19.02.2024, 21:59:09
(18.02.2024, 10:53:29)Dota napisał(a): A, zapomniałem o wpisach do dziennka, o których napisałeś Tituf. To też zawsze mnie wkurwiało, że wasze podejście było takiej, że marne wpisy w dzienniku miały wymagać na graczy czytanie dialogów, z czym totalnie się nie zgadzam, bo zazwyczaj gra się na przestrzeni dłuższego czasu w takiego moda i wymganie od gracza pamiętania jakichś linii dialogowych po tygodniu przerwy od gry jest patologiczne. Przytoczę tu Kroniki Myrtany, które widziałem na tym forum były krytykowane, że dziennik prowadził za rączkę - imo takie podejście jest still najlepsze (nie ma lepszego). Jak gracz skipuje dialogi, to wymuszanie na nim ich czytanie skąpym dziennikiem więcej krwi psuje normalnym graczom, niż eliminuje problem walenie w ESC na przypał. xd
Niech już będzie tak jak było. Prowadzenie za rączkę zostawmy Kronikom (bardzo dobry mod, żeby nie było) ale Klasztor jednak niech stawia pewien nacisk na wysiłek intelektualny a nie tylko na to czy mam walczyć mieczem czy łukiem. Moim zdaniem jeśli za taki mod nie możesz się zabrać porządnie to nie powinieneś do niego podchodzić albo przynajmniej mieć pretensji że dziennik jest rozwiązany tak a nie inaczej