Liczba postów:637
To jedyny dialog jaki mi został.
Chciałbym się upewnić co do jednej rzeczy:
czy tablice i zagadki naprawdę są w odpowiedniej kolejności?
Znam treści wszystkich tabliczek i właśnie próbuję rozwiązać zagadki, jednakże treści ze zwoju i to co mówi Jarkendarczyk zadający pytania nie pasuje mi do tego co sam wymyśliłem jako poprawne odpowiedzi.
Gdy jest pytanie o "prowadzących do wnętrza", mam odpowiedzi 10, 12 itp, a gdy o strażników ojca słońca w domu, to liczby te są mniejsze - 4, 5 itp, dodatkowo sam Jarkendarczyk wspomina o "tajemnicach w Nowym domu", co dla mnie jednoznacznie łączy się ze słowem przed "prowadzących do wnętrza", które rozszyfrowałem na zwoju.
Jak coś, to mogę podać w PW moje rozwiązanie i uargumentować bez owijania w bawełnę co ja rozumiem poprzez odpowiednie słowa.
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!
Liczba postów:218
Gdzie w odpowiedziach pojawiają się większe liczby chodzi o "*** prowadzące do wnętrza", a gdzie mniejsze liczby to o "strażników ojca słońca". "***" należy brać dosłownie, ile odpowiednich przedmiotów go emituje w korytarzu, a drugie dotyczy już samego głównego pomieszczenia i też aranżacji wnętrza.
Koniec kariery ~ emerytowany Arcymag Ognia
Liczba postów:637
Hmm, źle więc to zinterpretowałem. Ja założyłem że chodzi o strażników w innych komnatach(12) bo pasowało do odpowiedzi, zaś prowadzące do wnętrza - myślałem o elementach które pozwalają wejść do sali z przełącznikami w "nowym domu" czyli świątyni w DP(też ilość pasowała ta z odpowiedzi gdybym miał rację i zagadki były zamienione).
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!
Liczba postów:1.328
On się nie pojawia koło Ciebie tylko w lesie, tym od łódki do obozu Myśliwych.
Liczba postów:11
ok a wszystkie golemy są przed obozem mysliwych ? bo narazie zlokalizowalem 4 osobniki a ostatniego nie moge znalesc tak sie dobrze ukrył
Liczba postów:2.972
Tak - przed obozem, ale mogą być z każdej jego strony.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:188
Zostało 3 bandytów -Orsini, Rutger ,Vismut .Coś mi się przypomina że jednemu z nich należało COŚ przynieść-któremu i co.?
Mam 3 tabliczki jarkendarczyków -gdzie szukać zielonej? (jeśli jest więcej to gdzie)
*Rutger chciał pancerz. Dokładnie taki jak ma na sobie.
*Co do kolorowych tabliczek - nie pamiętam gdzie jest zielona - lepiej powiedz GDZIE znalazłeś pozostałe.
Chaotycznie opisujesz. Najlepiej podawaj tytuł zadania i ostatnie wpisy.
Trzeba się pozbyć Vismuta. A pozbędziesz się go, jak pojawi się dialog, że wiesz kto zabił Wolframa. A to się stanie jak wykonasz inne zadanie. Porada - wykonuj inne zadania.
(08.10.2018, 10:28:15)Wiwir napisał(a): Na którym z nich się skoncentrować i szukać do upadłego ?
Nie wiem. To zależy od etapu na jakim są poszczególne zadania.
Liczba postów:1.328
08.10.2018, 11:04:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2018, 11:04:53 przez Erwin.)
Podaj więcej szczegółów odnośnie pozostałych zadań.
Na podstawie samych ich nazw ciężko coś podpowiedzieć.
Drugi fragment klucza jest bodajże gdzieś w górach jak się idzie do chatki pustelnika.