Korzenie Zła - problem z zadaniem...
Cytat:Diana: Podobasz mi się, nieznajomy.
Diana: Jeśli chcesz zobaczyć jak tańczę, to przyjdź w nocy...

Nic dalej nie ma. Notatka "Ostatnie Słowo" to koniec.
Odpowiedz
Mam dwa pytania.

1. Byłem w dużej wieży mgieł, gdzie dostałem klucz i zacząłem ją eksplorować. Udało mi się dojść do pomieszczenia z ognistymi szkieletami i czterema kratamii, ale nie mogę ich otworzyć. Nie pamiętam jak to było w Przeznaczeniu. Czy tam był jakiś dodatkowy przełącznik, którego nie potrafię teraz znaleźć? Czy może powinienem robić inne rzeczy, a z biegiem fabuły kraty się podniosą?

2. Na farmie po zabiciu Charlote znalazłem zastępcę w obozie przybyszów. Tylko to było z dobre kilka godzin gry wcześniej, a on dalej się na farmie nie pojawił. Po jakiej akcji on się tam pojawi? Bo trochę się stresuję czy mi się coś nie zabugowało.
Odpowiedz
(08.07.2024, 08:11:20)Torpedo napisał(a): Mam dwa pytania.

1. Byłem w dużej wieży mgieł, gdzie dostałem klucz i zacząłem ją eksplorować. Udało mi się dojść do pomieszczenia z ognistymi szkieletami i czterema kratamii, ale nie mogę ich otworzyć. Nie pamiętam jak to było w Przeznaczeniu. Czy tam był jakiś dodatkowy przełącznik, którego nie potrafię teraz znaleźć? Czy może powinienem robić inne rzeczy, a z biegiem fabuły kraty się podniosą?

2. Na farmie po zabiciu Charlote znalazłem zastępcę w obozie przybyszów. Tylko to było z dobre kilka godzin gry wcześniej, a on dalej się na farmie nie pojawił. Po jakiej akcji on się tam pojawi? Bo trochę się stresuję czy mi się coś nie zabugowało.

Niezbyt dobrze pamiętam ale CHYBA trzeba było w coś strzelić z łuku -mogę się mylić .
Odpowiedz
1. Tak, jak napisał kolega. Strzał z łuku / kuszy, a potem podobnie, jak na Irdorath.
2. Przeniesie się w dialogu z Egonem, w którym on się oburza, że chodzimy po obozie, rozmawiamy z ludźmi, a potem oni odchodzą.
Odpowiedz
Mi się coś ubzdurało, czy ktoś w tym modzie sprzedawał bronie, do których wymagana była mana?
Odpowiedz
Kowal w górach.
Odpowiedz
(08.07.2024, 09:46:15)Erwin napisał(a): 1. Tak, jak napisał kolega. Strzał z łuku / kuszy, a potem podobnie, jak na Irdorath.
2. Przeniesie się w dialogu z Egonem, w którym on się oburza, że chodzimy po obozie, rozmawiamy z ludźmi, a potem oni odchodzą.

Dzięki za pomoc.
1.Faktycznie.
2. Blokowało mnie to że jednemu gościowi nie dałem wódki. Co ciekawe kupiłem wcześniej wódkę, ale okazuje się, że trzeba było mieć kilka butelek, żeby dialog się pojawił.

Mam kolejny drobny problem. Przy naprawianiu duszy łuku dla Marion potrzebny jest łuk wierzbowy. Przeszukałem wszystkich kupców i nie znalazłem. W akcie desperacji zacząłem kupować wszystkie możliwe łuki z nadzieją, że dialog zaskoczy. Gdzie szukać tego łuku, bo nie mam już sił Smutny .
Odpowiedz
2. O tym, że trzeba mieć 3 butelki wódki, mówi ten osobnik, który sprzedaje informacje o mieszkańcach obozu.

Łuk wierzbowy zdobywa się fabularnie, eliminując jedną osobę, która go posiada.
Nie chcę zdradzać szczegółów, żeby nie psuć zabawy.
Odpowiedz
Poddaję się. Biegam już 15 minut i nie widzę tego piątego golema, co ma być gdzieś w pobliżu obozu. Pokonałem już te, których lokacje zaznaczyłem krzyżykiem na mapie (tak mniej więcej). Gdzie jest ostatni?
Pamiętam, że przy poprzednim podejściu też tego ostatniego nie mogłem znaleźć i mi się wtedy odechciało grać xD
Odpowiedz
Ten piąty właśnie nie jest w pobliżu obozu. On jest jakoś blisko przystani na jeziorze.
Jak wychodzisz od myśliwych głównym wejściem, to lecisz tym lasem w stronę wieży Starca. Musisz minąć ekipę Robina i jeszcze za Opiekunem Lasu będzie ten golem.
Odpowiedz
(10.07.2024, 02:41:44)Dota napisał(a): Poddaję się. Biegam już 15 minut i nie widzę tego piątego golema, co ma być gdzieś w pobliżu obozu. Pokonałem już te, których lokacje zaznaczyłem krzyżykiem na mapie (tak mniej więcej). Gdzie jest ostatni?
Pamiętam, że przy poprzednim podejściu też tego ostatniego nie mogłem znaleźć i mi się wtedy odechciało grać xD

Mniej więcej w tym miejscu na zielono zaznaczonym jest.
[Obrazek: oqyaiKf]
Odpowiedz
Naprowadzilibyście mnie delikatnie co muszę zrobić, żeby spotkać tego ducha, o którym mówi Rumbor? Nie musi to być odpowiedź, co mam dokładnie zrobić, nawet bym takiej nie chciał. Jakaś mała wskazówka może?
Generalnie pokombinowałem kilka opcji, z itemami, z przychodzeniem tam o różnych porach, szukałem jakiegoś info u NPC, ale nic nie znalazłem
Odpowiedz
Nic nie trzeba robić. On insertuje się w tej kanciapie w serii dialogów z Rumborem o duchu.
Odpowiedz
To może ja źle zrozumiałem o jaką kanciapę chodzi. Mówimy o tym domku, gdzie przesiadywał Ilja, czy o jakimś innym?
Odpowiedz
Nie, to co jest obok tej klatki do tortur zaraz za obozem.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości