10.12.2016, 11:49:47
Tu się zgadzam. Czyli pejoratywnego przesytu jako takiego nigdzie nie odczułeś.
Opinie i wrażenia z rozgrywki
|
10.12.2016, 11:49:47
Tu się zgadzam. Czyli pejoratywnego przesytu jako takiego nigdzie nie odczułeś.
11.12.2016, 15:01:16
30 dni grania. 161 godzin. Średnio 5 i pół godziny dziennie.
Przeznaczenie ukończyłem Łowcą Orków, wykonując wszystkie zadania jakie spotkałem (prócz Zwiastuna Burzy). W Wielkiej Wyprawie na Orków poległ jeden paladyn, gildia złodziei rozkwita, Rączka okradziony. Spełniałem też wszystkie zachcianki Gora, wątki Starożytnego Kultu,Łowców Nieumarłych i kupców ukończyłem. To właśnie dzięki takim modom Gothic jest żywotny. Choć prócz typowych gothikowych głupotek znanych z oryginału i w Przeznaczenie ma trochę gorzyczki np zadanie z bratem Pepe , czy alkoholem Orlana to tonie w morzu miodku. Technicznie miałem problem z winogronem, które Bezi pewnie podjadał jak nie widziałem i Teofilem, który jak się nie zabijał teleportem to znikał. Pulpit oglądałem średnio raz na kilkanaście godzin, ale to pewnie wina samej gry. Nie wiem czemu, ale też brakowało mi ścieżki i jakiegoś małego obozowiska przy wejściu do DP, ale to moje takie czepianie się już. Nie polecałbym też komuś kto nigdy nie grał w Gothica, a chciałby spróbować. Wpierw zwykłe NK, a bo tu można nie ogarnąć wszystkiego niegothikowym umysłem. Podsumowując. Grałem w wiele modów do różnych części Gothica, jedne były średnie, drugie były świetne, ale Przeznaczenie nie dość, że kładzie dobrego Returninga na glebę to można podsumować jednym zdaniem: Kwintesencja Gothikowości. Brawa.
11.12.2016, 15:16:30
(11.12.2016, 15:01:16)Narcyz napisał(a): Kwintesencja Gothikowości.To było naszą myślą przewodnią w każdym detalu i w każdym momencie. Jak widzę po opiniach cel został osiągnięty. Co do Zwiastuna Burzy... przecież to nie było trudne. A jak mini wątek Ur -Shaka po zabiciu Hosh_Paka?
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
11.12.2016, 15:40:08
No tak, w V rozdziale nie odwiedziłem Ur-Shaka...
Ostatni wpis w dzienniku co do Zwiastuna Burzy to miałem po rozmowie z Gravo, że niebezpiecznie jest o tym wspominać przy Arto i tyle. Ale za 3,4 lata jeszcze raz zagram, wtedy inną gildią po stronie Jastrzębi, to nadrobi się straty.
11.12.2016, 15:43:50
(11.12.2016, 15:40:08)Narcyz napisał(a): że niebezpiecznie jest o tym wspominać przy Arto i tyle.a wystarczyło zagadać do niego po wykonaniu do końca zadania "Ludzie z Górniczej Doliny... (11.12.2016, 15:40:08)Narcyz napisał(a): Ale za 3,4 lata jeszcze raz zagramzapewniam, że szybciej, jak wszyscy
11.12.2016, 15:51:51
Przynajmniej zobaczę kilka rzeczy, których teraz nie doświadczyłem.
11.12.2016, 20:04:55
@Narcyz
Gratuluje ukończenie moda! Również gram myśliwym ale jakoś tak trochę wolnej mi to idzie, ale może na dniach 4R zakończę nareszcie A z czym tam polowałeś na czteronożną i dwunożną zwierzynę, łukiem czy kuszą a może jakimś 2h czy 1h i czy zadowolonyś z wyboru gildii głównej?
11.12.2016, 20:41:12
Smoczy Łuk (75%) i Posłaniec Bogów 1h (80%)
Gildia pasowała mi, bo mogłem być niezależny. Mag według nie powinien kraść itp, Paladyn to samo w dodatku duża ich część to fanatycy, najemnicy to rzezimieszki. Zostaje Mroczny Zakon w przyszłości ;]
12.12.2016, 13:00:25
No udało się ubić ostatniego smoka w GD i zakończyć R4
O wątkach ŁN, SK i "Wielkiej wyprawie na orków" pisałem wcześniej także o tym już wystarczy. Cały R4 jest zapełniony zadaniami, nowymi przeciwnikami, którzy pojawiają się w każdym zenie i nowymi zabawkami które można zdobyć Dodam, że warto pozbyć się wszelkich orków w 2 lub 3R bo dochodzi ich cała masa w R4 a za wcześniejsze ich pozbycie się można dostać nagrodę, aha warto też przed bitwą wytłuc ich ponownie i znów pogadać z jegomościem co wcześniej skarżył się, że znów się pojawili (na okazję bitwy przyjdą posiłki, także spokojnie). Zachęcam również do odwiedzenia każdego zena i sprawdzenia czy nie ma nowych kłopotów wśród ich mieszkańców za których wykonanie zbierzemy trochę doświadczenia i złota, no i często handlarze mają szczawik albo poszukiwany korzeń lub jagódkę W samej gildii głównej (gram myśliwym) pojawiło się kilka zadań związanych z polowaniem na orków oraz kilka innych ciekawych jak "farma dla zakochanych", jak dla mnie bardzo przyjemna, spokojna misja która pozwala odsapnąć po emocjach związanych z batalią pod zamkiem. R4 bardzo mi się podobał, nareszcie czuć było, że coś się dzieje i jest co robić oprócz standardowego wybicia smoków znanego graczom Gothic 2 NK. Jak do tej pory to rozdział najbardziej przepełniony "akcją" wg mnie ze względu na zamknięcie wielu wątków głównych i pobocznych, działo się bardzo wiele i mam nadzieję, że w R5 czeka mnie również sporo ciekawych zadań i zdarzeń Jakby kto chciał rzucić okiem to załączam: Dziennik: https://zapodaj.net/images/b242d7abc8c29.jpg Statystyki: https://zapodaj.net/images/3413ce55b4632.jpg Jeszcze mnie naszła taka myśl, że skarby smoków w GD są słabeee (skarb ognistego smoka mnie dobił - same sakiewki ze złotem (na złoto toć pełno sposobów jest) - słabiutko), w zasadzie penetrując dokładnie Starą Kopalnie można znaleźć o wiele lepsze "skarby"...
14.12.2016, 16:01:07
Jakby nie patrzeć to te skarby są dosyć realistyczne, generalnie myśląc o skarbie smoka do głowy przychodzi wielki skarbiec, z magicznymi przedmiotami, skarb zbierany często przez wieki. A te smoki przecież ledwo co się pojawiły w GD i nie miały czasu zbierać skarbu.
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
14.12.2016, 16:10:05
Skarb ognistego smoka faktycznie jest najsłabszy, pozostałe mają przynajmniej miksturkę siły/zręczności i kamienne tablice.
(14.12.2016, 16:01:07)Jonxx napisał(a): Jakby nie patrzeć to te skarby są dosyć realistyczne, generalnie myśląc o skarbie smoka do głowy przychodzi wielki skarbiec, z magicznymi przedmiotami, skarb zbierany często przez wieki. A te smoki przecież ledwo co się pojawiły w GD i nie miały czasu zbierać skarbu. Oj tam oj tam. Mogły zabrać więcej bibelotów z domu. Kto to widział żeby smok podróżował z takim ubogim majątkiem Przy okazji ognistego smoka - czy ktoś jeszcze uważa, że to bajorko obok dźwigni otwierającej kraty jest głupie? Przecież to nie ma prawa działać.
14.12.2016, 16:17:30
Skarby niektórych smoków są słabe bo usunęliśmy stamtąd rzeczy, jakich logicznie lub z powodu zadań być tam nie powinno.
Nie zostały dodane inne bo i tak macie za dużo rzeczy. Same skarby to wizualnie błyszcząca góra złota i innych rzeczy, więc nie wiem dlaczego jest o to płacz. To że nie można zabrać tam zbyt wiele to chyba oczywiste z powodu balansu złota oraz tego, że Bezi nie zabija smoków z powodu skarbów jak wiadomo
14.12.2016, 17:37:48
Spokojnie, nie ma płaczu, taka luźna dyskusja. Wiadomo, że jakby w każdym skarbie było 20 tys. sztuk złota i 15 mikstur siły, to balans byłby do niczego, nie o to tu chodzi. Pod względem wizualnym skarby rzeczywiście wyglądają bogato, po prostu można się zirytować kiedy w jakiejś zapyziałej dziurze znajdują się lepsze przedmioty niż w smoczym skarbcu. Ja osobiście zawiodłem się jedynie na skarbie ognistego smoka, w którym nie było nic ciekawego, pozostałe miały swoje perełki.
14.12.2016, 19:58:00
(14.12.2016, 16:17:30)Memorius napisał(a): Bezi nie zabija smoków z powodu skarbów jak wiadomo A mi się właśnie wydaje, że na kasę leci jak najbardziej, Bezi to typ który myśli na równi o sobie i o ratowaniu świata. Jego chciwości dowodzi chociażby outro G2 no i generalnie domaganie się materialnego wynagrodzenia w lwiej części zadań ;)
14.12.2016, 20:17:39
Jest to rzecz dyskusyjna.
W jakiś sposób zgadza się to dla Najemnika/Łowcy Smoków, ale nie do końca dla innych gidii. No może Mroczny w pewnym zakresie. W Przeznaczeniu staraliśmy się unikać takiego "wymuszonego bez Beziego" złota za wykonanie zadań, choć i takie momenty chyba się trafiają.
"Only The Strong Survive!" |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|