Multiquest - Klucze i skrzynie
a zroibiłes dla niego zadania?
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Pozostała mi wieża do wyczyszczenia, ale z tego co się orientuje to chyba nie jest konieczne do tego zadania? Czy jest? Kostur zdobyłem od Galada.
Odpowiedz
Musisz wyczyścić wieżę i oddać starcowi kostur
Odpowiedz
Gdzie znajduje się ostatnia czwarta skrzynia? Otrzymałem klucz od Starca, ale nie bardzo wiem, gdzie jej szukać.
Odpowiedz
W jego wieży, za kratami w pomieszczeniu na półpiętrze jest ukryta skrzynia.
Tak jak w startowej lokacji w wieży Xardasa, gdzie masz kraty, które otwiera przełącznik na kominku.
Odpowiedz
Bywały momenty ciągłych wahań czy kontynuować to zadanie po odnalezieniu trzeciej skrzyni, czy mimo wszystko zrezygnować, aczkolwiek wiedziałem, że byłem bliżej niż dalej, więc doprowadziłem sprawę do końca. Jak się później okazało, było warto się pomęczyć.
Odpowiedz
Znaczenie tego zadania jest znacznie, znacznie szersze niż można to wywnioskować na pierwszy rzut oka.
To chyba największa Konsekwencja jaką  włączyłem w inny niezmiernie istotny wątek.
Warto o tym pamiętać.

Odpowiedz
Witam, mam pewien problem. Na początek jednak spytam, czy zadanie klucze i skrzynie trzeba zakończyć aby przejść grę czy nie jest to konieczne?
Teraz odnośnie problemu, otóż miał być zdobyty drugi klucz, do drugiego kufra, czyli Midlasa i tak, klucz mam, niestety po otwarciu skrzyni i opróżnieniu gdy wracam do Khorinis nie ma żadnej opcji dialogowej z Zephyronem. Może to mój błąd i trzeba było nie otwierać kufra tylko wrócić do maga i dopiero potem go opróżniać? Co sądzicie?
Pomożecie?
Odpowiedz
Zadanie to ma decydujące znaczenie dla ukończenia pewnego obszernego wątku pobocznego , nie ma wpływu na ukonczenie gry jako takiej.

Co do problemu...
a pogadałeś z Midlasem o tym co było w skrzyni? ;)

Odpowiedz
Nie, czyli jest jeszcze nadzieja, dzięki Memorius
Odpowiedz
A czy ten stary kostur z pierwszej skrzyni będzie do czegoś potrzebny?
Odpowiedz
Jak najbardziej, jest to bardzo istotny przedmiot i nie należy się go pozbywać
Odpowiedz
pytanie odnośnie skrzyń. pierwsze czy te zadanie trzeba koniecznie skłaczyć w 2 rozdziale? i drug czy żeby skaczyć trzreba najpierw zrębic wszystkie zadania dla zwiadowców?
Odpowiedz
Nie trzeba robić w 2 rozdziale ale jest to chyba najlepszy czas. Wątek zwiadowców (chyba) nie jest w żaden sposób powiązany z questem o skrzyniach.
Odpowiedz
W pewnym sensie jest. Tzn. dokładnie zadanie z teleportami. To znaczy niekoniecznie, jednak zrobienie zadania ze skrzyniami jest gwarancją tego, że będzie można robić wątek zwiadowców. Nie będę tu walił konkretami. Sam ogólnie dwa razy wykonałem to zadanie w pierwszym rozdziale, ale drugi tez jest ok.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości