![]() |
"Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Destiny Team - kulisy (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182) +--- Wątek: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM (/showthread.php?tid=4320) Strony:
1
2
|
"Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Memorius - 01.04.2024 Najstarsi górale pamiętają rok 2016, gdy na poprzednim jeszcze forum pojawił się temat moda "Druid". Według tamtych planów miał to być total conversion rozgrywany w Dolinie Przodków z Przeznaczenia. Powstał nawet team, który miał to wyprodukować oraz duża część content w ramach skryptów głównych, ostatecznie jednak do dalszych prac nie doszło i ekipa DESTINY TEAM skupiła się na Epilogu. Pewna część skryptów przewidzianych dla "Druida" oraz kilka postaci zostało wykorzystanych w "Przebudzeniu". Idea stworzenia "Druid" pojawiała się potem co jakiś czas w postaci luźnych dyskusji, ale kolejne części Sagi spychały tę ideę na daleki plan. W czasie prac nad "Klasztor 2" w pewnym momencie uznaliśmy, że przewidzianego do tej gry zena po prostu szkoda w pociętej i ograniczonej formie i postanowiliśmy wrócić do koncepcji "Druid" jako nowego średniometrażowego moda od DT rozgrywającego się właśnie w tym odrzuconym zenie. Mod, planowany na co najmniej 30 godzin, będzie rozgrywał się w Uniwersum Sagi, choć z zupełnie innym, zaskakującym bohaterem głównym i z zupełnie innym nie spotykanym dotąd gameplay. Pojawi się pewna ilość postaci znanych z Sagi, a akcja rozgrywać się będzie na jednej z wysp archipelagu, do którego należy Khorinis. Prace na poważnie rozpoczną się gdzieś w okresie wakacyjnym - zakończenie - pewnie pod koniec roku. O dalszych postępach - w miarę rozwoju sytuacji ![]() RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Dynamind - 02.04.2024 I to jest dobra wiadomość, widzę że ostro wzięliście się do roboty z tymi modami, oby tak dalej ? RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Memorius - 03.04.2024 Jeżeli ktoś myślał, że to taki Primaaprilisowy żart, to nie, to nie jest żart. Gra powstanie, tyle że pewnie w wolniejszym tempie niż Klasztor 2. Jakby co to zapraszamy chętnych do współpracy ![]() RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Memorius - 29.05.2024 Trochę to przycichło, jednak wcale nie oznacza, że nic z tego nie będzie. Jest już wstępne ustalenie kiedy prace ruszą pełną parą. Erwin musi tam zrobić istotne poprawki i uzupełnienia w wybranym zenie, ja powoli szykuję content na pierwszą poglądową wersję. Może wyrobimy się w tym roku, a jak nie w tym, to na początku 2025. Erwin mocno posunął do przodu sprawy zena. Jest z tym sporo roboty, bo tego świata jeszcze nie widzieliście w żadnej grze. Prace skryptowe ruszą, gdy uporam się z produkcją Imperium Popiołów nowej, ulepszonej wersji. RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Simon - 16.06.2024 Czyżby ZEN Khorany? RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Erwin - 16.06.2024 Nie ![]() Jeśli masz na myśli ten, co miał być użyty w pełnej wersji, to on byłby nawet za duży do tego moda. RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Tituf - 17.07.2024 Jak wiecie, do realizacji tego projektu już nie dojdzie. Postanowiliśmy jednak pewne rzeczy dotyczące modyfikacji ujawnić, choćby ze względu na pamięć o Memoriusie. On był oczywiście głównym inicjatorem i pomysłodawcą projektu, nie potrafił wysiedzieć spokojnie, ciągle strzelał pomysłami i gotowymi rozwiązaniami... Pewnie jesteście ciekawi, o czym miała być modyfikacja? (16.04.2024, 19:54:46)Memorius napisał(a): A rozgrywka, gameplay? (16.04.2024, 20:14:28)Memorius napisał(a): Gameplay - no będzie zupełnie inny niż w dotąd robionych grach. Mieliśmy też już utworek Zieglera na start, no i było już logo, plansza, którą zmodyfikowałem ja... ![]() ![]() Szkoda niezmiernie, że to wszystko się skończyło ![]() RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Dota - 17.07.2024 Sama fabuła wydaje się dość szablonowa, jeśli chodzi o historię, ale w świecie Gothica akurat taka historia jest wbrew pozorom dość unikatowa. Memorius zawsze mówił, że Velaya to najlepszy mod i widzę tu trochę inspiracji. Wymuszenie na graczu posługiwaniem się magią byłoby dość trudnym zadaniem, jeśli chodzi balans gry, a przynajmniej tak mi się wydaje. No ciekawe, jakby to wyszło finalnie. (16.04.2024, 19:54:46)Memorius napisał(a): Na jakiej zasadzie miał być wyłoniony zwycięzca konkursu? XD P.S. Okładka turbo klimatyczna. Podrzucisz utwór jaki miał grać w menu głównym? RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Erwin - 17.07.2024 (17.07.2024, 20:26:29)Dota napisał(a):(16.04.2024, 19:54:46)Memorius napisał(a): Myślę, że nie trzeba tego brać tak dosłownie. Podejrzewam, że rozegrałoby się to tak, że kto by miał jakiś pomysł, to by wrzucił w temat i potem wspólnie by się coś ustaliło i wybrało. RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Tituf - 17.07.2024 (17.07.2024, 20:26:29)Dota napisał(a): Podrzucisz utwór jaki miał grać w menu głównym? wstępnie przygotowałem kawałek z tego poniżej, ale to jeszcze było ciągle nieuzgodnione: RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Dota - 17.07.2024 (17.07.2024, 20:50:10)Erwin napisał(a): Myślę, że nie trzeba tego brać tak dosłownie. Podejrzewam, że rozegrałoby się to tak, że kto by miał jakiś pomysł, to by wrzucił w temat i potem wspólnie by się coś ustaliło i wybrało. Domyślam się, pół żartem to napisałem. ![]() @edit (17.07.2024, 20:51:15)Tituf napisał(a): wstępnie przygotowałem kawałek z tego poniżej, ale to jeszcze było ciągle nieuzgodnione: Z początku strasznie poważny się wydaje, moja pierwsza myśl była taka, że trochę nie pasowałby do konceptu biorąc pod uwagę wypowiedź Memoriusa. (16.04.2024, 19:54:46)Memorius napisał(a): W 25 sekundzie się fajnie rozkręca, wpada w ucho ten motyw. Jedyny minus jest taki, że ludzie zazwyczaj to w menu nie siedzą za długo i od razu włączają grę, więc trochę szkoda by było, bo obstawiam, że część by zwyczajnie do tego momentu nie dotrwała. W Przeznaczeniu ten motyw był dobry, bo od razu wkręcał do słuchania i aż się chciało w tym menu chwilę posiedzieć. Nie mniej sam utwór jako całość myślę, że by pasował. @edit2 W sumie im dłużej tego słucham, to coraz bardziej się do tego przekonuję, że niekoniecznie ma sens to, co napisałem wyżej. Dobrze się to wkręca i jednak ten początek też jest niezły. Siedziałbym w tym menu na pewno nie raz. Chyba najfajniejszy utwór z tych, które dotychczas mieliście w innych modach. RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Tituf - 17.07.2024 ale to jest całość - w menu byłby góra 35 s kawałek, wybrany oczywiście najbardziej odpowiedni ![]() RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Dota - 17.07.2024 A dałoby się to tak fajnie obrobić, żeby nie było słychać, że jest wycięty tylko fragment? Nie znam się na tym i myślałem, że to nie jest takie łatwe zadanie. RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Tituf - 17.07.2024 w tle miało jeszcze plumkać coś takiego: RE: "Druid" - nowy mod od DESTINY TEAM - Dota - 17.07.2024 (29.05.2024, 21:59:58)Memorius napisał(a): Erwin mocno posunął do przodu sprawy zena. Jest z tym sporo roboty, bo tego świata jeszcze nie widzieliście w żadnej grze. A można się dowiedzieć jaki ZEN był planowany? |