Imperium Popiołów - problemy z zadaniem...
Od wersji 1.1 misja "Odpłynąć" kończy się wraz z grą.
Odpowiedz
Hej, ktoś wie ile jest złóż pegmatytu dla Zoltana? Znalazłem trzy, ale dalej nie mam żadnej linii dialogowej

(09.10.2025, 11:34:52)Koxu123 napisał(a): Hej, ktoś wie ile jest złóż pegmatytu dla Zoltana? Znalazłem trzy, ale dalej nie mam żadnej linii dialogowej

Mam 9 odłamków. Tyle powinno być?
Odpowiedz
Wystarczy mieć 9 szt, tylko czy spotkałeś Edgora? Spotkasz, jeśli będziesz wracać z kopalni. Grasz na kodach?
„[...] on nie zsyła im piekła, on po prostu mówi prawdę, a oni uważają, że to piekło!"

Odpowiedz
(09.10.2025, 11:54:50)Tituf napisał(a): Wystarczy mieć 9 szt, tylko czy spotkałeś Edgora? Spotkasz, jeśli będziesz wracać z kopalni. Grasz na kodach?

Taaak, zagadał do mnie. Teraz pytanie co z miotłą, bo zakupiłem u Hipolita, mam w dzienniku, że Ostap powinien być w drugiej kopalni, ale go tam nie ma. Nie mogę nic do niego zagadać i stoi tam gdzie stał

Dobra, tamto ogarnięte. Pytanie jeszcze, czemu nie mogę zagadać do Alrika po tym jak Girion chce go odesłać do Khorinis?
Odpowiedz
Ta misja się odblokuje potem jak pociągniesz wątek ze szpiegiem w obozie, nie pamiętam dokładnie nazwy tego questa.
Odpowiedz
Okej, teraz kwestia, że stoję w miejscu z paroma questami, przeszedłem całą wyspę i nikt nic nie ma do powiedzenia. Tej misji ze szpiegiem w obozie nie mam, chyba, że chodziło o ten na bagnach to zrobiłem. Jeśli jest jakiś na plaży, to jak go rozpocząć?

Mam tak:

1.Odpłynąć, to oddałem sekstans i Arnold odszedł
2.Inwazja - zabiłem Zetiona, mam śledzić ewentualnie posuniecia generała 
3. Dwaj Kowale - Bennet nie chciał dołączyć do Arti
4. Na Zawsze Razem - poinformowałem Elene co przekazał mi Ford
5. Krucjata Ludowa - Blizna odszedł, Girion chce, żeby Alrika opuścił krucjatę
6. Wielka Wyprawa Wodnego Kręgu - Baltran zginął, byłem w bibliotece
7. Niesforna dziewczyna - Gritta postara się, żeby Velaya nie opuszczała obozu
8. Bestie z Otchłani Czasu - zebrałem ekipe i chwilowo nie wiemy co dalej
9. Odwieczni Wrogowie - Rozmowa z Baronem Bon Gother była burzliwa, ale udało mi się uniknąć dolania oliwy do ognia

Proszę o pomoc, utknąłemSmutny

Oddałem też Uriziel Saturasowi

Jak rozpocząć misje "Obcy wśród swoich"? Nie mam jej zrobionej z tego co widze, może dlatego nie mogę ruszyć
Odpowiedz
A jak jest plaża Krucjaty, to znalazłeś tam na morzu tego podejrzanego gościa, co obserwuje obóz?
Odpowiedz
A gdzie on dokładnie stoi? Nigdzie go nie widzę, chyba ślepy jestem

(09.10.2025, 14:51:44)Erwin napisał(a): A jak jest plaża Krucjaty, to znalazłeś tam na morzu tego podejrzanego gościa, co obserwuje obóz?

Przeszukałem całą plaże, nikogo nie ma
Odpowiedz
Dialog z Kelvinem:

K:    Obserwuję trochę okolicę i chyba widziałem wieczorem światło na pobliskiej wysepce.
K:    Nie wydaje mi się, by obozował tam ktoś z naszych.
B:    Pewnie ci się przywidziało, ale sprawdzę to na wszelki wypadek.

Sprawdziłeś tę wyspę?
Odpowiedz
Tak, był tam w nocy jak się okazało, a w dzień nie, dlatego nie mogłem go znaleźć.

Teraz pytanie - Elena odeszła, z tego co widziałem na YT, to powinienem mieć dialog z Saturasem odnośnie tego, że odchodzą, ale tego nie mam, jak to ruszyć?

Przejrzałem dziennik i w sumie nie mam dokończonego wątku z sekstansem, tzn. nie dostałem tego zamiennika od Merdarona.. jak to zmienić?
Odpowiedz
Questy są bardzo często ze sobą powiązane i bez wglądu w dziennik zadań i wpisy w nim zawarte ciężko jest coś podpowiedzieć.
Na pewno, żeby ten dialog się pojawił trzeba mieć ukończone zadanie "Odwieczni wrogowie".
Odpowiedz
Została mi tylko Wielka Wyprawa Wodnego Kręgu, Inwazja i Odpłynąć

Gorn wybaczył sprawę z Eleną, ostatni wpis w wyprawie, że zginął Baltram i w inwazji dowiedziałem się o Ptaohu

Nurtuje mnie tylko sprawa z tym sekstansem, a raczej jego zamienniku
Odpowiedz
Masz Słoneczny Kamień ze sobą?
Odpowiedz
Z tego co widzę to nie, nie wiem jakim cudem mi się zapodział.. istnieje może kod na niego??
Odpowiedz
Istnieje, ale pewnie go nie znalazłeś po walce w Bibliotece w kanionie.
Idziesz w prawą odnogę i jest w takim małym pomieszczeniu. Po co dublować itemy kodami.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości