08.08.2016, 12:01:06
(08.08.2016, 08:53:14)Siekiera napisał(a): Pograłbym bardzo chętnie w Przeznaczenie, ale gra jest bardzo kapryśna, bo nie wiadomo kiedy i gdzie albo jak zapiszę albo jak wczytam to gra crashuje. Nie ciągle, czasami gram 2h bez przerwy i nic się nie dzieje, a czasami po 2 razy włączam grę i crashuje przy zapisaniu, wczytaniu. Dziwne. Nigdy nie miałem problemu z żadnym modem np. Edycja Rozszerzona, Returning, Złote Wrota, ale Przeznaczenie crashuje czasem niemiłosiernie. Chyba sobie odpuszczę, może kiedyś spróbuję znowu. Mam po prostu dość crashy.
Musisz mieć coś naknocone przy instalacji. W wersji klubowej grałem 200 godzin bez ani jednego crasha - bez żadnej ściemy.
Kiedyś robiłem testy Przeznaczenia bez System Packa, bo chciałem coś sprawdzić i w ciągu zaledwie 3 godzin miałem z 10 crashy. Nie chcę Ci nic zarzucać, ale moim zdaniem na 100% masz coś źle zainstalowane, nie czyściłeś Gothica przed instalacją Przeznaczenia albo coś w ten deseń.
Podstawowe pytania.
Uruchamiasz GothicStarter jako administrator i ze zgodnością z Windowsem XP? Instalowałeś Przeznaczenie na czystego Gothica i czy masz wszystko zainstalowane tak jak trzeba?
Jeżeli tak, to spróbuj jeszcze zaznaczyć opcję we właściwościach GothicStartera "Wyłącz skalowanie do wysokich rozdzielczości DPI."