„Imperium Popiołów” - wrażenia
Zawsze trzeba było zjeść 50 jabłek, żeby 1 siły dostać, czy wcześniej wystarczyło 30?
Odpowiedz
25 jest w  Imperium Popiołów Podobnie jak w poprzednich częściach.
Odpowiedz
Faktycznie, właśnie to sprawdziłem. W takim razie albo mi się coś zbugowało, albo co raczej bardziej prawdopodobne przegapiłem, jak dostałem po pierwszych 25 jabłkach ten 1 punkt siły. Mniejsza o to. Po prostu mnie to dość mocno zdziwiło, dlaczego akurat w tej części trzeba zjeść ich 50 dla bonusu, no ale jednak nie trzeba. xd

Czy da się w Imperium Popiołów kupić od kogoś lodówkę? Kupiłem trochę za dużo szynki i boję się, że mi się teraz zepsuje, zanim mój Bezi ją całą zje XD Chyba nigdy w żadnym modzie nie miałem tego przedmiotu na raz w ekwipunku tak dużo. :D

[Obrazek: okh59KQ.jpeg]

@edit

Dobra, znalazłem rozwiązanie. Porozmawiałem z Hipolitem o moim problem i sprzedał mi zwój "Wieczna Bryła Lodu". Powiedział: "Tak stworzony lód, Kwizyniuszu, jest wszechwieczny!", a potem opowiadał jak hibernuje za pomocą tego zaklęcia swoje owce. Nie widzę powodów, żeby mu nie wierzyć, więc zostawiam to tak i wracam do swoich misji. Wrócę za kilka dni, żeby zobaczyć jak tam się trzyma moja szynka i dam wam znać, czy zadziałało.

[Obrazek: 6oI7H46.jpeg]
Odpowiedz
W Przeznaczeniu i kontynuacjach jest sporo tego żarcia, bo daje ono bonusy do statystyk.
Jak tam brakuje paru punktów do wymogu zręczności lub siły, to można sobie łatwo jedzeniem podbić.
Odpowiedz
Tak, to prawda, ale jakoś nigdy mi się tyle tej szynki na raz nie udało uzbierać, bo zawsze zużywałem ją na bieżąco do leczenie, a tutaj doszedłem do takiego momentu, że nie ma się z kim prać, a trzeba było na coś złoto wyrąbać, to chodziłem od osoby do osoby i kupowałem szynkę. xD
Odpowiedz
Dota, czyżbyś był na ostatniej prostej do rangi Weterana?
Odpowiedz
Już skończyłem, zaraz będę grał w to drugi raz. xd
Ale z tego co pamiętam, to umowa była taka, że mogę pozostać przy żółtym kolorku. xd

Napiszę wrażenia, jak skończę, bo nie robiłem żadnych notatek i już połowy rzeczy zapomniałem, to mi się przypomni za chwilę. xd
Odpowiedz
del
Odpowiedz
Miałem tu wrzucić jakieś podsumowanie Imperium Popiołów, jak skończę, ale nie znalazłem chęci. xd

Nie ma weny, nie ma recenzji. :D
[Obrazek: NUP9euk.jpeg]

Tak dla podsumowania wszystkich części to pokuszę się o uszeregowanie.
1. Korzenie Zła
2. Epilog
3. Przeznaczenie
4. Przebudzenie
5. Imperium Popiołów

Korzenie Zła miały najpłynniejszy gameplay i jakoś mi się ogólnie podobały. Mimo że fabuła główna trochę się rozmywała przez questy poboczne, to właśnie te questy poboczne, postacie i cała reszta sprawiły, że najlepiej mi się grało w tą część. Co jest dość zabawne zważając, że akcja dzieje się w tej zjebanej Dolinie Przodków. xd
Epilog momentami mi się wywalał pod kątem technicznym, ale generalnie ma najlepszą fabułę ze wszystkich pięciu modyfikacji. Nie kojarzę też, żebym miał jakieś problemy z misjami. Ten mod jest bardzo dobry zwieńczeniem Przeznaczenia.
Przeznaczenie na trzeciej pozycji chyba trochę z sentymentu, ale dobrze się grało, prawie 3 razy to przeszedłem, raz mi się w 5 rozdziale Gothic znudził, więc myślę, że zasługuje na tą pozycję.
Przebudzenie miały niezły wątek główny, ale strasznie upierdliwe były niektóre misje, najwięcej razy w tej części biegałem na siłę po mapie szukając dialogów. Strasznie rwana jest rozgrywka, a przynajmniej moja taka była. Chyba najwięcej się wściekałem grając właśnie w tą część.
Imperium Popiołów grało mi się przyjemnie, ale jakoś mnie nie porwało + chyba najgorsza część jeśli chodzi o backtracking. Rezygnacja z teleportów była dużym błędem w przypadku tej modyfikacji, chociaż trochę rozumiem, czemu nie takie, a inne rozwiązanie ze względu na wydarzenia fabularne. Tak czy siak przynajmniej te runy od Zakonu Ocalenia mogłyby się pojawiać wcześniej. Ja je chyba dostałem na etapie 75% rozgrywki, gdzie większość mapy już i tak wybiegałem. Na plusik to, że na końcówce można wybrać sobie ścieżkę fabularną.

Coś tam się jednak skrobło, chociaż średnio na temat. xD
Odpowiedz
Widzę, że bardzo często sie pojawia argument, że w IP jest bardzo duży backtracking. Mnie on bolał w tej części najbardziej, zwłaszcza pod koniec gry jak kilka razy z rzędu trzeba było przebiec całą mapę dookoła i zajrzeć w każdy kąt, bo gdzieś tam nie wiadomo gdzie pojawił się kolejny demon i trzeba go znaleźć bez żadnych wskazówek. Wtedy jeszcze nie znałem unionów i plutonów i to był pierwszy raz kiedy zacząłem używać kodu "southpark" bo moja irytacja sięgała zenitu.

Jeśli chodzi o ulubiony mod z Sagi, to zdecydowanie Przeznaczenie. Mamy w nim największą dowolności settingu postaci (w pozostałych częściach nie zagramy magiem) oraz po prostu najwięcej do zrobienia. :>
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości