Parlaf leży w tej jaskini i ma pierścień, który oddajemy chyba Dobarowi alias Gilbertowi i kończymy zadanie.
Zjednoczony Obóz
|
19.08.2018, 20:55:22
Czyli coś źle popatrzyłem w skryptach.
![]()
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
19.08.2018, 21:38:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2018, 22:35:07 przez mistrz007.)
No ja już też przez chwilę zgłupiałem, dziękuję Erwin że to wyjaśniłeś. Niestety... Ja byłem w tej jaskini zaraz po wzięciu zadania, (jeżeli mowa o tej w której swego czasu stacjonował ork i warg, a zakładam że tak) no i Parlafa nie znalazłem. No kurde. Od razu o niej pomyślałem, bo pamiętałem że tam był warg, blisko obóz zjednoczony no i po drodze z zamku. Wkurza mnie i boli dupa przez to wiszące zadanie w dzienniku
![]() PS. Swoją drogą właśnie ukończyłem wątek oblężenia i reszty misji pobocznych i jest naprawdę epicko ![]() ![]() Edit: Sprawa rozwiązała się w najdziwniejszy możliwy sposób... Po zabiciu smoka z bagien zawitałem do zjednoczonego obozu zobaczyć co u kolegów nowych (starych) jakich pozyskałem, przy okazji polowania i zajrzałem do tej jaskini. Ku mojemu zdziwieniu Parlaf leżał wygięty. Hmm cieszy mnie taki obrót spraw, chociaż interesujące jest czemu pokazał się teraz, a nie wcześniej. Najważniejsze że znalazłem człowieka. Pozdrawiam ![]()
19.08.2018, 22:42:52
Dziwne, ale dobrze, że się wyjaśniło
![]()
20.08.2018, 08:08:15
(19.08.2018, 21:38:10)mistrz007 napisał(a): interesujące jest czemu pokazał się teraz, a nie wcześniej.Na jakiejś podstawie (dialog najpewniej) musiał się pokazać. Możliwe, że dopiero po jakimś czasie wykonałeś tę akcję.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
20.08.2018, 13:45:37
Ogólnie może chodzi o zabójstwo smoka bagiennego? Może efekt konsoli, jak przywołałem pierścień Kruka (zniknął mi), może po prostu go nie zauważyłem. W każdym razie ta ostatnia opcja najmniej prawdopodobna, gdyż od razu po rozmowie z Dobarem najzwyczajniej w świecie wleciałem na chama do tej jaskini i ciężko byłoby go nie spostrzec w niej ;)
No, ale raczej musiałem go przeoczyć (nie wiem jak), ponieważ nie spotkałem żadnych bugów w grze. Chyba, że licząc Ur Shaka który w 3 rozdziale nie dał mi znać czego dowiedział się od swoich pobratymców na temat służby najemnej. Uprzedzam, że na pewno go odwiedziłem w 3 rozdziale, chociażby że Jergan był blisko no i wydawało się to logiczne, że skoro musi zasięgnąć opinii u pobratymców to zrobi to w następnym rozdziale. Nikt takiego błędu nie ma, więc wina leży na pewno po mojej stronie. Dobra starczy off topu. Najważniejsze, że go mam (Parlafa) i mogę dalej cieszyć się Przeznaczeniem z tylko jedną misją zawaloną w dzienniku ![]()
20.08.2018, 14:26:06
Mi to wygląda na jakiś problem sprzętowy. Coś się nie doczytuje do końca.
Dlatego poleciłem Ci robić sobie kopie save'ów. Pójdziesz np do Jarkendaru, zrobisz 20 zapisów w tej lokacji, a międzyczasie zwali Ci się np przejście między zenami i wtedy koniec. Takich przykładów można podać kilka.
21.02.2019, 18:30:26
W jakim konkretnym miejscu powinienem szukać te plany orków dla Pacho?
21.02.2019, 18:54:10
Walcz z mocnymi orkami to ci same wpadną w ręce.
09.11.2019, 16:44:29
Czy Paladynów z Zamku pozbywa się w innym sposób niż kradzież Adalrykowi klucza do drzwi obok niego za którymi jest kołowrót?
Mogę go zapytać o bramę ale nie mam opcji kradzieży nawet przy 190 pkt zręczności. (5 Rozdział) ![]()
09.11.2019, 16:56:04
A kto powiedział, ze Paladynów z zamku się pozbywa?
W Przeznaczeniu nie ma opcji wpuszczenia Orków do Zamku a brama otwiera się tylko raz, ale żeby to zobaczyć trzeba grać Paladynem. Klucz nie istnieje.
05.12.2020, 12:09:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2020, 12:11:38 przez Hexados.
Powód edycji: Błąd
)
Co do zadania z sojuszem z łowcami smoków. Zapłaciłem Cipherowi, on poszedł do obozu, Rod nie. Cipher mówi, że przekona kolegę. Z rodem gadka tylko o jego butach, to jakiś błąd, czy powinienem mu szukać nowej parki, a ten czmychnie do ZO?
Ładne słowa nie wystarczą, aby zmienić świat. ~ Lelouch Lamperouge
05.12.2020, 14:31:58
po zapłaceniu Cipherowi udaj się do zleceniodawcy teraz - do Roscoe - Rod nie ma dialogu w tym zadaniu
„Primus in orbe deos fecit timor..."
05.12.2020, 14:41:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2020, 15:46:45 przez Hexados.
Powód edycji: rozwiązanie
)
Okej, zmyliło mnie, że Rod nie poszedł z Cipherem + zapomniałem że to nie Arto to zlecał, zobaczymy czy ruszy.
*Rzeczywiście udało się oddać questa u Roscoe, Rod został na ławeczce koło Cavalorna, jednocześnie z mowy zachowuje się tak, jakby w obozie był. No cóż, jak mu tak wygodnie.
Ładne słowa nie wystarczą, aby zmienić świat. ~ Lelouch Lamperouge
05.12.2020, 16:41:16
(05.12.2020, 14:41:47)Hexados napisał(a): Okej, zmyliło mnie, że Rod nie poszedł z Cipherem + zapomniałem że to nie Arto to zlecał, zobaczymy czy ruszy. To się buguje, miałem taki sam problem, starczyło zrestartować grę i jeszcze raz ich puścić. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości