodaniu każdemu jakiejś krótkiej historyjki. Poziom trudności względem NK dość mocno zbliżony, z jednej strony czuć na początku podrasowanie mobów (może to placebo), z drugiej jednak mnogość bonusów pozwala na zbudowanie w miarę stabilnej postaci bez pakowania punktów(z biżuterią mam ok 70 siły i 60 zręczności bez nauki). Póki co największe uznanie zdobyła gildia kupców, ze wszystkich organizacji, które spotkałem do tej pory jest najlepiej napisana. Szczególnie linie dialogowe pojawiające się po dołączeniu do nich, np. ta o jeździe na zębaczu. Zadania często wymagają odrobiny pomyślunku, ale tak powinno być, Gothic nigdy nie robił z nas idiotów. Będę grał dalej i liczę na to, że będzie więcej różnego rodzaju smaczków. Zdecydowanie na plus dodanie postaci zza bariery, jakoś od razu raźniej się człowiek poczuł. I zapomniałbym, nie wyobrażam już sobie gildi złodziei innej niż zaprezentowana przez Destiny Team, z starych organizacji zdecydowanie zyskała najwięcej w moich oczach, nie tylko ze względu na rozbudowanie linii questowej, ale przede wszystkim za nadanie jej spójnego i porywającego tła fabularnego.
A zapomniałem dodać, bo miałem napisać. Zdecydowanie muszę podziękować administracji, bez pomocy odnośnie małego buga nie byłoby nawet tej wstępnej recenzji.
A zapomniałem dodać, bo miałem napisać. Zdecydowanie muszę podziękować administracji, bez pomocy odnośnie małego buga nie byłoby nawet tej wstępnej recenzji.
Ładne słowa nie wystarczą, aby zmienić świat. ~ Lelouch Lamperouge