Liczba postów:8
Memorius, jednak jesteś faja. Znałazłem na forach informacje o całym wątku i o możliwościach jego rozwoju. Są normali ludzie pozbawieni twojej zawiści. Jednak nie o o twojej osobie chce powiedzieć. Chłopaki opisują buga lub widocznie tak ma być?
Z postacią myśliwego karimora. W dużym skrócie. Jeśli na farmie Lobarta, pogadamy z karimorem i zaznaczymy opcje że jesteśmy wieśniakiem i nie pociągniemy rozmowy dalej karimor idzie do miasta. kiedy i my tam dotrzemy w tej linni zadań karimor nie ma już żadnej opcji dialogu o Lucy. Jeśli zrobimy to samo i pociągniemy rozmowe na farmie to cała linia dialogowa się załaduje i wszystko jest ok.
Natomiast jeśli zaprzeczymy na farmie. To w mieście wszystko odpala się prawidłowo. Sprawdziłem to specjalnie i co najlepsze dzieje się tak raz na dwa może trzy starty gry. Dziwne. Jednak taki błąd wystepuje.
Liczba postów:11.250
Xardas182:
Cytat: jednak jesteś faja.
Kto to jest Karimor?
Tak dla ogólnej wiadomości wszystkich, którzy jeszcze o tym nie wiedzą. To zadanie ma kilka opcji rozwoju, i Kiranor nie będzie rozmawiał ani o Lucy ani o liście ani o pomocy dla Iglerio, jeśli wcześniej porozmawiamy z Lordem Andre o więzieniu i więźniach.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Liczba postów:166
(15.11.2020, 23:16:39)Xardas182 napisał(a): Memorius, jednak jesteś faja. Znałazłem na forach informacje o całym wątku i o możliwościach jego rozwoju. Są normali ludzie pozbawieni twojej zawiści. Jednak nie o o twojej osobie chce powiedzieć. Chłopaki opisują buga lub widocznie tak ma być?
Z postacią myśliwego karimora. W dużym skrócie. Jeśli na farmie Lobarta, pogadamy z karimorem i zaznaczymy opcje że jesteśmy wieśniakiem i nie pociągniemy rozmowy dalej karimor idzie do miasta. kiedy i my tam dotrzemy w tej linni zadań karimor nie ma już żadnej opcji dialogu o Lucy. Jeśli zrobimy to samo i pociągniemy rozmowe na farmie to cała linia dialogowa się załaduje i wszystko jest ok.
Natomiast jeśli zaprzeczymy na farmie. To w mieście wszystko odpala się prawidłowo. Sprawdziłem to specjalnie i co najlepsze dzieje się tak raz na dwa może trzy starty gry. Dziwne. Jednak taki błąd wystepuje.
Ale jaki ty masz problem z zadaniem "Zbrodnia i kara" skoro można rozpocząć je na dwa sposoby i KIRANOR w drugim przypadku nie jest chyba nawet potrzebnym, ma tylko krótką kwestię dialogową po zakończeniu questa.
Ładne słowa nie wystarczą, aby zmienić świat. ~ Lelouch Lamperouge
(15.11.2020, 23:45:31)Hexados napisał(a): skoro można rozpocząć je na dwa sposoby
dokładnie tak to wygląda
Jeszcze kwestia czemu tak jest zrobione.
Otóż istnieje teoretyczna możliwość, że gracz wcale nie będzie rozmawiał z Kiranorem koło farmy, bo z jakiegoś powodu ich ominie szerokim łukiem. Zdanie "Zbrodnia i kara" jest jednak kluczowe dla wątku i MUSI być w jakiś sposób zainicjowane, a od rozmowy z Lordem Andre się raczej nie wywinie.
Liczba postów:25
To jeśli rozmawiałem z lordem Andre o więźniach tracę możliwość zrobienia questa z listem dla Lucy ?
Liczba postów:166
(23.11.2020, 11:40:30)pandomapl napisał(a): To jeśli rozmawiałem z lordem Andre o więźniach tracę możliwość zrobienia questa z listem dla Lucy ?
Tak
Ładne słowa nie wystarczą, aby zmienić świat. ~ Lelouch Lamperouge
Liczba postów:211
Byłbym wdzięczny jakby ktoś przypomniał mi w którym momencie z zena do przechowalni wylatuje Polikarp. Wiem, że trafił tam przed rozmową i otwarciem u Pyrokara i zastanawiam się czy wynikało to z czegoś w queście o czym zapomniałem.
Polikarp nie jest ci do niczego potrzebny w tym wątku. Polikarp ginie, gdy Pyrokar wyjawia prawdę o osobie chronionej na farmie Onara.
Liczba postów:211
W takim razie "mój" Polikarp wylądował w przechowalni wcześniej (jeszcze w 2 rozdziale) przez co nie mogłem wykonać questa dla czarnych jastrzębi.
Mam zabijać smoki, czy wykonać zadania kultu otrzymane od Xardasa po 1 smoku? Do tej pory starałem się wykonywać zadania w kolejności poboczne -> kult -> wątek główny.
Liczba postów:1.026
I to jest dobra kolejność
Liczba postów:68
Dostałem zadanie od Akilla 'Ostatnia krucjata' jakieś małe podpowiedzi kto może mi pomóc by ruszyć wogóle to zadanie? Bo myślałem że Barthos coś poradzi ale niestety nie mam z nim żadnych kwestii dialogowych.
Liczba postów:191
Generalnie gadaj z postaciami, które były w jakiś sposób związane z wątkiem kultu.
Hail the apocalypse...
Liczba postów:2.973
Tak jest, zacząłeś u Akila, a potem
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:8
Cześć, zbieram pergaminy, Milten zrobi z nich zwoje teleportacyjne. Najpierw używa jednego, a potem trzeba mu zanieść trzy na raz. Łącznie trzeba cztery, mam ten od Brahima(oddany), Kruka i Wasilego. Brakuje mi jednego. Lutero sprzedaje takowy, ale jest drogi. Czy można znaleźć jeszcze jakiś pergamin, tak abym nie musiał żegnać się złotem.
Nie można, trzeba kupić. Jest okazja odchudzić inwentarz.