Drużyna Spolszczenia
Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Imperium Popiołów (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=181)
+--- Wątek: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... (/showthread.php?tid=3116)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 01.01.2026

Sprawdzałem i to nie pomoże, bo ten dialog nie istnieje w jego zapisie.
Normalnie byłby jego rekord w save z wartością 0, a tu nic, tak jakby go nie było w skryptach.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 01.01.2026

(31.12.2025, 21:09:41)Erwin napisał(a): Po tym jak wciskasz P masz dostępny jakiś dialog u Wojbora?

Nie było dialogu ....odinstalowałem Gothic GOG,zainstalowałem podstawe z Steam ,dodatek ,plus plik który podesłałes z savem i ruszyło .....także gram dalej i dziekuje za ogoromną pomoc

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 01.01.2026

Wygląda, że ta poprzednia Twoja instalka była już bardzo "zużyta". 
Warto co jakiś przeinstalować sobie grę, pilnując, żeby nic z poprzedniej wersji nie zostało na dysku, bo czasem jakieś śmieci zostają.

Przeczytaj sobie te dwa dialogi z Laresem i Pardosem, żebyś miał ciągłość fabuły i wiedział, o co chodzi i myślę, że teraz pójdzie.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 02.01.2026

(01.01.2026, 09:50:57)Erwin napisał(a): Wygląda, że ta poprzednia Twoja instalka była już bardzo "zużyta". 
Warto co jakiś przeinstalować sobie grę, pilnując, żeby nic z poprzedniej wersji nie zostało na dysku, bo czasem jakieś śmieci zostają.

Przeczytaj sobie te dwa dialogi z Laresem i Pardosem, żebyś miał ciągłość fabuły i wiedział, o co chodzi i myślę, że teraz pójdzie.

Tak wszystko ruszyło jak należy, zadanie z Krucjatą zakończone, tylko jest jeszcze mały problem ,bo chciałem wykonać misję Wilka ,ale Baltram nie żyje, a ja nie mam klucza ....można prości kod na klucz ??

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Tituf - 02.01.2026

RE: IP - problemy z zadaniem... - evilcioran - 16.07.2026

(04.07.2020, 21:50:51)Opos napisał(a): Znalazłem Grittę w domku Eremity jednak nie mam z nią dialogu

przed zabiciem bandytów trzeba najpierw porozmawiać z blizną na bramie i dopiero wtedy iść do renzo. 
jeśli jednak już nie żyją: insert bdt_4113_renzo

witam. utknąłem w kilku zadaniach:
1. artefakty jarkendaru - nie moge oddać miecza, co go warg strzegł, Atenodorowi.
2. bestie z otchłani czasu - theodor dostał broń, gildia w komplecie, florian dołączył na końcu. 
3. odwieczni wrogowie - ostatni wpis jest o przeczytaniu raportu przez Gedara, rozmawiałem później z von Gotherem.
4. kopalnia batlorri - tylko jeden wpis.
5. obcy wśród swoich - "zdobyłem zaufanie calderona. jest jeszcze jeden wspólnik." 
6. wielka wyprawa - Baltram nie żyje.
7. krucjata ludowa - zakończyłem sny o potędze, ale u Laresa nie było o tym dialogu. mimo to pardos powiedział mi o tym co widział wojbor i teraz mam te kielichy ale Girion nie chce ich przyjąć.
8. na zawsze razem - powiedziałem Elenie o rodzicach i o bitwie.
9. dwaj kowale - na plaży nie ma pracy dla Benneta, za to w dawnym obozie Arto to Bennet nie chciał.
10. inwazja - powiadomiłem Parricidesa o zabiciu Urdamona, Zetiona i Akrona. być może popełniłem błąd, bo o tym pierwszym mu powiedziałem dopiero po zabiciu też drugiego.
11. odpłynąć - przyniosłem drewno i sekstans. Zelda, Roscoe i Wilk zeszli z okrętu, Bobby też by chciał. dałem Lesterowi wody do rytuału odpędzenia zła.

w razie niejasności postaram się doprecyzować co trzeba, a tutaj mój save:
https://www.mediafire.com/file/8xehsfwk67g8eav/savegame2.rar/file

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Tituf - 18.07.2026

Tak z ciekawości spytam, w ciągu 3 tyg ogrywasz trzeciego modzika. Skończyłeś jakiegoś?

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - evilcioran - 18.07.2026

tak, skończyłem poprzednie mody z tej sagi. czy czegoś mnie to nauczyło? tak, że nie zawsze rozwiązania problemów z zadaniem są oczywiste, niektóre nie są nawet logiczne. dlatego tu jestem i pytam.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Tituf - 18.07.2026

1. Trzeba odnaleźć trzy artefakty i z kompletem iść do Tryfona.
2. Po zabiciu Galderiana ruszy dalej.
...
4. Uwolniłeś Zoltana? Jeśli masz tylko jeden wpis, to pewnie nie. Poszukaj w drugiej kopalni w Kanionie.
5. Sny o potędze zrobione, tak? To teraz pogadaj z Lustigem.

Krucjata ruszy jak podciągniesz właśnie Obcy wśród swoich