11.04.2018, 18:49:40
A widziałem, ale jakoś tak się wciągnąłem w fabułę i zapomniałem o tym.. piękny soundtrack z Gothic'a 3..
U mnie wygląda to trochę inaczej ;d
Ciekawostki w 'Korzeniach Zła'
|
11.04.2018, 18:49:40
A widziałem, ale jakoś tak się wciągnąłem w fabułę i zapomniałem o tym.. piękny soundtrack z Gothic'a 3..
11.04.2018, 21:42:56
Ja bywałem tam nie raz żeby posłuchać soundtracku jednak nie miałem takiego efektu wizualnego jak Tituf, zgaduje że ma to związek z "poszukiwanymi"
Bolt Thrower
11.04.2018, 22:34:46
Miejscówkę odnalazłem, ale nie odnalazłem piątego z poszukiwanych i obstawiam, że to własnie to wywołuje ów efekt.
16.04.2018, 14:55:00
Mnie zastanowiła ta monstrualna pisanka
16.04.2018, 17:26:15
No mnie też
Jeszcze coś w ramach "Diuny" Herberta. Lady Jessika to była żona Leto, ojca Paula Atrydy, ojca Leto II. Co do akcji w Wieżach Mgieł - wielu z tych przeciwników to ee, tylko jak widzę macie poważnie problemy z dopasowaniem ich do różnych zadań i wydarzeń z poprzednich części. Oczywiście nadal macie szanse dopasować te postacie do właściwych pierwowzorów. Co do Lemmy. To pseudonim artystyczny zmarłego nie tak dawno lidera MOTORHEAD Kilmistera. Broń, którą posiadał , czyli ognisty Młot - Hammersmith , nawiązuje do słynnej hali koncertowej Hammersmith Odeon w Londynie, gdzie nagrany został najsłynniejszy album koncertowy zespołu w pierwotnym składzie, oczywiście w zcasach, gdy was jeszcze na świecie nie było. co do imion w grze Trapeze to taka gra słów - Trapeze w pewnym momencie wspomina, że z zawodu jest akrobatą - Trapeze - trapez cyrkowy Rutger został zainspirowany imieniem znakomitego aktora Rutgera Hauera, który zagrał w wielu kultowych filmach lat 80 tych i 90 głównie w tym w "Krew bohaterów" . Vismut to lekko przekształcone niemieckie Vismuth, staroniemiecka nazwa metalu bizmut. Przypominam, ze Vismut szukał zemsty za zabicie swojego brata Wolframa, a wolfram to także metal. Kowal Martel - młot to po francusku Martel , więc tu jest wszystko jasne. Aguirre - to słynny hiszpański konkwistador, przedstawiony barwnie w filmie "Aguirre Bicz Boży" Cronstedt - tu alchemik wziął swoje imię od realnie istniejącego zasłużonego chemika z XVIII Slayer oczywiście wprost nawiązuje do genialnego thrashmetalowego zespołu SLAYER oczywiście to nadal nie wszystko nawet w tej dziedzinie
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
25.04.2018, 11:54:59
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
16.05.2018, 18:40:59
jakoś nikt nie zwrócił uwagi na klasyczny anachronizm uzyty jako jako ee
"żelazo i witaminy" Pamiętacie kto to powiedział?
15.07.2018, 17:10:12
https://pl.wikipedia.org/wiki/Atrydzi_(mitologia)
Słucham sobie co Martin mówi i nagle taka nazwa ludu pada
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!
15.07.2018, 17:11:59
to skojarzenie jest akurat błędne
w tym przypadku Atrydzi odnoszą się do Uniwersum Herberta
28.07.2018, 06:17:23
Moja żona wiedźma to tytuł powieści fantasy Andrieja Bielanina
09.08.2018, 12:43:34
W zadaniu 'Anatomia zbrodni' możemy spotkać Salazara. To on jest ważnym ogniwem, gdy prowadzimy śledztwo zlecone przez Glorię.
W zamyśle Salazar miał być takim Hannibalem Lecterem - niby świrem i mordercą, z którego pomysłów i przemyśleń korzystamy. Thomas Harris dotarł do... Doktora Salazara, który był prawdopodobnie więziennym lekarzem i skrywał mroczne tajemnice, a potem stworzył Lectera - kultową postać swoich książek. W Korzeniach też tak to miało wyglądać... a tu pokrętny dialog z Alcazarem: - Pytasz mnie co siedzi w mojej głowie? Jestem pewien, że to samo co w twojej! W naszych umysłach kryją się pułapki niczym w jaskini z zapadniami i śmiertelnymi kolcami. Nic stamtąd się nie wydostanie. Ludzkie słabości i iskry pamięci zapalają trujące opary, a stwory więzione przez długie lata wylatują na wolność, gotowe eksplodować bólem i popychać nas do gwałtownych czynów. - Ale zwykli mordercy... - Tak... Oni nigdy nie wytrzymują tej presji.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
19.10.2018, 13:56:20
A ja właśnie zastanawiałam się po co to jajuszko niedaleko wieży mgieł. :D
Wojowników też znalazłam, czterech. No i napis Destiny Team w obozie również.
25.11.2018, 21:51:55
W imię Prawa i Sprawiedliwości...
Oj to wielkie litery... Gdyby na forum byli jacyś zagorzali fani lub antyfani różnych znanych partii politycznych, to mogłoby być gorąco...
24.05.2020, 20:24:41
Robię sobie spec-akcję z Rumborem i postanowiłem sprawdzić, czy nie ma tam nawiązania, bowiem nieczęsto jakaś postać zdobywa pseudonim. I miałem rację: https://en.wikipedia.org/wiki/Sawney_Bean
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|