Liczba postów:10.999
Tych niektórych muzycznych ee chyba jednak tu nikt raczej nie wyłapie... szkoda.
Dwa z nich.
Tytuł zadania "I sprawiedliwość dla wszystkich" to bezpośrednie odniesienie do tytułu płyty METALLICA - "..And Justice For All"
imię Schmier wzięte jest od pseudonimu lidera słynnego niemieckiego zespołu thrashmetalowego DESTRUCTION
EE to także gadka Zofiji o sprzątaniu pokoiku.
Stara Gwardia DRUŻYNY SPOLSZCZENIA i DESTINY TEAM wie o co chodzi....
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Liczba postów:22
W DP W wodospadzie jest jaskinia ,a w niej kraty i jakaś pomarańczowa podłoga i kilka itemów. To misjce było również w GM
Liczba postów:128
Czy zadanie "Światła wielkiego miasta" wzięło swoją nazwę od filmu z Charlie Chaplinem o tym samym tytule?
No wreszcie
Liczba postów:780
Ej w sumie ja też to słyszałem XD Ktoś wyjaśni? :D
Liczba postów:427
(24.10.2016, 22:58:15)GaroK0 napisał(a): W lesie przy słonecznym kręgu co wczytam grę to słyszę zarówno babskie jak i chłopskie poranne ziewanie. To są jakieś jajca?
(24.10.2016, 23:01:07)Lewkooo napisał(a): Ej w sumie ja też to słyszałem XD Ktoś wyjaśni? :D
Przechowalnia ciał.
Z tego co wyczytałem na forum do tej pory pojawiają się tam postacie które zniknęły przez zbugowanie się save'a i które zostały usunięte przez skrypt. Niby powinny być uśmiercane, ale jak widać w

niekoniecznie tak się dzieje.
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
Liczba postów:15
Zostały dane do przechowalni bo w Gothic'u nie da się usunąć postaci ze świata gry albo przenieść ją z jednego zena do drugiego. Ale żeby pojawiały się tam przez zbugowanego save? Możliwe że jest gdzieś jakaś funkcja która błędnie je przenosi, ale pewny nie jestem.
Ciekawostką jest postać Isabel.
Ta pani występuje w oryginalnych skryptach G2 NK ale nie została wykorzystana w grze.
Przywróciliśmy ją praktycznie w oryginale.
Ciekawe czy kto wie gdzie gdzie i zna treść "Pieśni skruchy"...
Liczba postów:129
Coś mi się kojarzy, że zwiedzając dawne lokum jaśnie oświeconego można trafić na ten tekst czytając jeden z pulpitów w jego komnatach.

:!:
tak jest, aż dam punkta za to
Okropnej czy nie, Bezi wykorzystuje ten motyw sarkastyczny sposób.
Liczba postów:115
Nie sądziłem, że to Mirella była tą półnagą babką z obrazu, który należał do Babo :D