Korzenie Zła - problem z zadaniem...
Chodzi o zastępcę dla Baromira? Jeśli tak to rób questy generalnie, a postać której potrzebujesz jest w starym obozie bandytów z Przenaczenia. Zapomniałem jak oni tam się nazwali w Korzeniach. Ciężko jakoś bardziej nakierować, bo po prostu te zadania się odblokowują jak robisz inne zadania, sam już nie pamiętam co dokładnie trzeba było tam zrobić. xd

@edit
Swoją droga mega dobrze mi się grało w te Korzenie, ale odechciało mi się grać w Gothica i nie skończyłem. Pewnie za 0.5-1 roku wrócę i zacznę od nowa. xD
Odpowiedz
(22.07.2023, 16:49:27)Cayen napisał(a): Panowie stoję z zadaniem Problem na farmie i nie wiem kogo znaleść do pomocy - dla Baromira - Ktoś coś?

Załatw wódkę Dornbachowi i powiadom Kesslera, o tym czego się od niego dowiedziałeś.
Odpowiedz
Panowie wykonałem 31 zadań wiszą mi 3 Znaki czasu, Świątynia i Uzurpator gdzie z tym ostatnim Bancroft jest już na tej swojej farmie, Toporek dla Schnoora załatwiłem, Kessler u Artura i Ariel ale dalej mnie ten Gaspar nie chcę zaczepić odnośnie tego zadania by dalej ruszyć? Bo Florentyna u mnie żadnej opcji dialogowej nie ma ale jej również pomogłem to co teraz trzeba zrobić?
Odpowiedz
Gaspar zaczepi przy spełnieniu warunków:
po ostrzeżeniu od Egona, oddaniu pasa Olafowi Tryggvasonowi, przemieszczeniu się i dialogu ze Slayerem, po akcji u Dornbacha z Alfieri, zaliczeniu zadania 'Ścigany', oddaniu topora Schnoorowi, zakończonym zadaniu 'Miłosierdzie' i po dialogu z Florentyną o pomocy Gasparowi
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Mam wszystko to co wymieniłeś - coś zbugowałem?

Ewidentnie mam jakiś błąd zatem - dałoby się to jakoś naprawić? Obczaiłby ktoś save'a czy coś?
Odpowiedz
wrzuć zapis, ktoś na pewno pomoże

Odpowiedz
To juz moment

https://uploadfile.pl/pokaz/2248177---qr9k.html
Odpowiedz
Nie mam Gothica akurat zainstalowanego, ale otwarłem sobie ten zapis w GVE i w Gothic Save Editor.
W obu przypadkach, przy dialogach i misjach wszędzie jest wartość zero, tak jakby nigdy, żadne nie były rozpoczęte albo się nie odbyły.
Wygląda jak save z początku gry, a może ja zapomniałem, jak to się edytuje.
Odpowiedz
(28.07.2023, 20:42:01)Cayen napisał(a): To juz moment
(29.07.2023, 10:30:55)Erwin napisał(a): tak jakby nigdy, żadne nie były rozpoczęte albo się nie odbyły

bo to save z samego początku gry luz2

Odpowiedz
Przepraszam nie bijcie mnie - save'a wysyłałem pózną porą gdzie byłem po pracy i głowa nie funkcjonowała tak jak należy przez co zły save podesłałem :D
Odpowiedz
Z save wynika, że nie jesteś kolegą Schnoora i dlatego dialog nie chce zaskoczyć.
Dałeś mu topór?

Masz tu zapis z poprawioną programem GSE zmienną, w razie czego jakby topór był jednak oddany i po prostu coś się popsuło.
https://uploadfile.pl/pokaz/2248178---rxqt.html
Odpowiedz
Tak oddawałem mu topór :o
Odpowiedz
sprawdziłem save - kiedy mam w ekwipunku topór - dialog zaskakuje, oddajemy topór i cała reszta idzie dalej

Odpowiedz
Gdzie znajdę czaszkę potrzebną do ulepszenia szaty magistra?
Odpowiedz
Albo na tym dużym cmentarzu koło obozu myśliwych, albo w jaskini między latarnią, a tą małą kopalnią. Bardziej bym obstawiał jaskinię.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości