31.12.2024, 04:06:07
Te grzyby ze specjalnymi nazwami są do czegoś przydatne, czy po prostu warto je jeść, bo dużo leczą? Przy poprzedniej rozgrywce wszystkie wyzbierałem i żadnego z nich nie użyłem.

Imperium Popiołów - problemy z zadaniem...
|
31.12.2024, 04:06:07
Te grzyby ze specjalnymi nazwami są do czegoś przydatne, czy po prostu warto je jeść, bo dużo leczą? Przy poprzedniej rozgrywce wszystkie wyzbierałem i żadnego z nich nie użyłem.
![]()
31.12.2024, 08:26:35
Poza tym, że leczą, tak jak jabłka mają ukryte w zależności od gatunku bonusy lub antybonusy.
Zapisz sobie grę i popróbuj.
31.12.2024, 17:54:23
Cześć, mam problem. Po oddaniu pióra Zakfieldowi wysłał mnie z pytaniem o ptaoha do kapłana adanosa. Jedyny dialog jaki mam to z Saturasem zwiazany z kielichem, odnoszę go vatrasowi, ogarniam elene, wracam do vatrasa potem do saturasa który informuje mnie o tym że odchodzą i żebym pogadał z cordem z którym nie mam dialogu. Nie za bardzo wiem co teraz mam zrobić w tej sytuacji
Moje jedyne 3 zadania jakie zostały to ta Wielka wyprawa wodnego kręgu, Inwazja i Odpłynąć i totalnie utknąłem, z nikim nie mogę o niczym pogadać po rozmowie z saturasem i przekierowaniu mnie do corda Nie wiem, chyba mi się coś zbugowało ![]()
31.12.2024, 19:30:14
Miałeś taki dialog z Zafkielem?
Cytat:AI_Output(other,self,"DIA_Zafkiel_godswar_15_01"); //Skłóceni bogowie naszego świata... a potem Cytat:AI_Output(other,self,"DIA_Zafkiel_Adanosrole_15_01"); //A co z Adanosem? ??
31.12.2024, 19:30:36
Warunkiem rozmowy z Cordem jest tylko wcześniejszy dialog z nim o więźniu i z Saturasem właśnie. Może przyzwij Corda kodem to pojawi się ten dialog.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
31.12.2024, 20:11:32
Tak miałem dokładnie takie rozmowy z zafkielem, po czym poszedłem właśnie do saturasa, on mnie odesłał do vatrasa później spowrotem do saturasa i powinienem iść do corda ale nie mam z nim dialogu. A co do tego przyzwania corda codem próbowałem, nic się nie zmienia..
Znalazłem na the modders wątek dokładnie z tym samym problemem co napisałem. Podobno ominięty dialog z uwięziony Rhenem i faktycznie nie miałem takiego dialogu z cordem, więc chyba klapa z ukończeniem moda. Ewentualnie jeśli ktoś by mi pomógł edytować save tak jak autorowi posta na themodders albo powiedział czy mogę coś samodzielnie w miarę prosty sposób z tym zrobić
Do tego dialogu z Cordem tzreba odbyć dialog z Saturasem
Cytat:AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_01"); //Dostarczyłeś kielich. oraz z nim dialog o Rhenie Cytat:AI_Output(other, self ,"DIA_Cord_Rhen_15_01"); //Przychodzę w sprawie Rhena. Jak to miałeś i dalej Cord nie ma dialogu, to coś się zbugowało. Wyślij ostatni zapis, to poprawię. Ewentualnie, jak chcesz sam to zrobić, to musisz ustawić DIA_Cord_Rhen i DIA_Saturas_weleave na 1.
31.12.2024, 21:12:11
Wysłałem ci na pw, link do pobrania save'a
![]()
31.12.2024, 21:17:35
31.12.2024, 21:32:37
Teraz jest elegancko, dzięki wielkie
![]()
01.01.2025, 16:07:08
Mam problem. Zostały mi trzy zadania i dalej stoję.
1. Niesforna dziewczyna. Ostatni wpis o tym, że muszę znaleźć inny sposób, by nie czuła się bezpiecznie 2. Inwazja. Wpis o tym, że trzeba się rozejrzeć za generałem 3. Odpłynąć. To podejrzewam, że ruszy dalej jak ruszę trochę inne zadania A jeśli chodzi o zabitego Karnacja, to poinformowałem Gedara, rozmawiałem z Mileniusem. Nie mam z nikim opcji dialogowej. Pomożecie?
01.01.2025, 16:34:22
1. Jak masz wpis o tym, że Bezi musi znaleźć sposób, żeby Velaya nie czuła się bezpiecznie w nowym pancerzu, to następny jest dialog z Velayą po zakończeniu misji "Przeminęło z wiatrem", gdzie dostajemy wpis "Miłość Gritty i Levona zwyciężyła! Oparła się próbie czasu i nie przeminęła jak poranna bryza..."
Do wątku generała trzeba pociągnąć temat Rhademesa i uczonych Jarkendarczyków, także podejrzewam, że to pierwsze zadanie blokuje postęp.
01.01.2025, 16:53:22
(01.01.2025, 16:34:22)Erwin napisał(a): 1. Jak masz wpis o tym, że Bezi musi znaleźć sposób, żeby Velaya nie czuła się bezpiecznie w nowym pancerzu, to następny jest dialog z Velayą po zakończeniu misji "Przeminęło z wiatrem", gdzie dostajemy wpis "Miłość Gritty i Levona zwyciężyła! Oparła się próbie czasu i nie przeminęła jak poranna bryza..." Rhademesa przyznałem i z nim rozmawiałem. Zetiona i tych dwóch magików od przywołań ubiłem. Rozmawiałem z Parrecidesem o nich. A co dalej z tym Marbachem?
01.01.2025, 17:54:23
A, nie załapałem, bo tam we wpisie jest błąd, pewnie ze słownika i pisze "Karnacja".
Po rozmowie z Mileniusem powinna być opcja u Saturasa.
Po wybiciu wszystkich Jarkendarczyków w kanionie nie powinno być jakiejś opcji dialogowej u któregoś z Magów Wody i tej akcji z Baltramem? Wszyscy milczą jak grób. Są jakieś inne warunki jeszcze?
@edit Dobra, sam znalazłem odpowiedź. Nie przeczytałem kamiennej tablicy Zeptiona i dlatego nie miałem dialogu. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|