Na waszym miejscu nie mógłbym się doczekać. Wiem co mówię
Wrażenia i opinie Klubu o Przeznaczeniu
|
18.07.2016, 20:00:37
Oni zapewne nie mogą się doczekać.
Choć na pewno i tak część się rozczaruje, inni zaś uznają, że to majstersztyk - w końcu każdy na co innego zwraca uwagę. Myślę, że Ci pierwsi będą jednak w mniejszości, bo nawet taki gracz jak ja, któremu raczej bardziej podobają się, jak to mówi Pan Memorius "hełmy i tarcze", bawił się wyśmienicie. Na prawdę jest na co czekać.
18.07.2016, 20:03:52
Myślę, że naprawdę ciężko będzie się czegoś uczepić i zarazem to 'obronić'. Ta modyfikacja będzie zaiste prawdziwym wyzwaniem dla malkontentów
18.07.2016, 20:41:46
19.07.2016, 08:39:58
Kiedyś, po zaliczeniu pewnych mini-wątków w pewnej gildii, dostałem zapytanie jak mi się to wszystko widzi? I co odpowiedziałem? Że obawiam się, że sporo graczy przeklika to wszystko w pośpiechu, aby już założyć wspaniały pancerz i dobyć wielki topór - opisany jako wspaniały - a koniec końców brzydki i mały i nawet nie zwróci uwagi na takie smaczki i aspekty w grze. Obym się mylił, choć jestem pewien, że takich graczy będzie sporo.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
20.07.2016, 11:35:19
Mam pytanie do Doty lub kogoś z administracji, czy mieliście na tyle PN, aby uczyć się umiejętności myśliwskich? Chcę grać myśliwym i jakoś nie pasuje mi taka postać bez tych umiejętności.
Ja na początku olałem umiejętności myśliwskie nie licząc skórowania, bo nie chciałem na to wydawać punktów nauki, ale w 4-5 rozdziale na 30+ lvlu miałem już takie statsy, że wydawanie na nie punktów umiejętności stało się bez sensu i wtedy wyuczyłem się większości trofeów, bo nie mogłem dokończyć niektórych misji.
Tak więc, tak: punków na na naukę tych umiejętności wystarczy. Pytanie tylko jak sobie to rozplanujesz. Albo wydasz wcześnie na to punkty i zarobisz dużo piniondzorów, ale i wbijesz później lepsze statystyki albo pójdziesz pierwsze w statsy i będziesz miał lepszą postać na wcześniejszym etapie gry, ale stracisz sporo złota, bo nie zdobędziesz trofeów. Wybór należy do Ciebie. W każdym bądź razie jeżeli dobrze sobie to ogarniesz, to prędzej czy później trofeów się wyuczysz.
20.07.2016, 11:47:38
Na wszystko wystarcza PN Tylko trzeba wiedzieć na co wydawać pkt w odpowiednim etapie gry
20.07.2016, 11:49:51
Ja nauczyłem się wszystkich w 1r. Tak jest najlepiej serio.
21.07.2016, 13:57:49
Im bliżej premiery, tym bardziej pomysł zrobienia małego trailera staje się realny. Próby podjął się Gladiator Dota, który modyfikację przeszedł, pojęcie ma, humor... taki sobie - ale ujdzie, więc możecie się spodziewać ciekawej prezentacji świata.
Premiera? Mamy nadzieję, że uda się wszystko zrobić w ciągu najbliższych trzech tygodni. A może wcześniej?!
„Primus in orbe deos fecit timor..."
22.07.2016, 17:38:28
W zasadzie to przekopiuję tu to co napisałem w klubie. Dziś ukończyłem moda i takie są moje wrażenia:
No cóż. Najlepszy mod w jakiego grałem. I tak - wiele razy się denerwowałem. Choćby dziś przy kombinacjach. No ale satysfakcja z wykonania zadania była za każdym razem ogromna. I głównie tego od Waszego moda oczekiwałem. Że będzie trudny ale na spokojnie możliwy do przejścia za pomocą logicznego myślenia. Zadania i dialogi w większości zostały wykonane wybornie. Nieliczne błędy można zepchnąć na margines bo nie psuły one radości z rozgrywki. I to te właśnie elementy zadecydują o mojej końcowej ocenie. Warto też wspomnieć o nowościach technicznych które po prostu cieszyły oko i były dobrym urozmaiceniem rozgrywki a nie jej główną osią. Mod wymagał od gracza dużego zaangażowania i przede wszystkim myślenia. Co nie zmienia faktu że ,,bitewny'' aspekt gry również wypadł znakomicie. Walki, szczególnie w początkowych okresach gry były trudne i wymagały odpowiedniego podejścia, kombinowania. A nie tylko klikania blok i atak. Za to też spory plus. Oprócz zwykłych zadań pobocznych bardzo spodobały mi się dodatkowe wątki ciągnące się za nami przez całą grę. Zostały dobrze przedstawione fabularnie i ciekawie zrealizowane w samej grze. Jeśli chodzi o liczby to 9+/10. Mniej więcej tak się prezentuję moja opinia o modzie.
22.07.2016, 19:03:47
Ukończyłem " Przeznaczenie " więc czas napisać coś o modzie.
Z Przeznaczeniem spędzicie na pewno wiele godzin to nie jest mod który przejdziecie w tydzień czy dwa. Mod prezentuje się bardzo okazale i przypadnie do gustu każdemu fanowi Gothica ceniącym sobie wyzwanie, nie przejdziemy go idąc ślepo na przód czasem trzeba się zatrzymać i pomyśleć nad rozwiązaniem. Interesujący jest też system " KONSEKWENCJI " każdy czyn wybór naszego wpływa na dalszą grę na przykład przez wybranie jednej z kilku diologów z danym NPC możemy sobie zablokować/odblokować inne zadania. Fabuła mod wciąga i pokazuje że nasze przeznaczenie jest zawsze o krok przed nami. Świetne również są dialogi nieraz można się pośmiać a nieraz zachowują swój mroczny nastrój odpowiedni do sytuacji. Na koniec powiem tyle zacznijcie grać a się nie oderwiecie mod BARDZO mi się spodobał i na pewno do niego powrócę żeby sprawdzić jakie przeznaczenie czeka mnie w innych gildiach Gorąco Polecam
Wiśnia
Jestem symbolem CHWAŁY... Jestem MISTRZEM ARENY...
25.07.2016, 21:42:21
No nie! Dowiedziałem się o tym modzie parę godzin temu, teraz wertuję wszystkie strony forum i już nie mogę się doczekać no Panowie kawał dobrej roboty w Waszym wykonaniu. Niedawno zainstalowałem Global Moda i poczytałem na forach żeby się wstrzymać z tym bo niedługo wychodzi Przeznaczenie ale nie sądziłem że to niedługo to będzie zaledwie parę dni ;d
Pograłem troszkę w Globala i poczytałem opinii na temat Przeznaczenia od tych kilku osób które miały tą przyjemność pograć i myślę ze będzie to mocne 10/10 ;> Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam!
26.07.2016, 07:55:52
Jest to modyfikacja jedyna w swoim rodzaju. Nie próbujcie jej zdefiniować przed zagraniem. Po prostu trzeba to odczuć na własnej skórze.
26.07.2016, 12:36:19
Jeżeli chodzi o zaskoczenie względem zadań i wątków poboczny to tak jest to duże BUM.. Przeznaczenie jeżeli chodzi o poziom trudności jest średni. Ale najważniejsze co w grze występuje to balans, który nigdzie indziej nie jest tak dobrze dopracowany jak w Przeznaczeniu, więc mogę śmiało stwierdzić, że będziesz mile zaskoczony Powiem tak.. Poziom który jest możliwy do wbicia jak dla mnie jest idealny bo gracz nie skupia się na expieniu tylko na robieniu zadań, które są naprawdę ciekawe. Do tego w grze następuje moment gdzie masz lekkie trudności mimo wysokich statystyk i tutaj zapala się taka lampka jak "mózg" jeżeli go nie masz to spędzisz więcej czasu na rozwikłaniu tego problemu. Gra jest zrobiona bardzo dobrze i posiada bardzo dobry balans. Każdy gracz który miał przyjemność grania w Przeznaczenie przyzna, że jest to bardzo dobry motyw w całej tej modyfikacji. Jeżeli dla Ciebie ważniejsze jest granie dla wysokiego poziomu i mega kozackich statystyk to idź graj sobie w Returninga bo w Przeznaczeniu tego nie znajdziesz. Ale w skrócie powiem jedno, na obecną chwilę nie znajdziesz lepszej modyfikacji od Przeznaczenia. Przeznaczenie to Przeznaczenie. Nie jest to valeya,returning,dark saga czy cokolwiek innego wymienisz. Przeznaczenie jest inne niż wszystko inne i póki co możesz jedynie wstrzymać się z komentarzami co gdzie jest bo naprawdę mało kogo to interesuje. Zobaczysz ile możliwości daje Przeznaczenie to być może zmienisz zdanie lub wówczas możesz porównywać. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości