Korzenie Zła - problem z zadaniem...
Znalazłem czaszkę za tą chatką przy cmentarzu, przy miejscu gdzie w Przeznaczeniu stał Xardas.
A czy w zadaniu Problemy na Farmie jaszczuroludzie są do zabicia?
Odpowiedz
Tak, Chester się ich boi. Trzeba zabić trzech i zabrać ich broń.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
O co chodzi z tym trudnym do wcisniecia przyciskiem za kapliczka Innosa nad plakatem "Poszukiwany Mag Ognia"?
Odpowiedz
To taki easter egg.
Poszukiwani to członkowie DT: Memorius, Tituf, Michał, Lewkoo i Wiśnia.
Musisz znaleźć wszystkich i nacisnąć przycisk na liście, a odblokujesz sobie do zabrania notatkę o sadze Przeznaczenie w takim ukrytym miejscu.

Mag Ognia to Michał. Jak sobie przybliżysz widok listu, to tam będą avatary forumowe poszczególnych osób.
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o Siłę Strachu, to widziałem że niektórym graczom udało się rozwiązać to zadanie bardzo szybko, odnogi które mam zaliczone dialogiem u Midlasa to:

Klucz Narlou
Pulapka u Sama
Skorzana sakiewka zweryfikowana u Serrano

Czy musze pchnac jakis inny quest zeby ruszyc te zadanie czy cos mi sie zabugowalo?

@Edit
Dziewczyna mogła ruszyć questa Anatomia Zbrodni rozmawiajac drugi raz z Salazarem po rozmowie z Alexem i Reyem, a ja nie mam tej mozliwosci. Czy tam tez jest jakis warunek? Porownywalismy dzienniki i wydaje mi sie ze jestem dalej, zaczynam się zastanawiać czy coś mi się nie sypło
Odpowiedz
Może chodzi o specjalny rodzaj cydru. Jest przy studni, trzeba łyknąć.
A z więźniem pewnie pogadasz, jak znajdziesz trupa (niedaleko latarni) i zabierzesz pierścień.

Odpowiedz
(03.08.2023, 03:30:46)Tituf napisał(a): Może chodzi o specjalny rodzaj cydru. Jest przy studni, trzeba łyknąć.
A z więźniem pewnie pogadasz, jak znajdziesz trupa (niedaleko latarni) i zabierzesz pierścień.

Faktycznie tak, wypicie cydru i zdobycie pierścienia rozwiązało te problemy.
Czy mogę śmiało wypić te drugie cydry dające +1 do siły i porter górniczy, czy do czegoś jeszcze się przydadzą?
Odpowiedz
To już zdecyduj wg swojego schematu rozwoju postaci. To nie są questowe napitki.

Odpowiedz
Niestety texturepacki psują umiejscowienie plakatów, a nawet przycisków w przypadku widoczności. Czy można prosić o jakieś minimalne podpowiedzi chociaż w jakich obszarach mam szukać tych plakatów? Eksploruję mapę dość dokładnie a póki co złapałem tylko dwa.

Screen jak to wygląda w przypadku texturepacka Artemiano:

[Obrazek: UuVGnO4]
Odpowiedz
Ja poza tym co Ty już znalazłeś, to zlokalizowałem jeszcze jeden w pobliżu chatki nekromanty Ilja. Położenia reszty nie znam.
Odpowiedz
Obóz Myśliwych i okolice obozu rzemieślników w górach.
Odpowiedz
Dzięki! I tak niestety wyrzuciłem już permanentnie texturepacka - jak porównywaliśmy specjalne rośliny z dziewczyną (gra bez texturepacka) to wyszło że np. jedne goblinie jagody w przypadku używania paczki musiały być pod ziemią bo były na widoku w lokacji w której byłem z 10x, a ich nie zauważyłem.

Zapomniana Magia - Dlaczego w kapliczce Innosa nie moge uzyskac zaklecia od Adanosa? Mam zarowno wode swiecona jak i powyzej 5000sz.
Odpowiedz
A kamień runiczny? Relaks

Odpowiedz
Faktycznie, nie mam trzeciego kamienia runicznego, troche mi sie rozgrywka rozciagnela w czasie i na smierc o nich zapomnialem.

Jaki jest warunek dla Aldony do przeniesienia sie do latarni morskiej Pita? U dziewczyny sie przeniosla po dialogu ze powinna pojsc do Pita, u mnie nie ma. Trzeba z kims jeszcze pogadac?

@Edit: Juz wiem, trzeba pogadac z Tornem
Odpowiedz
Skąd wziąć mosiądz do prezentu dla dziadka?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 23 gości