Drużyna Spolszczenia
Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu (/showthread.php?tid=374)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 23.09.2016

Tych niektórych muzycznych ee chyba jednak tu nikt raczej nie wyłapie... szkoda.
Dwa z nich.
Tytuł zadania "I sprawiedliwość dla wszystkich" to bezpośrednie odniesienie do tytułu płyty METALLICA - "..And Justice For All"
imię Schmier wzięte jest od pseudonimu lidera słynnego niemieckiego zespołu thrashmetalowego DESTRUCTION

EE to także gadka Zofiji o sprzątaniu pokoiku.
Stara Gwardia DRUŻYNY SPOLSZCZENIA i DESTINY TEAM wie o co chodzi.... Faja

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Janek97279 - 16.10.2016

W DP W wodospadzie jest jaskinia ,a w niej kraty i jakaś pomarańczowa podłoga i kilka itemów. To misjce było również w GM

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - maciek456 - 22.10.2016

Czy zadanie "Światła wielkiego miasta" wzięło swoją nazwę od filmu z Charlie Chaplinem o tym samym tytule?

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 22.10.2016

No wreszcie  OK

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Lewkooo - 24.10.2016

Ej w sumie ja też to słyszałem XD Ktoś wyjaśni? :D

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Jonxx - 25.10.2016

(24.10.2016, 22:58:15)GaroK0 napisał(a): W lesie przy słonecznym kręgu co wczytam grę to słyszę zarówno babskie jak i chłopskie poranne ziewanie. To są jakieś jajca?

(24.10.2016, 23:01:07)Lewkooo napisał(a): Ej w sumie ja też to słyszałem XD Ktoś wyjaśni? :D

Przechowalnia ciał.

Z tego co wyczytałem na forum do tej pory pojawiają się tam postacie które zniknęły przez zbugowanie się save'a i które zostały usunięte przez skrypt. Niby powinny być uśmiercane, ale jak widać w Przeznaczenie niekoniecznie tak się dzieje.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Nefario - 25.10.2016

Zostały dane do przechowalni bo w Gothic'u nie da się usunąć postaci ze świata gry albo przenieść ją z jednego zena do drugiego. Ale żeby pojawiały się tam przez zbugowanego save? Możliwe że jest gdzieś jakaś funkcja która błędnie je przenosi, ale pewny nie jestem.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 08.11.2016

Ciekawostką jest postać Isabel.
Ta pani występuje w oryginalnych skryptach G2 NK ale nie została wykorzystana w grze.
Przywróciliśmy ją  praktycznie w oryginale.

Ciekawe czy kto wie gdzie gdzie i zna treść "Pieśni skruchy"...

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Lord Hagen - 14.11.2016

Coś mi się kojarzy, że zwiedzając dawne lokum jaśnie oświeconego można trafić na ten tekst czytając jeden z pulpitów w jego komnatach.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 14.11.2016

OK :!:
tak jest, aż dam punkta za to :>

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Valentinochlebiwino - 23.11.2016

Nie napisze nic odkrywczego ale ktoś kto nazwał jedno zadanko "Za kilka sztuk złota więcej" był zapewne wielbicielem westernów Sergio Leone w tym tego o bliźniaczo podobnym do nazwy zadania tytule "Za kilka dolarów więcej"
Czy nie tak?:)
Swoją drogą polecam te westerny są świetne.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Koper - 02.12.2016

Chyba, właściwy temat Język Skąd Bezi może znać historię zakochanej pary o imionach, równie dobrze nam znanym, a dokładnie Romeo i Julia i nawiązać do nich w czasie rozmowy z jednym z NPC ?
Nic nie powstrzymało tej okropnej historii o zakochańcach przed wkradnięciem się nawet do lore Gothica. :D

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 02.12.2016

Okropnej czy nie, Bezi wykorzystuje ten motyw sarkastyczny sposób.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Koper - 03.12.2016

Oczywiście.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Maniaks - 15.12.2016

Nie sądziłem, że to Mirella była tą półnagą babką z obrazu, który należał do Babo :D