16.08.2018, 21:11:33
Moje wypociny
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Dialogi - Opinie
|
16.08.2018, 21:40:47
I z tej przyczyny PR leci.
Bardzo poruszył mnie dialog z Isgarothem, gdy pytamy go, czy nie czuje na sobie wpływu zła. Mówi on nam, że on potrafi się cieszyć z tego co już ma i z tego czym się zajmuje i nie pragnie niczego więcej, dlatego też nie ulega złym podszeptom. Ale tak też jest w prawdziwym życiu. Ten, kto pragnie dużo osiągnąć często jest kuszony przez los do niekoniecznie dobrych uczynków, byleby szybciej osiągnąć swój cel. A człowiek, który szczerze cieszy się z tego co już ma z pewnością nie ulegnie żadnym pokusom, czyż nie?
05.09.2018, 18:46:36
Jak wiadomo w Przeznaczeniu i dalszych jego częściach Magowie Ognia pokazani się jako ludzie obarczeni różnymi przywarami i słabostkami. Jednym z nielicznych, który jest postacią w pełni szlachetną, jest stary Isgaroth i dialogi jakie napisałem dla niego mają to jeszcze bardziej podkreślić.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Wygrzebałem.
Kolejny krótki dialog, który wyjątkowo mi się spodobał. Bezimienny z Mr Death w Korzeniach Zła - Koniecznie akurat teraz?! - Dobra. Przyjdę innym razem.
19.09.2018, 01:06:12
Też wspomniałem ten dialog kilkukrotnie.
02.10.2018, 15:36:51
Najlepszy dialog to dialog z Natalią w Wieży Mgieł.
''Bywaj zdrowa i nie flirtuj ze szkieletami, he he.'' :D
Podczas wykonywania zadania dla Tireona Alfieri mówi "Roncador..." podczas gdy powinien powiedzieć "Aquirre".
Chodzi oczywiście o Korzenie Zła. Podczas rozmowy z Girionem na Esmeraldzie można usłyszeć od niego mądre słowa o tym, że naród upada z powodu odrzucenia własnych tradycji i wartości. Jakież to trafne nawiązanie do tego, co się teraz dzieje w cywilizowanym świecie!
21.11.2019, 07:18:38
Ktoś kojarzy wierszyk?
Gdy tylko dzień zapadnie głuchy, Kawały sobie robią duchy. Zaczyna się wśród duchów ruch - buch! Duch ducha w ucho. Buch! Duch ducha w brzuch. Potem duch duchowi mówi coś do słuchu: Ty głupi duchu, Czego bijesz po uchu? Ja? - mówi pierwszy duch. Zwariowałeś? Bez zmrużenia powiek - Może to jakiś człowiek?!'
21.11.2019, 11:21:16
Wierszyk mówi Fortuno gdy nam przygotował skręta dla Morta z Korzeni Zła ^^
21.11.2019, 11:53:15
widać, kto aktualnie 'ogrywa' modzika
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|