28.10.2019, 08:54:01
Cytat:В России действительно другое мнение.
nawet wiem jakie
to widać po tym, czego uczy Returning - a uczy tylko zabijania, w coraz bardziej widowiskowy i pełen fixów i skryptowych wodotrysków sposób - jedyna nowa gildia jaka przyszła na myśl twórcom to Gildia Zabójców. Znamienne prawda?
Znamienne jest także to, że nikt z testerów rosyjskich nawet słowem nie wspomniał o fabule Przeznaczenia. To jest oczywiście nieważnie, jak rozumiem, księgi, dialogi, lore opowieści, psychologiczna przemiana bohatera i jego interakcja z innymi postaciami i ich wzajemne stosunki, miłość, przyjaźń, żart sytuacyjny, wybory moralne, charakterystyka postaci.
Tak to jest nieważne, bo ważne jest by był pierścień szybkości żeby zabijać szybciej i dłuższy miecz, żeby zabijać bardziej komfortowo.
Nic z tej gry nie zrozumiałeś, nic nie wyniosłeś, nie spowodowała u ciebie żadnej refleksji poza tym, że nie ma wytrzymałości, a wytrzymałość musi być, bo żołnierz radziecki musi być wytrzymały.
Pociesza mnie jednak myśl, że na pewno jest wielu innych ludzi w Rosji, którzy myślą inaczej, i mam nadzieję, że prezentacja gry rosyjskim graczom to ujawni.
Głęboko w to wierzę.
Gothic stworzony przez Piranha to gra, gdzie przemoc i śmierć nie są celem samym w sobie. Czasem jest konieczna, bo są wrogowie nie znający litości, których trzeba pokonać w imię Dobra. Powtarzam, w imię Dobra i obrony słabszych, a nie w imię expa i wyśrubowanych statystyk.
Dobrze, że nie padł tu jeszcze zarzut, że za pobitych non - combat NPC nie ma exp, chociaż padł kiedyś ze strony testera rosyjskiego, że nagrody są małe za pomaganie innym postaciom. Nie wszystko da się przeliczyć na złoto i drogie prezenty wdzięczności.
Czy idea humanizmu w grach rosyjsko języcznych zanikła? Chyba zanika, bo Milten aka Silderion to ostatni Mistrz Słowa. Jak szkoda, że mod "Grzesznicy" nie doczekał się kontynuacji. No tak, ale po co o tym wspominać, skoro nie ma tam najnowszych skryptów, fixów i patchy.
Ale prawda, mówimy o Rosji. Milten jest ze Lwowa...
Niektórzy mają się za fanów serii Gothic, ale choć zagrali wiele razy nadal nie maja pojęcia o czym jest ta gra.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"