Imperium Popiołów - problemy z zadaniem...
Te grzyby ze specjalnymi nazwami są do czegoś przydatne, czy po prostu warto je jeść, bo dużo leczą? Przy poprzedniej rozgrywce wszystkie wyzbierałem i żadnego z nich nie użyłem. xD
Odpowiedz
Poza tym, że leczą, tak jak jabłka mają ukryte w zależności od gatunku bonusy lub antybonusy.
Zapisz sobie grę i popróbuj.
Odpowiedz
Cześć, mam problem. Po oddaniu pióra Zakfieldowi wysłał mnie z pytaniem o ptaoha do kapłana adanosa. Jedyny dialog jaki mam to z Saturasem zwiazany z kielichem, odnoszę go vatrasowi, ogarniam elene, wracam do vatrasa potem do saturasa który informuje mnie o tym że odchodzą i żebym pogadał z cordem z którym nie mam dialogu. Nie za bardzo wiem co teraz mam zrobić w tej sytuacji

Moje jedyne 3 zadania jakie zostały to ta Wielka wyprawa wodnego kręgu, Inwazja i Odpłynąć i totalnie utknąłem, z nikim nie mogę o niczym pogadać po rozmowie z saturasem i przekierowaniu mnie do corda

Nie wiem, chyba mi się coś zbugowało :/ patrzyłem na filmiki z przechodzenia moda na yt, ludzie na tym samym etapie mają normalnie dialog z cordem..
Odpowiedz
Miałeś taki dialog z Zafkielem?
Cytat:AI_Output(other,self,"DIA_Zafkiel_godswar_15_01"); //Skłóceni bogowie naszego świata...
AI_Output(self,other,"DIA_Zafkiel_godswar_01_02"); //Innos, Beliar i Adanos.
AI_Output(other,self,"DIA_Zafkiel_godswar_15_03"); //Rozejm pomiędzy wiernymi Innosowi i Beliarowi wydaje się taki kruchy...

a potem
Cytat:AI_Output(other,self,"DIA_Zafkiel_Adanosrole_15_01"); //A co z Adanosem?
AI_Output(self,other,"DIA_Zafkiel_Adanosrole_01_02"); //O to musisz zapytać kapłana tego boga.
AI_Output(self,other,"DIA_Zafkiel_Adanosrole_01_03"); //Teraz.

??
Odpowiedz
Warunkiem rozmowy z Cordem jest tylko wcześniejszy dialog z nim o więźniu i z Saturasem właśnie. Może przyzwij Corda kodem to pojawi się ten dialog.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Tak miałem dokładnie takie rozmowy z zafkielem, po czym poszedłem właśnie do saturasa, on mnie odesłał do vatrasa później spowrotem do saturasa i powinienem iść do corda ale nie mam z nim dialogu. A co do tego przyzwania corda codem próbowałem, nic się nie zmienia..

Znalazłem na the modders wątek dokładnie z tym samym problemem co napisałem. Podobno ominięty dialog z uwięziony Rhenem i faktycznie nie miałem takiego dialogu z cordem, więc chyba klapa z ukończeniem moda. Ewentualnie jeśli ktoś by mi pomógł edytować save tak jak autorowi posta na themodders albo powiedział czy mogę coś samodzielnie w miarę prosty sposób z tym zrobić
Odpowiedz
Do tego dialogu z Cordem tzreba odbyć dialog z Saturasem
Cytat:AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_01"); //Dostarczyłeś kielich.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_02"); //Wyczułem, że ma go już Vatras.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_03"); //Pora się pożegnać, Strażniku Równowagi.
AI_Output(other,self,"DIA_Saturas_weleave_15_04"); //Jak, już teraz, tak nagle?!
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_05"); //Musimy wybrać i nie myśl, że to wybór dla nas, Magów Wody, prosty.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_06"); //Tamte sprawy, w Varancie, dotyczą jednak naszej przeszłości, i zapewne także przyszłości.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_07"); //Cord już wie, że Wodny Krąg został rozwiązany.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_08"); //Porozmawiaj z nim o wyprowadzeniu ludzi z Jarkendaru.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_09"); //I być może o innych sprawach...
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_10"); //My szykujemy się do teleportacji do miasta.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_11"); //Musimy zabrać stamtąd Riordiana i Nefariusa.
AI_Output(other,self,"DIA_Saturas_weleave_15_12"); //To wszystko jest takie nieoczekiwane...
AI_Output(other,self,"DIA_Saturas_weleave_15_13"); //Czy to oznacza, że już się więcej nie spotkamy?
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_14"); //Nie, to oznacza tylko Nowy Początek.
AI_Output(self,other,"DIA_Saturas_weleave_14_15"); //Do widzenia, Strażniku Równowagi.
B_LogEntry(TOPIC_Big_WK_Action,"Magowie Wody odchodzą z Jarkendaru, a Wodny Krąg został rozwiązany. Myślałem, że nastąpi to jednak nieco później. Trzeba natychmiast porozmawiać z Cordem.");

oraz z nim dialog o Rhenie
Cytat:AI_Output(other, self ,"DIA_Cord_Rhen_15_01"); //Przychodzę w sprawie Rhena.
AI_Output(self, other ,"DIA_Cord_Rhen_14_02"); //Tak tak, wiem. Ale co ja mogę?
AI_Output(self, other ,"DIA_Cord_Rhen_14_03"); //Gdyby tak mała wyprawa z odbiciem więźnia... ale wykup?
AI_Output(self, other ,"DIA_Cord_Rhen_14_04"); //Ja nie mam złota i nie za bardzo mogę ci pomóc.
AI_Output(other, self ,"DIA_Cord_Rhen_15_05"); //W porządku, Bracie.

Jak to miałeś i dalej Cord nie ma dialogu, to coś się zbugowało.
Wyślij ostatni zapis, to poprawię.

Ewentualnie, jak chcesz sam to zrobić, to musisz ustawić DIA_Cord_Rhen i DIA_Saturas_weleave na 1.
Odpowiedz
Wysłałem ci na pw, link do pobrania save'a :)
Odpowiedz
Zobacz teraz

https://mega.nz/file/JzlDSD7b#eVK0e1lZ49...T2QabmURZk
Odpowiedz
Teraz jest elegancko, dzięki wielkie :)
Odpowiedz
Mam problem. Zostały mi trzy zadania i dalej stoję.
1. Niesforna dziewczyna. Ostatni wpis o tym, że muszę znaleźć inny sposób, by nie czuła się bezpiecznie
2. Inwazja. Wpis o tym, że trzeba się rozejrzeć za generałem
3. Odpłynąć. To podejrzewam, że ruszy dalej jak ruszę trochę inne zadania

A jeśli chodzi o zabitego Karnacja, to poinformowałem Gedara, rozmawiałem z Mileniusem.

Nie mam z nikim opcji dialogowej.
Pomożecie?
Odpowiedz
1. Jak masz wpis o tym, że Bezi musi znaleźć sposób, żeby Velaya nie czuła się bezpiecznie w nowym pancerzu, to następny jest dialog z Velayą po zakończeniu misji "Przeminęło z wiatrem", gdzie dostajemy wpis "Miłość Gritty i Levona zwyciężyła! Oparła się próbie czasu i nie przeminęła jak poranna bryza..."

Do wątku generała trzeba pociągnąć temat Rhademesa i uczonych Jarkendarczyków, także podejrzewam, że to pierwsze zadanie blokuje postęp.
Odpowiedz
(01.01.2025, 16:34:22)Erwin napisał(a): 1. Jak masz wpis o tym, że Bezi musi znaleźć sposób, żeby Velaya nie czuła się bezpiecznie w nowym pancerzu, to następny jest dialog z Velayą po zakończeniu misji "Przeminęło z wiatrem", gdzie dostajemy wpis "Miłość Gritty i Levona zwyciężyła! Oparła się próbie czasu i nie przeminęła jak poranna bryza..."

Do wątku generała trzeba pociągnąć temat Rhademesa i uczonych Jarkendarczyków, także podejrzewam, że to pierwsze zadanie blokuje postęp.

Rhademesa przyznałem i z nim rozmawiałem. Zetiona i tych dwóch magików od przywołań ubiłem. Rozmawiałem z Parrecidesem o nich. 

A co dalej z tym Marbachem?
Odpowiedz
A, nie załapałem, bo tam we wpisie jest błąd, pewnie ze słownika i pisze "Karnacja".
Po rozmowie z Mileniusem powinna być opcja u Saturasa.
Odpowiedz
Po wybiciu wszystkich Jarkendarczyków w kanionie nie powinno być jakiejś opcji dialogowej u któregoś z Magów Wody i tej akcji z Baltramem? Wszyscy milczą jak grób. Są jakieś inne warunki jeszcze?

@edit

Dobra, sam znalazłem odpowiedź. Nie przeczytałem kamiennej tablicy Zeptiona i dlatego nie miałem dialogu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości