Gothic Remake - temat ogólny
Przeklejam moją wypowiedź z grupki na Discordzie, bo dla mnie jest niepojętne, jak ludzie mogą uważać, że ten Remake jest dobry, gdzie autorzy dokonali dewastacji na fabule z Gothica 1. Jak ktoś jeszcze nie grał, a nie chce spoilerów, to nie czytać dalej proszę. To jest wysryw mojej frustracji.
Odpowiedz
Chcecie rozmawiać o goticzku i rimejku, to proszę bardzo, temat jest założony i możecie wyklinać albo zachwalać, w granicach rozsądku oczywiście, aby shoutboxa nie zaśmiecać Relaks

Tak więc zapraszam do dyskusji OK
Odpowiedz
Taki komentarz znalazłem na jutubach i w pełni się z nim zgadzam. Ukończełem 1x grę i na razie mam dosyć

"Świetna recenzja. Na duży plus, że pośród wszechobecnych zachwytów (które są zdecydowanie na wyrost), ty postanowiłeś skupić się na wypunktowaniu licznych niedociągnięć i po prostu zwrócić uwagę na fakt, że dostaliśmy grę z dużym potencjałem, ale mocno niedokończoną. Tak naprawdę, to dostaliśmy grę, która ma dokładnie te same mocne strony co oryginalny Gothic 1 ale też dokładnie te same bolączki co jej pierwowzór. A w tym remake'u chyba chodziło przede wszystkim właśnie o to, żeby pozbyć się tych tych bolączek. W oryginalnym G1 mieliśmy przestarzałe, prymitywne AI NPCów, które zdecydowanie wymagało odświeżenia, to w remake'u też dostaliśmy skopane AI. Brak questów po pierwszym rozdziale i ogólna liniowoś była problemem w G1 i w remake'u dostaliśmy dokładnie to samo. Niezbalansowana rozgrywka była problemem G1 i tutaj jest to samo. Długo można by wymieniać. Tak naprawdę to, co się Alkimii najbardziej udało, to piękna, klimatyczna mapa zachęcająca gracza do eksploracji. Cała reszta to niestety powtórka z oryginalnego Gothiczka. To co było słabe w G1 w remake'u dalej jest słabe, a te kilka nieskomplikowanych i raczej banalnych questów, które dostaliśmy, to jak na 7 lat pracy deweloperskiej, to zdecydowanie za mało."
Bolt Thrower
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości