08.11.2016, 00:51:02
Hejka! :D
Dzisiaj po wielu godzinach ciężkiego boju i świetnych questów ukończyłem Przeznaczenie.
Modyfikacja była bardzo dobra,a także jedna z dłuższych w które grałem.Cała moja rozgrywka trwała równo 147 godzin 37 minut.
Teraz będzie liczba zadań,które ukończyłem.Jest to tylko 445 questów i w sumie to jestem nieco zawiedziony,ponieważ widziałem już niejednokrotnie w tym wątku,że można było ich wykonać nawet 20 więcej.Nie wykonałem 7 questów przez moją nie uwagę czy też pospieszne granie i w sumie trochę tego żałuję.
Nie wiedziałem co dalej w zadaniu 'Zwiastun Burzy' po tym jak Regis odmówił wzięcia broni,a w zadaniu 'Wyprawa Rhena' nie mogłem zlokalizować kolejnego pergaminu mimo pomocy forumowiczów
Zadania 'Opętani' nie dało się wykonać na tej wersji co grałem czyli 1.1(na 1.2 chyba też się nie da)
Miksturę dla zielarki wypiłem wcześniej przez przypadek,a Kolekcjonera Kluczy nie ukończyłem przez zabójstwo Wambo.
Natomiast za zadanie 'Ranny Cień' wziąłem się za późno.Dlatego uczulam nowych graczy by robili maksimum zadań w danym rozdziale, bo potem może być już za późno :d
Wybrałem gildię Maga Wody,który był pomijany przez większość graczy.
Trochę się zawiodłem na balansie dla magów(oczywiście mowa o 1.1).Krąg 1 był bezużyteczny.Natomiast krąg 2 to już była bomba no może oprócz lodowej lancy(na ogniste jaszczury to było dobre i tylko w sumie).Kolejne kręgi w sumie były już nie potrzebne.Mowa o 3 i 4.W tych rozdziałach grałem już tylko bryła lodu + miecz na manę(2h) gdyż uzbierałem pokaźną ilość siły z bonusów i było to bardziej efektywne od czarów z kręgu 3 i 4.Później była lodowa fala i gra była już prosta.W sumie ze Stadem ciągle taka była :D
Co do zadań w gildii Magów Wody to było przeciętnie.Wątek szczególnie mnie nie porwał,a zadnie z zaginionymi towarami Riordiana rozłożone na 2 rozdziały mnie kompletnie dobiło.Trochę szkoda gdyż Magowie naprawdę mieli duży potencjał.
Wątek Czarnych Jastrzębi na plus.Bardzo fajny i trzymający w napięciu ze zwrotami akcji.Naprawdę bardzo fajny.
Wodny Krąg mocno ulepszony pod względem zadań i lore. Było czuć,że są oni do czegoś potrzebni na tej wyspie.
Gildia Kupców jedna z lepszych moim zdaniem.Zadanie z pozwoleniem na handel bardzo mi się spodobało i naprawdę było zrobione z głową.Świetne były powiązania w tym zadaniu.
Wątki Starożytny Kult i Łowcy Nieumarłych świetne.Oba trzymające w napięciu,przemyślane questy i wymagające pomyślunku od gracza. Szacun za te wątki :D
Zwiadowcy trochę mało questów,ale cała gildia bardzo fajna i do tego naprawdę ładny pancerz.
Wątek Magnata i Gubernatora razem ze Zjednoczonym Obozem według mnie były na troszeczkę niższym poziomie niż Starożytny Kult i Łowcy Nieumarłych,ale i tak były świetne.Nie podobało mi się tylko to, że Wrzód jak zwykle w każdym modzie został wyniesiony do niesamowicie wysokiej rangi no ale cóz jakoś to przebolałem.
Oczywiście moją ulubioną postacią był Gor. Świetne dialogi i zabawne.Można było z nim pogadać jak z przyjacielem i wysłuchać jego rad,które można było wziąć do serca :D No i zaskakujący koniec 10/10.
Podobał mi się skrypt dzięki,któremu było widać czy skrzynie są puste.Oczywiście świetne było to,że każdy NPC miał imię i historię.
Brakowało mi wyboru poziomu trudności,gdyż wolałem się jeszcze bardziej pomęczyć.No łatwo było.
Oczywiście dialogi i różne easter eggi na duży plus.
Modyfikacja nie ma większych wad według mnie i polecam każdemu żeby w nią zagrał
Moja ocena to 8+/10
Tu moje statystyki
Nie są może jakieś świetne,ale nie potrzebowałem lepszych i dawałem sobie spokojnie radę.Nie czułem parcia na wbijanie jak największego poziomu.Wolałem robić questy :D
A tu screen jak pokonałem Smoka Ożywieńca,który był zaskakująco mocny :D
Pozdrawiam :D